loader
Techcelerator invita companiile de tehnologie sa se alature initiativei Tech Startups United

Techcelerator invita companiile de tehnologie sa se alature initiativei Tech Startups United

Programul de accelerare Techcelerator invita startup-urile din tehnologie sa se alature cauzei Tech Startups United.

Initiativa isi propune sa aduca laolalta startup-uri tech din Romania, in special din zona MedTech si servicii digitale, care dezvolta solutii ce pot fi utile sistemului medical, sistemului financiar, companiilor si IMM-urilor care au nevoie de suport pentru a-si continua activitatea economica in aceasta perioada, precum si altor institutii in cautare de solutii digitale.

Startup-urile care doresc sa se alature acestei cauze se pot inscrie aici, mentionand in cel fel serviciul/produsul oferit poate fi folosit de autoritati sau mediul privat pentru a ameliora efectele acestei crize. Lista celor inscrisi va fi inaintata si autoritatilor si poate fi consultata public de orice organizatie care cauta solutii bazate pe tehnologie pentru depasirea acestei perioade critice.

“Prin aceasta initiativa dorim sa sprijinim, pe de o parte, profesionistii din prima linie de lupta impotriva acestei pandemii, contribuind cu sugestii de solutii tehnologice care sa le faca munca mai usoara si de care sa beneficieze implicit cei afectati de aceasta. La fel de important este sa sustinem business-urile mici pentru a nu ajunge in situatia de a-si contracta masiv activitatea, cautand solutii digitale pe care sa le implementeze rapid  pentru a-si asigura continuitatea operatiunilor. Startup-urile au marele avantaj de a-si putea remodela rapid solutiile pentru a fi preluate si implementate de segmente conexe celor pe care le-au targetat initial. Flexibilitatea de care dau dovada in acest context are de-a face cu simtul responsabilitatii si cu valoarea reala oferita ecosistemului ai caror membri activi sunt”, a declarat Cristian Dascalu, partener GapMinder VC si co-fondator Techcelerator.

Primul startup inclus pe lista, care si-a oferit serviciile pro bono, este XVision. Alumnul Techcelerator, care utilizeaza algoritmi AI pentru a analiza radiografiile pulmonare, ar putea accelera procesele de diagnostic, deoarece asista cu succes medicii radiologi. Printre patologiile identificate de XVision sunt cele direct legate de pneumonie care este, de asemenea, cauzata de coronavirus.

Pe lista se afla si alte startup-uri care  au interactionat in trecut cu programele si echipa Techcelerator, cum ar fi Medicai, Ialoc, Frisbo, MediJobs, VoxiKids, Telios si CityHealth by Life is Hard.

Medicai este o platforma de imagistica medicala gandita pentru pacientii cronici si doctorii lor. Ea ofera functionalitati de colaborare online pentru echipele multidisciplinare si implicit ofera posibilitatea clinicilor de a muta o mare parte din activitati in mediul digital. Procese precum triajul, prioritizarea pacientilor, trimiterile la alte clinici/specialitati sau monitorizarea se pot face direct in platforma si mai eficient. In aceasta perioada este chiar recomandat ca pacientii cu afectiuni cronice sa intre in contact cu cat mai putine persoane, ei fiind cei mai vulnerabili.

Ialoc, o solutie de gestionare a rezervarilor, a lansat Gift Card special pentru a sprijini IMM-urile, cum ar fi restaurantele si cafenelele, prin incurajarea clientilor obisnuiti sa cumpere vouchere si sa le foloseasca dupa ce aceste spatii vor fi deschise din nou. Astfel, acestea asigura o anumita continuitate pentru intreprinderile mici care nu produc bunuri digitale si care depind de prezenta clientului in restaurantele sau cafenelele respective.

Frisbo, o platforma inteligenta de e-fulfillment, in colaborare cu partenerii sai de comert electronic, lanseaza un proiect de digitalizare a celor mai afectate zone din economia romaneasca, incepand cu magazinele fizice, care trebuie sa se adapteze rapid la vanzarea online pentru a-si asigura supravietuirea odata cu reducerea sau anularea vanzarilor offline.

MediJobs, cea mai mare platforma de recrutare medicala online din Romania, a lansat un hotline pentru inscrierea mai rapida a personalului specializat in sistem.

In ceea ce priveste suportul specializat online, VoxiKids conecteaza terapeutii de vorbire si copiii printr-o aplicatie care ofera exercitii speciale pentru a imbunatati ascultarea si pronuntia.

Telios, o platforma de tele-medicina,  ofera consiliere medicala online cu ajutorul medicilor specializati.

Compania LIFE IS HARD din Cluj-Napoca, specializata in dezvoltare de solutii software, le ofera gratuit administratiilor locale din toata tara aplicatia CityHealth, care permite comunicarea si relationarea la distanta pentru rezolvarea problemelor pe care le pot avea cetatenii Romaniei pe durata pandemiei COVID-19. Aplicatia poate ajuta cetatenii sa fie conectati online cu administratia locala si sa transmita problemele pe care acestia le intampina fara a fi necesara deplasarea sau apelarea telefonica.

“Suntem alaturi de startup-urile alumni Techcelerator si vom continua sa adresam noi companii prin mentorii, procesele si metodologiile noastre de accelerare a afacerilor locale. In acest fel, vom continua sa sustinem antreprenorii si startup-urile sa se adapteze momentului si sa ofere valoare adaugata si cursivitate activitatilor de zi cu zi”, a adaugat Cristian Dascalu.    

Detalii despre startup-urile inscrise sunt disponibile aici, lista urmand sa fie actualizata constant.

Despre Techcelerator

Techcelerator este un program de accelerare care se adreseaza startup-urilor romanesti de tehnologie. Cu sedii in Bucuresti si Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din Romania care aloca fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate in faza de (pre)accelerare. Datorita parteneriatului strategic cu GapMinder Venture Partners sunt vizate pentru accelerare si investitii companiile tinere inovatoare, cu potential ridicat de dezvoltare si extindere la nivel international, din industrii in crestere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetica, inteligenta artificiala, transformare digitala, solutii IT pentru sanatate, AgTech, si altele.

 

Autori

foto
GAPMINDER VENTURE PARTNERS
foto
TECHCELERATOR PROGRAM