loader
tbi bank a emis cu succes obligatiuni de 20 milioane euro

tbi bank a emis cu succes obligatiuni de 20 milioane euro

Emisiunea a fost gestionata exclusiv de echipa tbi, iar rata anuala a dobanzii este de 9% cu scadenta la sfarsitul anului 2026

tbi bank, una dintre cele mai importante banci challenger din Europa de Sud-Est, a emis cu succes obligatiuni in valoare de 20 milioane de euro (eligibile MREL). Oferta a fost suprasubscrisa pe Bursa din Bulgaria, ceea ce i-a permis sa atinga cel mai inalt nivel din suma planificata initial (de la 10 la 20 de milioane), devenind astfel cea mai mare oferta de obligatiuni emisa de tbi bank pana in prezent.

Emisiunea a fost gestionata exclusiv de echipa tbi, iar consultantul juridic a fost Tsvetkova, Bebov & Partners (TBP), parte din Eversheds Sutherland. Rata anuala a dobanzii este de 9% (platita trimestrial), cu scadenta la sfarsitul anului 2026. Banca are dreptul de a rascumpara obligatiunile cu un an mai devreme.

Dorim sa le multumim tuturor investitorilor pentru ca ne-au acordat increderea si in a treia emisiune consecutiva de obligatiuni in decurs de un an. Suntem bucurosi sa vedem un interes in crestere din partea tuturor tipurilor de investitori, care au recunoscut eforturile noastre de a oferi un instrument flexibil si o valoare excelenta din perspectiva raportului risc-randament. Noua emisiune va sprijini cresterea noastra continua, peste nivelul pietei, inclusiv din punct de vedere al reglementarilor in vigoare”, a spus Lukas Tursa, Executive Director, tbi bank.

In ultimii trei ani, tbi bank s-a impus ca lider pe piata bulgara a obligatiunilor, reusind sa stranga un total de 50 de milioane de euro prin diverse obligatiuni cu capital hibrid. Obligatiunea va fi listata pentru tranzactionare la Bursa din Bulgaria in luna iulie.

Despre tbi bank

tbi bank este o banca challenger din Europa de Sud-Est si lider regional in domeniul solutiilor de plata alternative, care a imbinat serviciile de finantare si cele de shopping pentru a raspunde mai bine nevoilor clientilor. Banca se concentreaza pe sprijinirea comerciantilor in vederea dezvoltarii afacerilor, precum si pe oferirea de produse si servicii financiare menite sa usureze viata consumatorilor. In prezent, este activa in Bulgaria, Romania, Grecia, Germania si Lituania. Prin diverse canale digitale si parteneriate de incredere cu peste 26 000 de comercianti, tbi are o baza de peste 2 milioane de clienti si a acordat aproape 750 000 de credite in 2023. Modelul sau de afaceri si abordarea axata pe client au dus la transformarea sa in cea mai profitabila si eficienta banca din regiune.

Autori

foto
TBI BANK EAD SOFIA - SUCURSALA BUCURESTI