loader
Viitorul va fi al cyborgilor. Omul de stiinta care conecteaza creierul cu AI vine la IMWorld

Viitorul va fi al cyborgilor. Omul de stiinta care conecteaza creierul cu AI vine la IMWorld

Vedeta incontestabila de pe Main Stage la a 7-a editie Internet & Mobile World este profesorul Kevin Warwick, primul om de stiinta devenit cyborg.

Supranumit si Captain Cyborg, Kevin Warwick este unul dintre cercetatorii care au marcat evolutia omenirii, fiind asezat de Institutul de Fizica al Marii Britanii, in randul celor 7 genii ale stiintei, alaturi de Galileo Galilei, Einstein, Marie Curie si Nobel.

Principalele domenii de cercetare ale prof. dr. Kevin Warwick sunt Inteligenta Artificiala, robotica, cyborgii si sistemele biomedicale, capitol la care trebuie mentionat una dintre marile sale contributii in cercetare, simulatorul inteligent destinat luptei cu boala Parkinson.

De altfel, ceea ce pentru noi, neinitiatii, sunt deocamdata doar scenarii SF - omul bionic, Iron Man din filmele Marvel sau roboti umanoizi inteligenti - pentru omul de stiinta Kevin Warwick sunt realitati cotidiene. Dar vor deveni realitati si pentru noi, intr-un viitor nu foarte indepartat, ne asigura cercetatorul.

„Oamenii au creat deja roboti cu neuroni umani, dar dimensiunea creierului robotic, care aduna 30 de milioane de neuroni, nu ajunge la dimensiunea celui uman, care are sute de miliarde de neuroni. Dar suntem pe acest drum, iar in 10-15 ani, omenirea va fi animata de discutii aprinse pe tema robotilor cu creier de marimea celui uman. si atunci ne vom intreba ce fel de drepturi ii vom oferi acestui tip de roboti?”, povestea Kevin Warwick intr-un interviu.

Crearea omului bionic

Cercetatorul si prof. Warwick este cunoscut pentru experimentele sale de pionierat care includ implantarea unui dispozitiv in bratul stang pentru conectarea sistemului nervos direct la un computer. De asemenea, un succes rasunator l-a avut cu primul impuls uman extra-senzorial (ultrasonic) si prima comunicare pur electronica intre sistemele nervoase a doua fiinte umane.

Dupa ce a devenit cyborg, Kevin Warwick a capatat puteri similare telepatiei. Prezenta sa era recunoscuta de catre computer, iar prin tehnologia implantata putea sa actioneze luminile, sa controleze un scaun cu rotile, chiar si un brat robotic aflat dincolo de Atlantic.

Cele doua fete ale aceluiasi viitor: omul si tehnologia

Pe Main Stage IMWorld, profesorul Kevin Warwick va prezenta experimentele realizate pe el insusi, aratand cum poate tehnologia electrozilor si a implantului sa fie folosita pentru a crea cyborgi si creiere biologice pentru roboti. Profesorul va explica modalitatile in care pot fi obtinute atat sporirea abilitatilor umane, cat si diminuarea efectelor unor boli neuronale.

Dovada a importantei acestei realizari este si numarul mare de domenii in care aceasta tehnologie a avut deja impact major, un element-cheie fiind nevoia unei interfete clare care sa conecteze creierul biologic la tehnologia computerizata.

Pe scena principala IMWorld cercetatorul va prezenta cum prin aceasta tehnologie creierul unui om poate fi intr-un loc, iar corpul omului in orice alt loc in care exista si retea. „Urmatorul pas in comunicare va fi direct creier-catre-creier. Doua implanturi vor putea conecta doua creiere, dintre care unul sper sa fie al meu”, a mai declarat Kevin Warwick.

Prin conectarea creierului uman la Inteligenta Artificiala, omul poate dobandi noi simturi, noi mijloace de control si noi modalitati de a comunica.

Prezenta lui Kevin Warwick la Bucuresti este sustinuta de Raiffeisen Bank.

Principalele takeaways dupa sesiunea cercetatorului Kevin Warwick sunt:

  •     Creierul uman poate fi upgradat (la propriu)
  •     Creierul si corpul uman pot functiona independent (in spatii diferite)
  •     Creierul uman poate fi conectat la Inteligenta Artificiala.

Accesul pe Main Stage, la sesiunea profesorului Kevin Warwick, se face doar pe baza biletului de tip Digital Architect sau cu oricare PRO ce poate fi achizitionat de pe www.imworld.ro.

In cifre estimative, IMWorld 2018 va avea:

  • 7 scene mari carora le corespund tot atatea zone expozitionale cu solutii specifice;
  • 25 de industrii si 5000 de companii reprezentate la toate nivelurile;
  • 9000 de participanti cu profil de business, dintre care 5500 de nivel CxO;
  • 140 de expozanti cu peste 2700 de solutii digitale;
  • 147 de speakeri locali si internationali si 127 de sesiuni;
  • 22 de start-up-uri autohtone
  • 7 zone de networking

Partener principal: Telekom Romania

Partenerii scenelor de conferinte:

Microsoft - Security Stage

ALEF - IT Ops Stage

Raiffeisen Bank - Digital & E-Commerce Stage

METRO SYSTEMS – Java Stage

UiPath - .Net Stage

Ipsos – MarTech Stage

VIAVI Solutions – IT Solutions Networking Partner

VTEX – Digital Marketing Networking Partner

Sponsori:  Trencadis, Nuvias, Cegeka, ENGIE, Orange, Maguay, SoftOne, Agentia de SEO DWF, TotalSoft, SYSWIN Solutions, Lidl Digital, certSIGN, bpv GRIGORESCU STEFANICA, upswing, White Image, E.ON Romania.

Digitaljob – Registration Partner

VIVA Telecom - Internet Partner

Renault - Car Partner

Bright Agency - Digital Partner

L’OR - Coffee Partner

Glovo – Food Delivery Partner

IQOS - Experience Partner

Autori

foto
UNIVERSUM EVENTS SRL