loader
Comunicat de presa: 47% dintre participantii la cel mai recent sondaj eJobs sunt, momentan, in cautarea unui nou loc de munca. O marire de salariu i-ar putea face pe 72% sa se razgandeasca

Comunicat de presa: 47% dintre participantii la cel mai recent sondaj eJobs sunt, momentan, in cautarea unui nou loc de munca. O marire de salariu i-ar putea face pe 72% sa se razgandeasca

Un salariu mai mare este principalul obiectiv al celor care planuiesc sa isi schimbe jobul in perioada urmatoare, aparand in 78,2% dintre raspunsuri

47% dintre cei care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs.ro spun ca, in momentul de fata, se afla in cautarea unui nou loc de munca, iar 40,6% declara ca, desi schimbarea jobului nu este o prioritate, sunt dispusi sa aplice si o vor face daca gasesc un job despre care cred ca li s-ar potrivi. Doar 12,5% sustin ferm ca nu isi cauta loc de munca momentan.

Un salariu mai mare este principalul obiectiv al celor care planuiesc sa isi schimbe jobul in perioada urmatoare, aparand in 78,2% dintre raspunsuri. Urmatorul cel mai important lucru pentru ei, in perspectiva unei noi angajari, este posibilitatea de a lucra de acasa, mentionata de 37,2% dintre respondenti. Alte lucruri pe care le cauta sunt oportunitatile de a avansa in cariera (35,9%), mai multe beneficii extrasalariale (33,7%), proiecte care sa ii motiveze (35,2%) sau mai multa stabilitate la locul de munca (29,9%). Colegi mai prietenosi sau un manager mai intelegator sunt urmatoarele aspecte pe care ar vrea sa le regaseasca la noul job.

Cresterile salariale revin recurent in raspunsurile celor care au participat la sondaj. Astfel, intrebati ce i-ar intoarce din drum si i-ar determina, totusi, sa ramana la actualul loc de munca, in conditiile in care sunt deja decisi sa plece, 71,8% au vorbit despre o marire de salariu. 39,2% ar putea fi convinsi de o regandire a pachetului de beneficii extrasalariale, 35,3% ar ramane daca ar avea parte de un program flexibil, iar 23,2% si-ar dori mai multe zile de concediu. Pentru 15,8% o influenta in acest sens ar putea sa o aiba colegii actuali, iar pentru 11,5% managerul.

Dincolo de toate acestea, candidatii sunt foarte atenti si la tot ce tine de imaginea publica a unui angajator si pentru peste 60% acesta este un factor important sau foarte important pe care il iau in calcul inainte de a aplica pentru un job. Asta inseamna ca incearca sa culeaga cat mai multe informatii despre o anumita companie inainte de a aplica. Se uita pe retelele sociale, pe platformele de recrutare online, incearca sa discute cu prieteni sau cunostinte care lucreaza pentru angajatorul respectiv. Prin urmare, 68,7% dintre respondenti spun ca ar aplica mai repede pentru un job dintr-o companie care are un brand de angajator puternic decat pentru una care nu depune eforturi in acest sens”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

Exista insa si situatii in care, chiar daca o companie are, la nivel general, o reputatie buna, candidatii ar refuza un job. 50,1% spun ca nu s-ar angaja daca salariul propus si pachetul de beneficii ar fi nesatisfacatoare. 33% nu ar putea trece peste o eventuala lipsa de compatibilitate intre propriile valori si cultura companiei, iar 14,6% ar refuza un job intr-o companie cu brand puternic, dar care nu ofera oportunitati de dezvoltare profesionala.

Sondajul a fost realizat in perioada martie-aprilie, pe un esantion de 1.002 respondenti, angajati in prezent. Domeniile cu cea mai ridicata reprezentativitate au fost vanzari, constructii / instalatii, administrativ / logistica, IT / software, alimentatie, HoReCa si auto.

                                                                                                               ***

Despre eJobs

eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care verifica manual toate anunturile si companiile. Pe eJobs ai anunturi cu salarii afisate, joburi din toate domeniile si industriile, locuri de munca remote si in strainatate. In plus, pe platforma noastra gasesti o multime de articole si sfaturi de cariera, dar si un calculator salarial numit Salario unde iti poti compara salariul actual si prin care poti vedea daca esti platit corect. Pentru recrutori si angajatori, eJobs ofera acces la o baza de peste 5 milioane de CV-uri, precum si o multime de solutii de recrutare eficiente. Pe langa anunturi de angajare si cautarea in baza de date, prin eJobs poti avea acces in plus la campanii de recrutare digitalizata sau chiar la solutii super personalizate prin agentia de recrutare Skilld. Mai mult, tot datorita eJobs, expertii in resurse umane au acces la We Are HR, platforma de continut dedicata specialistilor in HR si managerilor.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL