loader
Otto Broker lanseaza un calculator online pentru simularea in timp real a costurilor pentru asigurarea riscului de credit comercial

Otto Broker lanseaza un calculator online pentru simularea in timp real a costurilor pentru asigurarea riscului de credit comercial

Otto Broker lanseaza un calculator online pentru simularea in timp real a costurilor pentru asigurarea riscului companiilor survenit in cadrul tranzactiilor comerciale, respectiv riscul de neincasare a facturilor de la clienti.

Calculatorul online ia in considerare factori comerciali si de risc, precum: industria in care activeaza compania asigurata, termenul de plata acordat clientilor, cifra de afaceri, numarul clientilor asigurabili, intarzieri la plata, segmentul de clienti asigurabili si existenta unei politici interne de management al riscului de credit.

Calculatorul este accesibil aici: https://www.ottobroker.ro/calculator-credit-comercial

Calculatorul are la baza un algoritm de calcul automat pentru a oferi in timp real clientilor un cost al asigurarii si a fost realizat tinand cont de experienta locala si internationala a Otto Broker, in calitate de membru al International Credit Broker Alliance.

Instrumentul de calcul este o solutie de orientare pentru companiile care vor sa isi creasca sau sa isi protejeze afacerea. Rezultatul obtinut in urma simularii online reprezinta o prima opinie pentru un cost de asigurare anual pentru intreg portofoliul de clienti asigurabili sau numai pentru un anumit segment.

In prezent, produsul de protectie impotriva riscurilor comerciale in tranzactiile cu tertii – asigurarea de credit comercial, are un grad de penetrare a pietei locale de doar 5-7%, comparativ cu tarile Europei de Vest unde ajunge pana la 60-70% si chiar 90% in Belgia.

”Ne lovim in Romania de perceptia companiilor ca acest produs de protectie comerciala are un cost ridicat. Prin dezvoltarea acestui instrument online, disponibil gratuit, dorim sa sprijinim companiile romanesti sa obtina o prima opinie asupra unei cotatii indicative de asigurare, inainte sa contacteze un asigurator sau un broker si sa intre intr-o relatie comerciala. O simulare, chiar si pentru propria informare sau curiozitate, ajuta companiile sa inteleaga mai bine ce costuri ar presupune polita de asigurare si sa isi faca proiectii financiare pe un an de zile”, declara Razvan Sofalca, partener divizia corporate, Otto Broker.

Calculatorul segmenteaza companiile dupa industria in care activeaza si in functie de cifra de afaceri. La o cifra de afaceri de pana la 15 mil euro, companiile sunt incadrate in categoria IMM-urilor si li se ofera o polita dedicata simplificata. Pentru restul companiilor, polita de asigurare devine personalizata conform specificatiilor portofoliului de clienti asigurabili si specificul de business al companiei.

”Dorim sa ne adresam tuturor companiilor din Romania, sa contribuim la dezvoltarea unei economii romanesti sanatoase si durabile, iar segmentul IMM este important pentru noi. De aceea, la configurarea calculatorului am inclus si acest sector, oferind in prezent doua tipuri de polita de asigurare special dezvoltata pentru IMM-uri, de la principalii asiguratori de credit din Romania”, completeaza Razvan Sofalca. 

Prognozele economice pentru Romania in urmatoarea perioada sunt de incetinire a avantului de crestere inregistrat in ultimii ani, pe fondul scaderii cererii globale si a efectelor incontestabile ale razboiului comercial global, precum si a politicilor economice deficitare ale Romaniei.

Riscuri majore neprevazute precum cele actuale create de virusul COVID-19, care  conduc la deteriorarea economiei globale si locale, indeamna companiile sa adopte masuri de protectie impotriva celui mai de temut risc comercial, cel al colapsului- insolventa.

”Rolul nostru, ca brokeri, este sa ne asiguram ca oferim cele mai bune instrumente in conditiile de piata actuale si foarte dinamice si sprijinim companiile sa ia o decizie informata si conform nevoilor proprii. Suntem interfata dintre companie si asigurator si contribuim activ la perpetuarea mesajelor corecte si a cresterii nivelului educational in privinta instrumentelor de protectie financiara”, a declarat Victor Sraer, director general si fondator Otto Broker.

 

 

Autori

foto
OTTO BROKER DE ASIGURARE SRL