loader
Mental Toughness - realitatea care face diferenta

Mental Toughness - realitatea care face diferenta

Mental Toughness ne ajuta sa vedem unde suntem in realitate si sa intelegem ce drum avem de parcurs pentru a obtine rezultatele dorite

Multumim pentru participarea la webinar si speram ca ati petrecut impreuna cu noi un timp valoros, care a deschis cateva ganduri, oportunitati sau perspective.

Faptul ca oamenii sunt cea mai importanta resursa a unui business este deja de notorietate, cum anume am putea alege, propune programe relevante de dezvoltare a lor este inca sub semnul intrebarii. Criteriile sunt atat de diferite de la o companie la alta incat de cele mai multe ori, top managementul vine si intreaba: care este return on investment? Este o intrebare cat se poate de pertinenta, la care insa HR-ul reuseste cu greu sa raspunda. Asta se intampla nu pentru ca nu stiu cum sa masoare (poate si asta in anumite cazuri), dar mai ales pentru ca este foarte greu de masurat cu o exactitate matematica.

Mental Toughness, pe langa cei peste 40 de ani de cercetare din spate, validitatea instrumentului, propune un instrument inovativ, care te duce din punctul A in punctul B. Masori, tragi concluzii si faci design de programe de dezvoltare, masori din nou si vezi ce impact ai avut.

 Il recomandam mai ales pentru management, unde avem nevoie sa facem diferenta, avem nevoie de soft skills, capacitate de leadership si nu numai.

Distantarea fizica (care vine de fapt cu distantarea sociala) aduce in lumina reflectoarelor adevarata noastra personalitate. Mental Toughness ne ajuta sa vedem unde suntem in realitate si sa intelegem ce drum avem de parcurs pentru a obtine rezultatele dorite. 

V-ati intrebat vreodata ce face pe cineva un sportiv bun? Sau un lider bun? Sau un parinte bun? De ce unii oameni isi indeplinesc obiectivele in timp ce altii esueaza?

Ce face diferenta?

De obicei, raspundem la aceste intrebari referindu-ne la talentul lor sau la nivelul lor de inteligenta si spunem: Trebuie sa fie cel mai inteligent om de stiinta din laborator; este mai rapid decat toata lumea din echipa; este un strateg genial etc.

Dar cred ca stim cu totii ca raspunsul este mai complex de atat. Studiile de cercetare pe care le-am descoperit spun ca inteligenta reprezinta doar 30% din realizarile noastre.

Ce credeti ca are un impact mai mare decat talentul sau inteligenta? Raspunsul este: Mental Toughness.

Una dintre intrebarile adresate in timpul webinarului a fost: Ce ma ajuta sa fiu Mentally Tough?

Cand vorbim despre Mental Toughness, vorbim despre resilience, grit, perseverenta. Sportivii care au un nivel de mental toughness ridicat, spre exemplu, au obiective marete pe termen lung, disciplina prin care sa le atinga, dar si capacitatea de recuperare dupa un esec. Managerii cu un nivel de mental toughness mai ridicat decat al colegilor lor, au obiective clare, la care lucreaza zilnic, barierile nu ii impiedica sa-si atinga obiectivele si nu renunta usor.

Vestea buna este ca toate acestea pot deveni trasaturile tale de personalitate, indiferent de talentul sau de nivelul tau de IQ. Important este insa sa stii clar unde esti si unde vrei sa ajungi. Aici intra in scena MTQ Plus, un instrument care iti da o imagine completa before and after si care te ajuta cu propuneri de planuri de dezvoltare sa ajungi acolo unde doresti.

Mental Toughness este mai mult despre obiceiurile tale, decat despre motivatia ta care poate varia, vine si pleaca. Persoanele cu un nivel ridicat de mental toughness nu trebuie sa fie mai curajoase, mai talentate sau mai inteligente - doar mai consecvente. Ei dezvolta sisteme care ii ajuta sa se concentreze asupra lucrurilor importante, indiferent de obstacolele pe care viata le pune in fata. Obiceiurile lor constituie fundamentul credintelor lor mentale si le determina in cele din urma.

Noi iti punem la dispozitie toate resursele de care ai nevoie pentru a te ajuta pe tine si pe cei din echipa ta.

Fie ca vrei sa urmezi cursul cu certificare online, certificare face to face sau vrei sa aplici instrumentul si sa lucrezi cu un consultant, ne poti scrie, folosind Codul: doingbusiness pentru a primi o oferta personalizata la: dana.tudor@creative-bright.com

Pentru mai multe noutati despre evenimente si informatii utile, va invitam sa vizitati www.businessevolution.ro; www.doingbusiness.ro si paginile de LinkedIn si Facebook in zilele urmatoare. Contact: diana.dumitrascu@ibp.ro

 

Pentru articolul prezentat in PowerPoint, va rugam accesati documentul de mai jos:

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL
foto
CREATIVE & BRIGHT SRL