loader
Bogdan Ion preia functia de Chief Operating Officer pentru Europa Centrala si de Sud-Est si Regiunea Asiei Centrale

Bogdan Ion preia functia de Chief Operating Officer pentru Europa Centrala si de Sud-Est si Regiunea Asiei Centrale

Bogdan Ion, Country Managing Partner al EY Romania, a preluat, incepand cu 1 iulie 2018, si functia de Chief Operating Officer (COO) a noii regiuni EY CESA, care include Europa Centrala si de Sud-Est si Asia Centrala si cuprinde 31 de tari.

Datorita unei integrari extinse si puternice a retelei EY la nivel global, profesionistii companiei au acces la resurse globale prin care clientii firmei pot beneficia de oportunitati din intreaga lume. Pentru a-si exploata cat mai eficient prezenta globala, EY este structurata pe regiuni, fiecare sub coordonarea unui executiv.

Acestea sunt grupate in patru zone geografice coordonate de executivi care raporteaza echipei de conducere globale. Colaborand, ele asigura implementarea strategiei globale EY, a mentinerii unitatii si relevantei brandului, planificarea afacerilor si investitiilor.

Cele patru zone geografice includ 28 de regiuni, grupate astfel: America, Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa (EMEIA); zona Asia Pacific si Japonia. Aceasta structura este simplificata, permitand decizii rapide, executarea strategiei si oferirea de servicii exceptionale clientilor oriunde in lume.

Bogdan Ion, s-a alaturat EY in 2006 si a preluat functia de Country Managing Partner al EY Romania din iulie 2011. Experienta lui Bogdan acopera o gama larga de servicii de audit si consultanta pentru companii locale si multinationale. El a contribuit ca si consultant la activitatea a diferite consilii de administratie si comitete de audit in legatura cu domenii precum guvernanta, riscul si transformarea.

De asemenea, Bogdan este un sustinator implicat al agendei antreprenoriale si de inovare a Romaniei.

Bogdan este membru al Asociatiei Contabililor Experti Autorizati (ACCA) din Regatul Unit al Marii Britanii, al Camerei Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) si al Camerei Expertilor Contabili si Contabililor din Romania (CECCAR). A fost membru al consiliului de administratie al AmCham in Romania pentru o perioada de cinci ani si membru al Consiliului de administratie al UN Global Compact Romania, cea mai importanta initiativa de cetatenie corporativa din lume pentru sustinerea sustenabilitatii.

Din anul 2011, Bogdan este si membru al consiliului de conducere al Junior Achievement Romania, lider mondial in dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale pentru tineri.


 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SUPPORT SERVICES SRL