loader
Spin-off: Softbinator Technologies se desprinde din Cornerstone Technologies cu 60 de angajati si cele mai importante proiecte de blockchain si fintech

Spin-off: Softbinator Technologies se desprinde din Cornerstone Technologies cu 60 de angajati si cele mai importante proiecte de blockchain si fintech

Softbinator Technologies, companie specializata in proiecte de R&D in blockchain si Inteligenta Artificiala, s-a desprins din Cornerstone Technologies (CST), noua entitate fiind condusa de Daniel Ilinca.

Echipa Softbinator Technologies numara in prezent 60 de specialisti IT, iar compania are in plan angajarea a peste 40 de programatori pana la finalul anului in sediile din Bucuresti si Constanta. Pe langa extinderea pe pietele internationale si planurile de colaborare cu firme locale, Softbinator Technologies mizeaza si pe colaborarea cu zona academica.

Din structura noului actionariat fac parte Daniel Ilinca, CEO, care detine pachetul majoritar de actiuni, Alexandru Dianu, COO, Marius Baisan, CTO si Andreea Popa, CFO.

„Decizia de a integrare in actionariat a managerilor seniori se aliniaza noilor obiective, respectiv implicarea directa a managementului in succesul companiei. Pe langa planurile noastre de crestere a numarului de clienti externi, volumul de proiecte si cifra de afaceri generata, ne propunem sa abordam progresiv si piata interna, pe componenta de transformare digitala”, declara Daniel Ilinca, CEO Softbinator Technologies.

Printre cele mai importante proiecte preluate in portofoliul noii companii se numara Equatorial – platforma de training alaturi de care Softbinator Technologies dezvolta solutii gamificate de e-learning, Bittnet – liderul pietei de training in IT din Romania, TripleMars.com – platforma de e-commerce din Israel, QuickBoard – software si placa de antrenament si monitorizare recuperare fizica, CareersInWhite.com – platforma de recrutare pentru personal medical, LadyFit.ro –  platforma online de dieta si monitorizare fitness personalizate, Zillearn – solutie de edutech dedicata pietei din Singapore si alte solutii de fintech bazate pe blockchain precum MoonPay – procesator online de schimb din moneda FIAT in cripto-monede.

Portofoliu Softbinator Technologies va cuprinde atat propriile solutii software si hardware, cat si proiecte de outsourcing, iar focusul companiei se va indrepta cu precadere spre domeniile blockchain, fintech, medtech, edutech si gaming.

Softbinator Technologies va colabora cu universitati din Romania in proiecte de R&D

Compania isi propune extinderea colaborarii cu zona academica in proiecte de cercetare, dotarea cu echipamente tech si actualizarea curriculei universitare in domenii emergente precum blockchain, Inteligenta Artificiala, machine learning. Facultatea de Matematica a Universitatii din Bucuresti este unul dintre partenerii Softbinator Technologies, colaborare demarata in urma cu mai multi ani in parteneriat cu firma Cornerstone Technologies CST si care va continua alaturi de noua entitate, fiind un program continuu de dotare a mai multor laboratoare de informatica, dar si cursuri sustinute de angajatii companiei.

Softbinator Technologies isi propune extinderea colaborarii si cu alte facultati cu profil tehnic din orasele in care activeaza.

In zona de business, pe de alta parte, Softbinator Technologies colaboreaza cu un numar semnificativ de startup-uri, pe proiecte ce cuprind de la dezvoltare software si hardware, pana la investitii, iar incepand cu anul curent, compania se va implica si in proiecte de cercetare-dezvoltare pe acest segment.

Comunitatea Softbinator

Brandul Softbinator s-a lansat in anul 2011, odata cu aparitia Fundatiei Softbinator, si a consolidat in jurul sau una dintre cele mai mari comunitati din industria locala de tech. Evenimentele Talks by Softbinator au loc in diferite orase tin tara si aduna sute de participanti in fiecare an.

Fundatia Softbinator va fi condusa in continuare de Radu Amariei si Daniel Ilinca si va avea ca misiune continuarea seriei de evenimente dedicate celor mai importante tehnologii si extinderea activitatilor in alte orase din tara. Compania Softbinator Technologies va sprijini activitatea Fundatiei, insa, vor functiona ca doua entitati diferite, cu proiecte independente. La fel ca pana acum, proiectele Fundatiei Softbinator vor putea fi accesate si de alte companii.

 

 

Autori

foto
SOFTBINATOR TECHNOLOGIES SA