loader
Universitatea  POLITEHNICA din Bucuresti (UPB) in parteneriat cu Crystal System Group Ltd.  au inaugurat, joi, 18 noiembrie a.c, laboratorul Crystal System Industry 4.0 Laboratory at UPB

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti (UPB) in parteneriat cu Crystal System Group Ltd. au inaugurat, joi, 18 noiembrie a.c, laboratorul Crystal System Industry 4.0 Laboratory at UPB

Evenimentul s-a desfasura cu respectarea stricta a procedurilor de protectie, impuse de pandemia COVID-19.

In contextul actual, digitalizarea a devenit o realitate de necontestat, cu multe provocari in educarea si formarea de specialisti. Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti si compania Crystal System Group LTD. au dat curs provocarii, semnand in luna iulie a acestui an un acord de colaborare, prin care au pus bazele unui parteneriat ce are in centrul sau educatia de calitate, motorul cresterii economice pe termen lung. 

Prin intermediul acestui parteneriat s-au pus bazele primei retele de laboratoare Industry 4.0 (LNI-RO 4.0) din Romania care se vor conecta apoi la Software Republic din Franta si la Platforma Germana Industry 4.0 pentru a initia o Retea Europeana de Inovare axata pe obiective precum digitalizarea industriei si economiei, reducerea emisiilor de CO2, orase inteligente, energie verde si pentru a construi un viitor mai bun pentru generatiile viitoare. 

Studiile recente ne arata ca aproape jumatate din companiile din Romania deruleaza in prezent proiecte de digitalizare. Practic, majoritatea industriilor pentru care pregatim viitorii si actualii angajati se afla in plin proces de restructurare a business-urilor, pentru a-si compatibiliza resursele si serviciile cu mediul digital.

Prin Laboratorul pe care il lansam in parteneriat cu compania Crystal System Group, ne asiguram ca studentii nostri vor fi pregatiti pentru aceasta noua schimbare, pentru Industria 4.0, inca din timpul facultatii. Este una dintr-o serie mai ampla de initiative ale Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, care vizeaza digitalizarea sistemului educational, prin care oferim studentilor nostri sanse mult mai mari de angajare si un nivel de pregatire care sa le garanteze ca pot utiliza cele mai noi solutii si tehnologii in cadrul companiilor in care se angajeaza” – a precizat domnul Mihnea COSTOIU – Rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti. 

De asemenea, domnul Canzio Dovigo, Presedintele Crystal System Group a declarat: „Credem ca succesul unei companii depinde in mare masura de calitatea pregatirii oamenilor care o compun. Tocmai de aceea, am investit mereu foarte multa energie pentru a forma si educa noile generatii de profesionisti. In acest sens, am gasit in Universitatea Politehnica din Bucuresti un partener ideal, alaturi de care putem reusi sa directionam aceste eforturi catre tineri si catre industrie. Laboratorul Industry 4.0 lansat astazi este un prim pas catre un ecosistem mai mare care isi propune sa aiba un impact pozitiv pentru o societate sustenabila.

Toate aceste lucruri nu s-ar fi intamplat fara eforturile echipei Crystal System si mai ales fara deschiderea Rectorului UPB, domnul Mihnea Costoiu, care ne-a asigurat o platforma extraordinara de cooperare. 

Multumiri si felicitari tuturor celor implicati!”.

Autori

foto
CRYSTAL SYSTEM SRL
foto
UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI