loader
Noi masuri fiscale adoptate in contextul pandemiei COVID-19

Noi masuri fiscale adoptate in contextul pandemiei COVID-19

Rambursarea TVA si activitatea de control, in perioada starii de urgenta; Activitatea de solutionare a contestatiilor; Scutirea de taxe vamale si TVA pentru importurile destinate combaterii COVID-19

In cursul zilei de 2 aprilie 2020 a fost publicat pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala un comunicat de presa referitor la rambursarea TVA, activitatea de control in perioada starii de urgenta, activitatea de solutionare a contestatiilor, precum si la scutirea de taxe vamale si TVA pentru importurile destinate combaterii COVID-19.

Tot pe parcursul zilei de 2 aprilie 2020, s-a publicat in Monitorul Oficial al Romaniei Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 1816 privind tipurile de creante fiscale ce pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare in sistem online.

RAMBURSAREA TVA SI ACTIVITATEA DE CONTROL, IN PERIOADA STARII DE URGENTA

Printre masurile luate in perioada starii de urgenta, ANAF mentioneaza ca a accelerat procesul de rambursare TVA si ca a desfasurat campanii in randul contribuabililor care au solicitat rambursarea TVA, pentru a fi pregatite cu rapiditate compensarile si restituirile de taxe.

In acest sens, ANAF informeaza asupra faptului ca pentru a pune la punct un mecanism de rambursare care vizeaza solutionarea rapida a deconturilor de TVA, a elaborat un proiect de act normativ care, in prezent, este in proces de aprobare interna.

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati documentul de mai jos:

Autori

foto
BIRIS GORAN CONSULTING SRL