loader

Romania este cea mai atractiva piata din ECE pentru investitiile in spatii de birouri

Potrivit AGERPRES, Romania este cea mai atractiva piata din Europa Centrala si de Est (ECE) pentru investitiile in spatii de birouri, iar Capitala tarii a inregistrat, in 2015, cea mai mare suprafata de metri patrati inchiriati din regiune, cu exceptia Varsoviei, a declarat, joi, Mihai Paduroiu, expert imobiliar la CBRE Romania, intr-o conferinta de specialitate.

“In 2015, au fost 70.000 de metri patrati inchiriati in Bucuresti, cifra record fata de celelalte capitale cu exceptia Varsoviei. Cred ca este foarte important ca noi sa transmitem mesajul ca Romania este cea mai atractiva piata ca destinatie de business din ECE. Avem in continuare sub 50% de metri patrati clasa A per capita fata de orice alta capitala din Europa de Est.

 

Chiriile in Bucuresti sunt cele mai mici din Europa de Est. Avem o dinamica foarte matura si sustinuta a cererii si a cresterii de business local, a business-ului nou venit pe piata. In Romania se construieste mult, suntem o piata deschisa, avem multi metri patrati de birouri de calitate si tinem piept unei cereri din ce in ce mai mari, sustenabile si mature”, a precizat Mihai Paduroiu.


Cea de-a XV-a editie a conferintei Realty, eveniment dedicat industriei imobiliare, a fost organizata, joi, in Capitala.


Structurata pe cele patru mari segmente ale industriei imobiliare — 'birouri', 'retail', 'industrial' si 'rezidential', evenimentul s-a dorit o platforma pentru discutii despre noile trenduri si cele mai interesante subiecte ale industriei, precum si pentru crearea unui mediu favorabil networkingului si oportunitatilor de business.


Expertii prezenti la conferinta au precizat ca este nevoie de personalizarea cladirilor dar si a serviciilor pentru ca noile spatii de birouri sa fie atractive. Bucurestiul are totusi un stoc de birouri mic fata de necesitatea companiilor, in special din punct de vedere al amplasarii si al acreditarii drept cladiri verzi.


Dezvoltatorii au spus ca, in prezent, nu se poate vorbi de un profil al clientului, ca exista mai degraba zone dedicate unor activitati. Cele mai multe companii care doresc spatii noi, de calitate, provin din zona bancara, IT, energie, utilitati, avocatura. Clientii au devenit mai pretentiosi care stiu ce vor si vor in special calitate au spus reprezentantii companiilor imobiliare.


Cu 17 proiecte ce au un volum record de aproximativ 350.000 mp de spatii noi programate pentru finalizare anul acesta doar in Bucuresti, capacitatea de absorbtie a pietei ramane ridicata. Dezvoltatorii au cerut, cu acest prilej, o mai buna colaborare cu autoritatile locale pentru a avea proiecte cu infrastructura buna.


AGERPRES/(AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Andreea Marinescu, editor online: Simona Arustei)
 

http://www.agerpres.ro/economie

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES