loader
BestJobs: Piata muncii atinge noi recorduri. 40.000 de joburi active in luna martie, cel mai mare volum de oferte de munca noi din ultimii doi ani

BestJobs: Piata muncii atinge noi recorduri. 40.000 de joburi active in luna martie, cel mai mare volum de oferte de munca noi din ultimii doi ani

Astfel, oferta de joburi pe luna aceasta a depasit toate datele inregistrate pana acum, cel putin de cand a aparut criza sanitara in Romania

Luna martie a adus un nou record al numarului de oferte din piata muncii, platforma de recrutare BestJobs atingand pragul de 40.000 de pozitii deschise de catre companii. Astfel, oferta de joburi pe luna aceasta a depasit toate datele inregistrate pana acum, cel putin de cand a aparut criza sanitara in Romania. Mai mult, statisticile primului trimestru din 2022 indica faptul ca oferta de joburi a crescut cu aproape 50% fata de acelasi trimestru al anului trecut si arata o crestere semnificativa a activitatii pe piata muncii, pe fondul ridicarii restrictiilor si revenirii la ritmul de lucru specific perioadei pre-pandemice.

In plus, tot ca o caracteristica a pietei muncii post-pandemie, joburile remote si hibrid castiga teren in oferta companiilor si inregistreaza o pondere tot mai mare in raport cu volumul total de joburi. Astfel, numai in luna martie, 10% din totalul joburilor publicate pe BestJobs au fost remote, in timp ce alte 14% permit un mod de lucru flexibil, cu impartirea activitatii intre casa si birou.

Modul de lucru hibrid se contureaza tot mai clar in tendintele actuale de munca, intrucat numarul de joburi partial remote s-a triplat in ultimele 6 luni, in timp ce ofertele remote au mentinut o crestere constanta, de 10% comparativ cu inceputul anului. Cele mai multe joburi remote sau partial remote se regasesc in IT/Telecom, Management,  Vanzari, Marketing sau BPO.

Pe masura ce activitatea oamenilor pare sa reia cursul pre-pandemic, si companiile isi reiau planurile amanate in ultimii doi ani, lucru care se deduce din accelerarea cautarilor de noi candidati pe platforma BestJobs. S-a atins in premiera pragul de 40.000 de joburi active si s-a inregistrat cel mai mare volum de oferte de munca noi, semn ca angajatorii au prins incredere sa isi puna planurile in actiune. In plus, si revenirea angajatilor la birou contribuie la o mai mare siguranta pe termen lung, chiar daca se face treptat, angajatorii fiind receptivi la nevoile actuale ale candidatilor”, spune Ana Visian, Marketing Manager la BestJobs.

Cresterea de activitate din luna martie se observa si de partea candidatilor, care exploreaza cu mai mult interes noile joburi aparute pe piata muncii. S-au inregistrat in platforma cu 14% mai multe aplicari la ofertele de joburi fata de luna anterioara. Cel mai mare interes din partea candidatilor s-a inregistrat in Vanzari, cu peste 89.000 de aplicari, in Management, cu peste 62.000 aplicari si in Financiar / Contabilitate, cu peste 46.000 de aplicari.

Topul judetelor cu cel mai mare volum de aplicari se pastreaza in aceeasi formula de la inceputul anului: Bucuresti si Ilfov, cu aproximativ 232.500 de aplicari, urmat de Timis, cu aproape 59.500 de aplicari si de Cluj, cu peste 38.000 de aplicari.

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 20 ani in domeniu, BestJobs se implica permanent in transformarea si inovarea industriei de recrutare online si integreaza astazi tehnologii digitale de ultima generatie si servicii conexe recrutarii pentru a oferi cele mai eficiente solutii de angajare, recrutare si de dezvoltare profesionala si personala. In orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionisti conectati la piata muncii, peste 40.000 de joburi si mii de freelanceri, agenti de recrutare sau specialisti in dezvoltare profesionala si personala (coachi, mentori, terapeuti, avocati si alte tipuri de specialisti).

Autori

foto
BESTJOBS RECRUTARE SA