loader

La nivel global, 59% dintre antreprenori intentioneaza sa creasca numarul angajatilor in 2016

Antreprenorii care pun accent pe inovatie sau tehnologii disruptive angajeaza intr-un ritm mult mai rapid fata de restul antreprenorilor.

59% dintre companiile de tip antreprenorial intentioneaza sa creasca numarul salariatilor in acest an, marcand un salt procentual semnificativ fata de nivelul de 47% din 2015, conform studiului EY Global Job Creation Survey 2016. Acest procent (59%) este de peste doua ori mai mare fata de cel al corporatiilor (28%) care isi propun sa faca angajari in acest an.

 

Sondajul EY, derulat in randul a 2.700 de antreprenori din intreaga lume, evidentiaza faptul ca antreprenorii care pun accent pe tehnologii disruptive sau pe inovatie fac angajari intr-un ritm mult mai rapid fata de restul antreprenorilor respondenti. Aceasta cercetare a fost lansata in cadrul evenimentului EY World Entrepreneur Of The Year, care are loc in aceste zile la Monte Carlo.

 

In Romania, 71% din oamenii de afaceri, reprezentand atat companii straine, cat si cu capital romanesc, respondenti la inceputul anului in cadrul unui studiu EY , intentionau sa creasca numarul de angajati in 2016. 64% din totalul numarului de angajati in cadrul companiilor active lucreaza in companii antreprenoriale romanesti, conform unei cercetari lansate anul trecut.

 

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania: "Inovatiile tehnologice transforma industrii si modele de afaceri. Aceste evolutii rapide vor avea un impact semnificativ asupra pietei fortei de munca, asupra sistemelor educationale si vor genera provocari serioase la adresa sistemelor de reglementare. In acest climat dominat de incertitudine si schimbare, antreprenorii sunt cei care vad oportunitati si continua sa genereze locuri de munca intr-un ritm mai mare fata de restul angajatorilor.”

 

Luand in considerare schimbarile anticipate de pe piata muncii in 2016, antreprenorii estimeaza o crestere a fortei lor de munca cu 9,3% si se asteapta ca 12% dintre angajatii noi sa fie tineri aflati la primul loc de munca.


Inovatia si tehnologiile disruptive genereaza noi locuri de munca


Conform studiului, cu cat o companie pune mai mult accentul pe inovatie, cu atat creste numarul angajatilor intr-un ritm mai rapid. Companiile antreprenoriale care genereaza schimbarea regulilor sectorului in care activeaza (companii disruptive) se asteapta la o crestere de 18% a fortei lor de munca in 2016, ceea ce reprezinta un procent dublu fata de cifra medie globala.

 

Alexandru Lupea, Partener si Strategic Growth Markets Leader, EY Romania: "Rezultatele studiului trag un semnal de alarma pentru companiile care nu se concentreaza pe inovatie, schimbare sau strategii de business neconventionale, deoarece risca sa fie depasite de jucatorii disruptivi, cei despre care studiul ne arata ca urmaresc angajarea de talente care sa-i ajute sa-si creasca rapid afacerea."
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL