loader
Numarul tranzactiilor online a crescut cu peste 40% in 2019

Numarul tranzactiilor online a crescut cu peste 40% in 2019

Anul trecut, NETOPIA Payments a procesat lunar peste 2 milioane de tranzactii online cu card sau SMS

NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plati electronice din Romania, a inregistrat o crestere cu 41% a numarului de tranzactii digitale procesate in 2019 fata de anul precedent. Astfel, anul trecut, compania a procesat lunar peste 2 de milioane de tranzactii online cu cardul sau prin SMS.

Potrivit reprezentantilor companiei, NETOPIA Payments a depasit in 2019 pragul de 15.000 de comercianti parteneri. De asemenea, 550.000 de utilizatori unici fac lunar diverse plati online, prin intermediul serviciilor furnizate de companie.

In 2019, valoarea medie a tranzactiei a inregistrat o scadere de aprox. 15% comparativ cu anul anterior, datorita diversificarii serviciilor si produselor care pot fi achitate in prezent online. Cea mai mare tranzactie procesata de NETOPIA Payments anul trecut a fost in valoare de circa 24.500 euro si a constat in achitarea unui pachet de servicii turistice.

In topul categoriilor de produse si servicii pentru care romanii au facut plati digitale cu cardul anul trecut, au fost: turism, evenimente, home&deco, plata facturilor pentru utilitati si shared mobility solutions.

„De la an la an observam o crestere semnificativa a numarului de tranzactii online, ceea ce indica o consolidare a pietei in aceasta directie. Mai imbucurator este faptul ca cei mai multi dintre utilizatori aleg sa faca platile de zi cu zi de pe propriile smartphone-uri, ceea ce le asigura o rapiditate mai mare in achizitionarea serviciilor sau produselor dorite. Pentru anul in curs, vizam atat cresterea numarului de comercianti inrolati in platforma noastra, cat si a numarului de utilizatori care aleg plata online si ne dorim ca acest lucru sa devina un obicei constant in viata cotidiana a romanilor”, a declarat Antonio Eram, CEO si Fondator al NETOPIA Payments.

62% dintre utilizatori prefera platile online pe dispozitive mobile

Din datele companiei, aprox. 62% din totalul tranzactiilor procesate anul trecut au fost realizate de pe dispozitive mobile, comparativ cu un procent de 38% dintre clientii finali care au ales desktop-ul pentru platile online. Dintre cei care au efectuat tranzactii de pe mobil, circa 75% au folosit un dispozitiv cu sistem de operare Android si 25% un sistem de operare iOS. 

Potrivit NETOPIA Payments, 42% din totalul tranzactiilor realizate anul trecut au fost facute de persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani, urmati de segmentul de varsta 35-44 ani (26%) si de tinerii cu varsta intre 18-24 de ani (12,5%). Platile online au fost realizate in majoritate de catre barbati, cu o pondere de 72,5% din total.

Bucurestenii si clujenii fac cele mai multe plati online

In ceea ce priveste topul regiunilor care au generat cele mai multe tranzactii in 2019, pe primul loc se afla Bucuresti cu peste 43%, urmat de judetele Cluj cu 11%, Timis (7,5%), Brasov (6%), Iasi cu peste 4% si Sibiu cu 2,5%.

 

Autori

foto
NETOPIA PAYMENTS SRL