loader
O criza este un test pentru caracterul uman

"O criza este un test pentru caracterul uman"

CEREREA A SCAZUT BRUSC

CUVANT INAINTE

"Am sunat un prieten pentru a lansa o idee de afaceri si in timp ce suna telefonul mi-am dat seama cat de inadecvata este actiunea mea. Pentru ca mi-am dat seama brusc ca prietenul meu, implicat in productia de alimente, avea dureri de cap mult mai mari. Si asa a fost. Acesta a fost declansatorul care a determinat ideea de a efectua un scurt sondaj cu privire la presiunile pe care criza virusului corona le pune asupra lanturilor de aprovizionare. Am continuat sa intrebam persoanele implicate direct in productia, logistica si activitatea de vanzare cu amanuntul despre cum pot face fata ofertei si cererii in timpul virusului corona.........................................".

METODOLOGIE

Studiul a fost realizat pe baze de date B2B, intre mijlocul lunii martie si mijlocul lunii aprilie. Nu pretinde ca este reprezentativ pentru peisajul de afaceri romanesc. Cine a dorit sa raspunda la intrebarile noastre a fost binevenit.

„Fii intotdeauna pregatit pentru o criza” este probabil principala invatare a unui studiu realizat recent de MEDNET Research despre provocarile lantului de aprovizionare in timpul crizei COVID.

Afacerile ce s-au intreprins intr-o varietate de industrii explica in acest studiu care au fost principalele probleme cu care s-au confruntat si cum s-au ocupat de acestea. Nici o surpriza, scaderea semnificativa a cererii a fost problema principala, urmata de deficientele de materii prime si problemele fluxurilor de numerar. Doar 4% din intreprinderi au spus ca s-au confruntat cu o crestere mare a cererii care le-a perturbat activitatea.

.............................................................................................................

RECUNOASTERE

Multumiri deosebite Asociatiei Romane de Logistica ARILOG si platformei B2B www.doingbusiness.ro pentru increderea si ajutorul solid pe care l-au oferit in realizarea acestei cercetari.

Va invitam sa cititi intregul studiu in fisierul atasat mai jos:

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL
foto
MEDNET RESEARCH SRL