loader

Cum pot startup-urile din domeniul IT sa isi accelereze ritmul de crestere cu ajutorul unei platforme cloud

O platforma in cloud prin care startup-urile specializate in dezvoltarea de aplicatii isi pot construi propriile solutii Big Data, IoT, Business Intelligence, Collaboration, Real-time Analytics le poate asigura lansarea pe piata, devenind in scurt timp competitive si avand conditiile pentru a se extinde rapid la nivel international, potrivit SAP (NYSE: SAP), liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie.

In trecut era mult mai complicat sa pornesti un business, fiind nevoie de multa planificare, incercari repetate si chiar esecuri. Acum insa, notiunea de startup are doar valente pozitive, deoarece noile tehnologii, precum platformele cloud, ofera beneficii imediate in ceea ce priveste aplicarea ideilor inovative si transformarea acestora in produse viabile. In era digitala, cand competitivitatea este mai intensa decat oricand, este necesar ca startup-urile care dezvolta aplicatii sa isi faca un aliat din tehnologia cloud.


Din ”laboratorul” de creatie, direct pe pietele internationale


Antreprenorii cu viziune in noua economie, care construiesc solutii IT cu aplicabilitate in domenii precum agrotech, cleantech, ehealth, consumer hardware, developer tools, marketplaces, mobile apps, vehicule electrice sau SaaS software, se pot diferentia pe piata daca integreaza in arhitectura lor de business o platforma in cloud care sa functioneze ca un laborator de experiente, dotat cu toate instrumentele necesare. Astfel, produsele nou create vor ajunge cat mai rapid sa fie folosite la scara larga, avand un impact pozitiv direct asupra calitatii vietii utilizatorilor.


In acest sens, SAP HANA Cloud Platform (SAP HCP) ofera baza de lucru necesara pentru ca ideile inovative sa poata fi dezvoltate usor intr-un business agil si prezentate pietelor internationale in cel mai scurt timp. Construita ca o resursa PaaS (Platform-as-a-Service), este gandita astfel incat sa ofere oricarui antreprenor care dezvolta propriile aplicatii posibilitatea de a-si valorifica la maxim abilitatile pe care deja le are si viteza necesara pentru ca procesele de lucru sa fie cat mai eficiente.


In plus, in ceea ce priveste implicatiile comerciale, HANA Cloud Platform le deschide startup-urilor orizontul de piata, in sensul ca le ofera vizibilitate, ca partener SAP. Astfel, noile solutii dezvoltate sunt promovate alaturi de solutiile deja existente ale SAP.


Un nou curs gratuit de introducere in SAP HANA Cloud Platform


Cei interesati de dezvoltarea de aplicatii in cloud vor avea oportunitatea de a urma un curs online gratuit de initiere in SAP HANA Cloud Platform, pe platforma OpenSAP. Cursul, care se va desfasura in perioada 10 mai - 29 iunie, va prezenta toate functionalitatile SAP HCP si felul in care dezvoltatorii de aplicatii pot folosi serviciile oferite, avand in acelasi timp o viziune de ansamblu asupra capabilitatilor platformei.


Participantii la curs trebuie sa aiba cunostinte de baza de programare, ideal in limbajul Java, dar si in ceea ce priveste utilizarea mediului de dezvoltare de aplicatii Eclipse. Cursul va acoperi servicii noi ale SAP HCP legate de IoT, gamification si multe altele, finalizandu-se cu un examen. Dupa cele 6 saptamani de training, cei care au absolvit cursul vor putea dezvolta propriile solutii software in cloud, intr-un mediu preinstalat, securizat si de incredere. Inscrierea la curs, continutul lectiilor si sustinerea examenului final sunt gratuite.

Mai multe detalii: https://open.sap.com/courses/hcp1.


Cloud-ul, motorul de crestere globala a SAP

 

SAP SE incurajeaza startup-urile sa profite de cererea globala tot mai mare pentru tehnologia cloud, in conditiile in care inregistreaza cresteri de doua cifre in fiecare trimestru pe acest segment. Compania a raportat o crestere a cifrei de afaceri de 5% in primul trimestru al anului, la 4,7 miliarde de euro, cel mai puternic avans fiind raportat de segmentul cloud, peste estimari, potrivit rezultatelor financiare preliminare.

 

Astfel, cererile noi de solutii cloud au inregistrat o crestere de 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 140 de milioane de euro. De asemenea, veniturile din subscrieri cloud si suport non-IFRS au fost de 610 milioane de euro, cu 33% mai mari comparativ cu perioada similara din 2015.
 

Autori

foto
SAP ROMANIA SRL