loader
Tarom a semnat contractul pentru achizitia a 2 aeronave noi Boeing 737-800 NG

Tarom a semnat contractul pentru achizitia a 2 aeronave noi Boeing 737-800 NG

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane - TAROM a semnat contractul de achizitia a 2 aeronave noi BOEING 737-800 NG, avand o configuratie de 189 de locuri.

 

Avioanele sunt achizitionate in leasing operational pe o perioada de 10 ani.

 

Livrarea aeronavelor catre operatorul aerian va fi facuta in cursul acestei luni (mai 2017).

 

Precizam faptul ca procedura de achizitie s-a desfa?urat intr-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vara. Achizitia a avut in vedere oportunitatile aparute in piata. Conform cererii de oferta lansate de catre companie, la nivel international, aceste doua aeronave au fost singurele aeronave noi, la momentul lansarii procedurii.

 

In urma ie?irii din flota, a celor doua aeronave Airbus A310, s-a simtit nevoia stringenta de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele sa fie operate conform planului. Mentionam ca cele doua aeronave de tip Airbus au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a companiei, capacitate ce va fi preluata de catre noile aeronave.

 

Achizitia noilor aeronave reprezinta un prim pas in realizarea masurilor cuprinse in Programul de Guvernare cu privire la compania Tarom.

Autori

foto
COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORTURI AERIENE ROMANE TAROM SA