loader
WOLF THEISS a asistat RAIFFEISEN Bank Romania in legatura cu acordarea unei facilitati de credit in valoare de 325 milioane de euro catre ROMGAZ S.A.

WOLF THEISS a asistat RAIFFEISEN Bank Romania in legatura cu acordarea unei facilitati de credit in valoare de 325 milioane de euro catre ROMGAZ S.A.

Prin aceasta facilitate de credit, Raiffeisen Bank Romania finanteaza partial pretul de achizitie de catre Romgaz a actiunilor Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited

Wolf Theiss a acordat Raiffeisen Bank S.A. asistenta juridica in legatura cu o facilitate de credit de 325 milioane de euro acordata S.N.G.N. Romgaz S.A., cel mai mare producator de gaze din Romania.

Prin aceasta facilitate de credit, Raiffeisen Bank Romania finanteaza partial pretul de achizitie de catre Romgaz a actiunilor Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited, care detine 50% din drepturile si obligatiile aferente proiectului Neptun Deep.

Wolf Theiss a oferit Raiffeisen Bank asistenta juridica in legatura cu redactarea ofertei angajante in contextul procedurii de licitatie publica derulata de catre Romgaz, revizuirea si negocierea contractului de facilitate de credit, revizuirea aprobarilor corporative relevante ale Romgaz si emiterea opiniei juridice cat si in legatura cu pasii necesari pana la semnarea cu succes a tranzactiei.

Sub indrumarea Partenerului Claudia Chiper, din echipa de Drept Financiar si Bancar din cadrul Wolf Theiss a fost implicata in acest proiect si Iuliana Stoicescu, Avocat Senior.

"Am fost foarte multumiti de calitatea serviciilor prestate de catre echipa Wolf Theiss care a gestionat aceasta tranzactie intr-un mod inteligent, aplicat si minutios. Claudia Chiper si echipa sa au tratat toate aspectele cu cea mai mare atentie si profesionalism", a mentionat Delia Ganea, Consilier Juridic Raiffeisen Bank.

"Suntem foarte bucurosi ca am fost implicati intr-o noua poveste de succes, reprezentand clientul nostru, Raiffeisen Bank, si ca am sprijinit angajamentul acestuia de a sustine procesul de tranzitie catre o economie mai verde, permitand companiilor sa isi implementeze strategia durabila. Tranzitia catre zero emisii este unul dintre obiectivele principale ale Pactului verde european. Aceasta tranzactie de referinta - cea mai mare tranzactie de finantare in domeniul energiei - reprezinta un pas inainte pentru Romania in vederea atingerii acestui obiectiv si suntem foarte incantati ca am avut posibilitatea de a contribui la finalizarea cu succes a acestei tranzactii alaturi de Raiffeisen Bank", a declarat Claudia Chiper, Avocat Partener si Coordonator al practicii de Drept Financiar si Bancar in cadrul biroului Wolf Theiss din Bucuresti.

Despre WOLF THEISS

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatura din Europa Centrala, de Est si Sud-Est, specializata in acordarea de asistenta juridica in domeniul afacerilor internationale. Cu 340 de avocati in 13 tari, peste 80% din activitatea firmei implica reprezentarea transfrontaliera a clientilor internationali. Prin imbinarea expertizei juridice si a celei de afaceri, Wolf Theiss dezvolta solutii inovatoare care integreaza competentele juridice, financiare si comerciale.