loader
Platforma WiBAS™ G5 mmWave de la Intracom Telecom a fost selectata pentru teste avansate de catre furnizorii de servicii 5G din intreaga lume

Platforma WiBAS™ G5 mmWave de la Intracom Telecom a fost selectata pentru teste avansate de catre furnizorii de servicii 5G din intreaga lume

Echipamentul radio selectat este produs in Romania, la Intrarom

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, a anuntat finalizarea cu succes a testelor de laborator si de teren ale sistemului sau radio WiBAS™ G5 PtMP (point to multi point) la o serie de furnizori de servicii 5G din America de Nord, Europa si Asia-Pacific, utilizand spectrul lor de 24GHz, 26GHz si 28GHz.

Mai exact, in a doua jumatate a anului, compania a efectuat cu succes cinci teste ale sistemului WiBAS™ G5 in laboratoarele si pe site-urile operatorilor de telecomunicatii, unde sistemul a demonstrat servicii fara intreruperi si performanta operationala. Dupa ce a finalizat cu succes toate testele efectuate, sistemul WiBAS™ G5 si-a reconfirmat capacitatea de a furniza cateva sute de Mbps abonatilor la distante de peste 5 km.

John Tenidis, Marketing Director al Wireless Solutions Portfolio la Intracom Telecom, a declarat: "In urma acestui test, Intracom Telecom a obtinut un rezultat foarte bun: "Dorim sa multumim companiilor participante pentru ca ne-au oferit oportunitatea de a demonstra, in laborator si pe teren, performanta superioara a noului sistem WiBAS™ G5, care este conceput pentru conectarea locuintelor si a companiilor din zonele suburbane si rurale. Aceasta platforma preia tehnologia matura WiBAS™ si imbunatateste hub-ul si terminalele de abonat cu software inteligent integrat. Datorita acestuia, echipamentele radio pot functiona alaturi de sistemele 5G in canale mmWave adiacente."

Tehnologia WiBAS™ PtMP (point to multi point) de la Intracom Telecom a devenit alternativa preferata la solutiile de acces prin fibra optica si cupru in Europa, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu si Africa. Implementarile recente, de succes, ale retelei FWA ale companiei sunt realizate cu operatori si ISP de top din Italia, Spania, Indonezia, Nigeria si Arica de Sud.

Autori

foto
INTRAROM SA