loader
Techcelerator face echipa cu Google Developers Launchpad –  primul parteneriat de acest tip din Romania

Techcelerator face echipa cu Google Developers Launchpad – primul parteneriat de acest tip din Romania

Incepand cu aceasta saptamana, Techcelerator, programul de accelerare din Bucuresti si Cluj si unul dintre catalizatorii relevanti ai cresterii si dezvoltarii ecosistemului tehnologic local, va face echipa cu Google Developers Launchpad pentru a sprijini segmentul in crestere al startup-urilor din Romania.

Techcelerator sprijina financiar startup-urile din zona tehnologiei din Romania prin intermediul partenerului sau strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinantat prin Programul Operational pentru Competitivitate.

Google Developers Launchpad este o ramura a Google care gestioneaza un program de accelerare globala care sprijina startup-urile in procesul lor de dezvoltare. Google este un exemplu in ceea ce priveste crearea si dezvoltarea produselor si companiilor care utilizeaza cele mai avansate tehnologii.

Initiativa "Techcelerator Powered by Google Developers Launchpad" va conecta Techcelerator la un grup din care fac parte acceleratoare de top la nivel global, facilitand schimbul de informatii si accesul la resurse suplimentare. De asemenea, Techcelerator va avea acces la reteaua Google globala, la experientele startup-urilor din programele de accelerare din Silicon Valley, precum si la rezultatele cercetarilor si la exemplele de buna practica ale Google din ultimii douazeci de ani cu privire la crearea de afaceri, produse si echipe la scara larga.

Aceste resurse vor ajuta startup-urile din portofoliul Techcelerator - care include deja unele dintre companiile cu cea mai rapida crestere din regiune – sa isi dezvolte exponential business-urile. Beneficiile acestui parteneriat se aplica atat startup-urilor care vor fi selectate in urmatoarele runde Techcelerator, cat si celor care fac parte din cele doua runde de accelerare finalizate.

Kevin O’Toole, Head of International Growth in cadrul Launchpad, declara cu privire la acest parteneriat: "Suntem incantati sa lucram cu Techcelerator pentru a promova antreprenoriatul din Romania. Programul <<Powered by Google Developers Launchpad>> sustine comunitatile de startup-uri din intreaga lume si le incurajeaza sa se sprijine reciproc prin schimburile de experienta si de resurse. Google Developers Launchpad nu ia o cota din capitalul startup-urilor aflate in portofoliul acceleratorului, dar in schimb se concentreaza pe dezvoltarea companiilor si a ecosistemelor aferente acestora pe termen lung".

La randul sau, Cristian Dascalu, Partener GapMinder Venture Partners BV si liaison intre Techcelerator si ecosistemul local de startup-uri de tehnologie, adauga: "La Techcelerator tintim sa devenim un jucator cheie in sprijinirea ecosistemului de startupuri din Romania si din Europa Centrala si de Est pentru a le face remarcate la nivel global prin generarea unor produse relevante si de inalta calitate. Parteneriatul cu Google Developers Launchpad ne va ajuta foarte mult in cucerirea pietelor internationale si va reduce deficitul de vizibilitate si conectivitate cu care se confrunta startup-urile cu potential locale ".

Prin colaborarea cu Google Developers Launchpad, Techcelerator si implicit Romania se vor alatura unei retele de acceleratoare independente de top din America Latina, Africa, Europa si Asia aflate in crestere, care acopera in prezent 14 astfel de entitati la nivel mondial.

Mai mult, startup-urile care urmeaza sa fie acceptate de Techcelerator pentru a treia runda de accelerare vor avea acces sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, know-how specific industriei pentru care isi dezvolta produsele si servicii de marketing oferite in parteneriat cu Google.

 

Autori

foto
AIESEC TECHCELERATOR