loader
OTP Group integreaza FLOWX.AI, noul motor de orchestrare a experientelor digitale bancare

OTP Group integreaza FLOWX.AI, noul motor de orchestrare a experientelor digitale bancare

FLOWX.AI se integreaza cu sistemele existente pentru a extinde rapid capabilitatile in ceea ce priveste interactiunea directa cu clientii, datele, integrarea si migrarea in cloud

● Viziunea transformarii OTP Group se bazeaza pe dezvoltare digitala accelerata si pe oferirea celor mai bune experiente pentru clienti si angajati;

● OTP Group a ales platforma FLOWX.AI ca motor de orchestrare digitala pentru dezvoltarea rapida a serviciilor oferite in multiple piete;

● Alegerea FLOWX.AI contribuie la trecerea accelerata la o infrastructura moderna in cloud.

OTP Group, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii financiare din Europa Centrala, anunta parteneriatul cu FLOWX.AI, platforma low-code/no-code care se adreseaza mediului de afaceri, pentru accelerarea si reconfigurarea experientelor digitale ale bancii pentru clientii si angajatii sai. OTP Group activeaza in 11 tari, avand peste 16 milioane de clienti prin reteaua formata din 1.500 de sucursale si 40.000 de angajati. 

In cadrul programului sau de crestere, OTP Group se concentreaza pe inovatie si pe cresterea cotei de piata prin rapiditate operationala, experienta oferita clientilor si prin atragerea si retinerea celor mai buni angajati din Europa Centrala si de Est.

FLOWX.AI, platforma de dezvoltare digitala bazata pe low-code/no-code, contribuie la construirea unor experiente relevante pentru angajatii si clientii companiilor din domeniul serviciilor financiare in doar cateva saptamani, precum: onboarding pentru operatiunile din zonele de Retail si Corporate, creditele imobiliare sau imprumuturi negarantate. Platforma joaca un rol cheie in transformarea ecosistemului de servicii financiare, intr-un context in care 7 din 10 organizatii nu au in plan sa inlocuiasca sistemele de baza in procesul de transformare digitala.  FLOWX.AI se integreaza cu sistemele existente pentru a extinde rapid capabilitatile in ceea ce priveste interactiunea directa cu clientii, datele, integrarea si migrarea in cloud.

In 10 ani, domeniul serviciilor financiare ar putea arata cu totul diferit. Astfel, ca grup, am ales abordarea de a ne uita la cum putem sa ne imbunatatim capabilitatile in interiorul companiei pentru a ne deservi clientii acum. Viteza, ritmul schimbarii si o experienta excelenta a utilizatorilor reprezinta cheia din perspectiva noastra. Alegerea unui partener precum FLOWX.AI contribuie la realizarea acestor obiective si la transformarea tehnologiei dintr-un punct nevralgic intr-un avantaj”, a declarat Zoltan Kaszas - MD and Group IT Strategy, OTP Group.

Suntem incantati sa fim parteneri cu FLOWX.AI, in calitate de platforma de orchestrare a experientelor digitale. Aceasta colaborare ne va permite sa acoperim multiple piete rapid si, in acelasi timp, sa livram solutii adaptate la nivelul fiecarei piete, dar si de a alinia implementarea tehnica cu nevoile de business. Prin utilizarea unei platforme avansate, dar si prin migrarea catre o arhitectura moderna, in cloud, construim o cultura interna bazata pe inovatie, un real avantaj si pentru atragerea talentelor. Pe scurt, este o formula de succes pentru noi”, a precizat si Constantin Mares, DCEO, Divizia Digitala, OTP Bank Romania.

FLOWX.AI vine cu avantajul rapiditatii in dezvoltare, cu o solutie livrata in maxim 10 saptamani, precum si al scalabilitatii si stabilitatii, devenind platforma potrivita pentru volume mari si implementarea simultana in mai multe tari. Este conceputa pentru a concentra implementarea digitala intr-un timp foarte scurt, pentru cresterea profitabilitatii si a cifrei de afaceri din dezvoltarile digitale si pentru accelerarea inovatiei. Aceste capabilitati sunt posibile printr-o noua paradigma de dezvoltare software bazata pe AI si printr-o noua abordare a arhitecturii, care ajuta echipele tehnice sa se concentreze pe task-uri complexe, eliminand activitatea redundanta sau pe cea de scriere de cod, fara valoare adaugata.

Suntem entuziasmati de parteneriatul cu OTP Bank, a carei viziune se aliniaza perfect cu ideea pe care am avut-o cand am dezvoltat FLOWX.AI: aceea de a aduce impreuna echipe mixte de business si tehnologie pentru a dezvolta experiente si produse digitale intuitive in saptamani, nu in ani. Platforma noastra implineste atat exigentele de fiabilitate, necesare in medii cu o asemenea complexitate si reglementare, cat si pe cele de rapiditate pe care clientii si angajatii le doresc astazi”, a completat Ioan Iacob, CEO si cofondator at FLOWX.AI.

Echipe mixte de consultanti si ingineri vor lucra impreuna la implementarea solutiilor pentru a se concentra atat pe customer experience, cat si pe tehnologie. Solutia FLOWX.AI este cloud-native si va fi dezvoltata pe o platforma cloud de business, infrastructura care va permite OTP Group dezvoltari ulterioare agile, care vor putea fi aliniate cu feedback-ul, nevoile si cerintele clientilor.

Despre OTP Bank

OTP Bank Romania este subsidiara OTP Group, o banca universala cu o prezenta foarte buna in Europa Centrala si de Est, care ofera solutii financiare complete, fiind activa atat in segmentul retail, cat si corporate. Din 2019, OTP Bank trece printr-un amplu proces de transformare, prin care isi propune sa creasca semnificativ pe segmentele de business si, de asemenea, sa creeze o experienta mai buna pentru clienti. Avand o echipa in continua crestere, care imbratiseaza schimbarea si isi valorifica potentialul, OTP Bank Romania construieste o cultura a increderii la fiecare nivel al organizatiei. Banca ocupa locul 9, dupa active, in clasamentul jucatorilor bancari din Romania, potrivit ultimelor date BNR. In Romania, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank Romania, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors si Fundatia OTP Bank Romania.

Despre FLOWX.AI

FLOWX.AI le permite institutiilor financiare si companiilor mari sa-si transforme rapid procesele dedicate angajatilor si clientilor in aplicatii digitale unificate, de tip omnichannel. Acest lucru se intampla fara modificari in tehnologia legacy, fara a fi nevoie de abilitati tehnologice avansate si la doar o fractiune din costul obisnuit.

In sfera serviciilor financiare, FLOWX.AI ofera o suita completa de produse adresate domeniilor bancar (retail si corporate) si  asigurarilor - FLOWBANKING.AI si FLOWINSURANCE.AI. Acestea se bazeaza pe tehnologia revolutionara ZeroRedeploy™ care le permite companiilor sa construiasca si sa personalizeze experiente digitale la o fractiune din resursele de timp si cost investite in mod obisnuit.

Autori

foto
OTP BANK ROMANIA SA