Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Romania trece printr-o perioada care cere colaborare intre toti actorii relevanti din economie | DoingBusiness.ro
loader
Romania trece printr-o perioada care cere colaborare intre toti actorii relevanti din economie

Romania trece printr-o perioada care cere colaborare intre toti actorii relevanti din economie

Mai mult decat oricand, este nevoie de leadership, de inovatie, de comunitati solide care pot sustine tranzitia catre un mediu antreprenorial sustenabil

Romania trece printr-o perioada care cere nu doar rezilienta, ci colaborare reala intre toti actorii relevanti din economie, sustine Cristina Chiriac, presedinta CONAF, conform unui comunicat al organizatiei.

Potrivit sursei citate, Forumul De Vocatie Antreprenoare, organizat de Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), la Cluj-Napoca, a marcat un pas necesar in directia consolidarii antreprenoriatului feminin, aducand un format inovator intr-un peisaj adesea dominat de repetitie si mai degraba orientat spre forma decat spre fond.

Spatiul inedit al Mina Museum a amplificat impactul emotional si inspirational al forumului De Vocatie, Antreprenoare, oferind celor peste 450 de participanti un cadru aparte, care a potentat autenticitatea si profunzimea discutiilor.

'Romania trece printr-o perioada care cere nu doar rezilienta, ci colaborare reala intre toti actorii relevanti din economie. Mai mult decat oricand, este nevoie de leadership, de inovatie, de comunitati solide care pot sustine tranzitia catre un mediu antreprenorial sustenabil. De Vocatie Antreprenoare nu este un simplu eveniment de networking sau inspiratie. Este o platforma integrata de dezvoltare - cu instrumente concrete, traininguri aplicate si know-how adaptat realitatii antreprenorilor romani. Fie ca vorbim despre vanzari, marketing sau strategii de scalare, modele de succes, oferim resurse utile si relevante pentru antreprenoarele aflate in orice etapa de crestere', a declarat presedinta CONAF.

Ea a spus ca peste 99% dintre companiile din Romania sunt microintreprinderi si IMM-uri, iar asta inseamna ca viitorul economic al tarii se scrie, in mod real, prin aceste initiative.

'La Cluj, am reunit peste 450 de antreprenoare si antreprenori - o dovada clara ca exista o nevoie autentica de comunitate, de directie si de educatie antreprenoriala aplicata. Ca lider al CONAF, imi asum responsabilitatea de a sustine aceste vocatii nu doar cu vorbe, ci cu infrastructura reala de sprijin - parteneriate strategice, expertiza si vizibilitate. Cred cu tarie ca, prin aceste initiative, generam un efect de retea care poate rescrie dinamica economica a Romaniei in urmatorul deceniu. Iar femeile antreprenor nu doar construiesc businessuri. Ele reconstruiesc increderea in economie. Intr-un mediu volatil, cea mai importanta forma de predictibilitate ramane comunitatea', a mai spus Cristina Chiriac.

Partenerul fondator al Biris Goran, Gabriel Biris a sustinut ca in afaceri, ca si in viata, succesul ar trebui masurat mai putin prin rezultatul trimestrial si mai mult prin impactul lasat in urma.

'Pentru mine, succesul e legat de respect: al colegilor, al partenerilor, al societatii in care activezi. E despre cat de mult reusesti sa creezi ceva care sa dureze si dupa ce iesi din scena. Legislatia fiscala sau reglementarile economice sunt doar un cadru - dar in interiorul acelui cadru, conteaza daca alegem sa construim cu integritate. Antreprenoriatul romanesc are nevoie de modele care sa combine rigoarea cu umanitatea, si performanta cu responsabilitatea. Daca lasam in urma doar cifre, am ratat esentialul. Daca lasam in urma principii, valori si oameni formati - atunci putem vorbi cu adevarat despre reusita', a declarat Biris.

Urmatoarele editii ale forumului sunt programate sa aiba loc in orasele Iasi pe 25 aprilie si Brasov pe 19 mai.

Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a luat fiinta ca urmare a necesitatii de a crea o cultura antreprenoriala moderna, sustenabila si echitabila, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci si pentru intregul mediu de business. CONAF are in componenta sa 30 sucursale, 2 federatii, 12 patronate, 38 asociatii si peste 5.500 de companii, peste 220.000 de angajati.

Printre proiectele CONAF se numara 'Pactul pentru Tineri', 'Maratonul pentru Educatie Antreprenoriala' 'DigitalUP' 'Pactul pentru Munca' - in parteneriat cu FPPG, 'Pactul pentru Educatie Antreprenoriala', 'Romanian Venture Forum' seria de dialoguri deschise, 'Turismul Romanesc: Intre impas si oportunitate'.

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES
   Update cookies preferences