loader
Comunicat de presa: Peste 350.000 de aplicari au fost inregistrate in ultima luna de candidatii cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani, cu 30% mai mult decat in luna precedenta

Comunicat de presa: Peste 350.000 de aplicari au fost inregistrate in ultima luna de candidatii cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani, cu 30% mai mult decat in luna precedenta

Cresterea se suprapune peste introducerea primelor de angajare pentru tineri

Peste 350.000 de aplicari ale candidatilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani au fost inregistrate in ultima luna, nivelul marcand un plus de aproximativ 30% fata de luna precedenta. Totodata, acest numar ii plaseaza la o distanta tot mai scurta de liderii aplicarilor, respectiv candidatii din segmentul de varsta 25-35 de ani, care au avut 420.000 de aplicari in acelasi interval de referinta.

Evolutia din ultima luna se suprapune peste introducerea primelor pentru tinerii care se angajeaza, fie ca este vorba despre prima de activare, in valoare de 1.000 de lei, prima de insertie, in valoare de 1.794 de lei sau primele de mobilitate. Pe scurt, aceste stimulente sunt acordate tinerilor someri neindemnizati care se angajeaza pentru minimum trei luni. Aceasta masura vine pe fondul faptului ca, desi este o categorie de candidati care aplica masiv, tinerii reprezinta segmentul cu cea mai puternica reprezentare in rata somajului. Astfel, lor le este atribuita o rata a somajului de peste 20%, de 4 ori mai mare decat rata somajului la nivelul intregii populatii”, spune Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

In plus, Romania are si printre cele mai mari rate ale somajului in randul tinerilor din Uniunea Europeana. Este pe a patra pozitie in randul tarilor membre, dupa Spania, Grecia si Suedia. „Discrepanta dintre volumul mare de aplicari si rata mare a somajului vine si din faptul ca inca sunt destul de multi tineri care aplica inclusiv pentru joburi pentru care nu au o eligibilitate reala. Asta nu inseamna ca interesul lor pentru angajare nu este real, doar ca inca nu au complet rafinate niste mecanisme de autoevaluare si, mai apoi, de selectare a unor joburi pentru care ar fi potriviti”, explica Roxana Draghici.

Domeniile care atrag cele mai multe aplicari din partea candidatilor tineri sunt retailul, call-center / BPO, servicii, IT / telecom, financiar / bancar, turism, advertising / marketing / PR si industria alimentara. Acestea sunt, totodata, si sectoarele care au cel mai mare numar de pozitii entry level deschise si, prin urmare, sunt tentante pentru cei care nu au inca experienta de munca sau o au la nivel minimal, respectiv mai putin de doi ani. De cealalta parte a clasamentului se afla sectoare precum real estate, textile, automotive sau educatie si training care reusesc mai greu sa intre in orizontul de preferinte ale tinerilor.

Datele din platforma mai arata un interes peste media generala pentru joburile remote, in conditiile in care 16,3% dintre aplicari au fost directionate catre joburile ce permit munca de acasa. 82,3% dintre aplicari au fost pentru joburile care cer prezenta la birou si doar 1,4% au mers spre ofertele postate de angajatorii din strainatate.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs.ro, salariul mediu net, la nivel national, pentru cei care lucreaza pe pozitii entry level este de 3.500 de lei, insa asteptarile pe care acestia le au ajung la 4.500 de lei net, pe luna.

In acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare din Romania, sunt disponibile 25.000 de locuri de munca.

                                                                                            ***

Despre eJobs

eJobs este cea mai de incredere platforma de locuri de munca din Romania, prin care ai acces gratuit la zeci de mii de joburi verificate manual. Pe eJobs, toate companiile sunt verificate, ai anunturi cu salarii afisate, joburi din toate domeniile si industriile, locuri de munca remote si in strainatate. In plus, gasesti o multime de articole si sfaturi de cariera, dar si un calculator salarial prin care poti vedea daca esti platit corect. Pentru recrutori si angajatori, eJobs ofera acces la o baza de peste 5 milioane de CV-uri, precum si o multime de solutii de recrutare eficiente. Pe langa anunturi de angajare si cautarea in baza de data, prin eJobs poti avea acces in plus la campanii de recrutare digitalizata sau chiar la solutii super personalizate prin agentia de recrutare Skilld. Mai mult, tot datorita eJobs, expertii in resurse umane au acces la We Are HR, platforma de continut dedicata specialistilor in HR si managerilor.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL