loader
SMART ID DYNAMICS, detinuta de fondul de investitii SARMIS CAPITAL, preia integral activitatea companiei SPECTRUM

SMART ID DYNAMICS, detinuta de fondul de investitii SARMIS CAPITAL, preia integral activitatea companiei SPECTRUM

Integrator de tehnologii de varf in cadrul solutiilor dezvoltate, Smart ID Dynamics are in portofoliu aproximativ 3.000 de clienti, cu peste 250 de proiecte implementate

Smart ID Dynamics, lider independent pe piata locala a automatizarilor industriale, sustinut de fondul de investitii SARMIS Capital, a preluat integral furnizorul brasovean de solutii software integrate Spectrum, companie cu peste 20 de ani de experienta in asigurarea de solutii software, hardware si de suport post-implementare pentru clientii sai. Tranzactia a fost finalizata in cursul lunii mai.

Smart ID furnizeaza solutii proprii, personalizate si complete de automatizare a proceselor pentru companii cu medii intensive de lucru, cu scopul optimizarii costurilor si cresterii productivitatii. Solutiile critice de business adreseaza intregul lant logistic, pornind de la design-ul de solutie, dezvoltarea si implementarea acesteia si pana la servicii post-implementare, mentenanta si suport. Acumuland peste 12 ani de experienta in dezvoltarea de solutii de automatizare si mobilitate, Smart ID a devenit rapid lider recunoscut in domeniul IT pe piata autohtona si cel mai important furnizor si integrator de tehnologii revolutionare si echipamente mobile, automatizare si robotizare pentru principalele industrii.

Integrator de tehnologii de varf in cadrul solutiilor dezvoltate, Smart ID Dynamics are in portofoliu aproximativ 3.000 de clienti, cu peste 250 de proiecte implementate, solutiile software proprii fiind special proiectate pentru companii ce activeaza in principalele industrii: retail, logistica, productie, utilitati si sanatate. Portofoliul reprezentativ de clienti al Smart ID numara companii multinationale de top (Carrefour, Selgros, REWE, Leroy Merlin, British American Tobacco, JTI, Philip Morris, TNT, DHL, KLG, XPO, IDL, Dacia), companii mari locale (eMAG, Sameday, Cargus, Macromex), precum si alte companii reputate mici si mijlocii. Compania reuseste sa anticipeze nevoile companiilor de top pentru tehnologie inovativa si astfel sa poata previziona tendintele pietei pentru mediile intensive de business.

La inceputul acestui an, SARMIS Capital a preluat o participatie majoritara in Smart ID de la actionarii sai fondatori, domnii Daniel Boangiu si Romeo Iacob, care au ramas implicati in afacere alaturi de fond. Partile si-au anuntat la acel moment planurile de a consolida pozitia de piata a companiei prin dezvoltarea accelerata a afacerii, prin cresterea bazei de clienti, prin extinderea solutiilor existente catre noi sectoare de activitate, precum si prin achizitia strategica a unor jucatori locali si regionali, toate acestea realizate cu o concentrare continua pe ESG (Mediu, Social si Guvernanta), sustenabilitate si responsabilitate sociala. Numai cateva luni mai tarziu, compania anunta, iata, prima achizitie strategica.

Spectrum a fost fondata in anul 1999, in Brasov, de catre domnul Emil Gall, iar in timp a devenit unul dintre cei mai apreciati furnizori locali de solutii software brevetate si integrate, cu o acoperire larga pe sectoarele retail, productie, industria carnii, HoReCa si reciclare. Printre clientii sai se numara Agra's, Annabella, Auchan, Bebe Tei, Dacia Market, Diana COM, Librariile Humanitas, Moldovan Carmangerie, Prodlacta, Sergiana, Simigeria Petru, Transavia, Unicarm si altii. Cel mai popular produs al companiei este sistemul de planificare a resurselor intreprinderii (ERP) Sceptrum, solutie patentata si usor adaptabila, ce raspunde unor nevoi corporative critice, precum managementul de inventar, contabilitatea si coordonarea intre clienti, echipele de vanzari si de suport.

Cezar Scarlat, Managing Partner si cofondator SARMIS Capital:

Urmam indeaproape strategia agreata cu fondatorii Smart ID Dynamics, aceea de a consolida pozitia de piata a companiei prin crestere organica si prin achizitii. Achizitia Spectrum de catre Smart ID Dynamics are la baza o ratiune puternica, avand in vedere compatibilitatea dintre cele doua companii si dorinta de a oferi servicii din ce in ce mai bune clientilor comuni. Profilul Spectrum este complementar Smart ID Dynamics, imbunatatind atat oferta de produse disponibila clientilor celor doua companii, cat si capacitatile lor de creare si diversificare de software. Smart ID Dynamics isi solidifica pozitia de cel mai mare jucator independent din Romania, iar SARMIS Capital ii sta alaturi in acest proces de expansiune.”

Smart ID Dynamics si Spectrum sunt doua companii antreprenoriale, fondate cu capital 100% romanesc, care impartasesc o viziune similara asupra business-ului regional modern si au o cultura centrata pe client si pe nevoile sale specifice. Aceasta noua perspectiva asupra pietei implica organizatia ca un tot unitar: atat solutii complete pentru software si hardware, cat si repozitionarea companiei in raport cu clientii sai finali. Investitia strategica vizeaza atat consolidarea pozitionarii pe piata IT a automatizarilor industriale, cat si diversificarea aplicabilitatii solutiilor, ce aduc inovatie si control in industria alimentara, in domenii precum Panificatie, Patiserii, Cofetarii, Pizzerii, Restaurante si zona de Fast Food.

Daniel Boangiu, CEO si cofondator Smart ID:

Ne aflam intr-un moment important pentru viitorul organizatiei noastre, iar achizitia Spectrum este primul pas pe care il facem in dezvoltarea Smart ID Dynamics dupa intrarea in actionariat a fondului SARMIS Capital. Este parte din viziunea noastra sa investim in companii ce comercializeaza solutii cu IP proprietar, companii impreuna cu care sa putem crea sinergii pentru piata in care activam. Spectrum este o echipa cu ADN 100% romanesc, iar prin achizitia aceasta ne dezvoltam capabilitatile, competentele si aria de acoperire, consolidand astfel prezenta Smart ID Dynamics in verticalele de Retail si Productie. Anticipez ca impreuna vom deschide noi oportunitati, pe care le putem accesa cu mai multa usurinta in noua echipa extinsa, iar prin aceasta achizitie, Smart ID va imbina expertiza dovedita in proiectele complexe cu functionalitatile si capabilitatiile de scalare ale produselelor software dezvoltate de Spectrum.”

                                             

Ca si obiectiv comun al solutiilor oferite clientilor, Smart ID si Spectrum isi ajuta partenerii sa abordeze in mod eficient managementul business-ului lor, prin automatizarea fluxurilor si implicit prin castigarea de timp alocat pentru concentrarea asupra aspectelor cheie ale afacerii. Am identificat un alt punct de convergenta in fundamentarea culturii organizationale a celor doua companii pe aportul esential adus de valorificarea potentialului fiecarui membru al echipei. Avem convingerea ca viitorul ne va aduce o perioada de tranzitie cu un impact benefic atat in ceea ce priveste integrarea si chiar unificarea echipei celor doua companii intr-una singura, mai puternica, cat si in anticiparea unui trend ascendent al colaborarii cu partenerii nostri. Vom continua sa livram servicii de inalta calitate, atat in ceea ce priveste consultanta, asistenta tehnica, dar si suportul post-implementare:

Emil Gall, fondator Spectrum:

Pentru noi, echipa Spectrum, decizia de a ne alatura echipei Smart ID Dynamics vine natural. Am vazut in viziunea Smart ID Dynamics si a actionariatului companiei, un vector de directie si dezvoltare pentru viitor. Suntem in masura sa consideram ca, avand in vedere atat solutiile dezvoltate in cei peste 20 ani de activitate, know-how-ul acumulat, cat si grija manifestata fata de oamenii deosebiti ce fac parte din familia Spectrum, odata cu acest transfer, actiunile si realizarile noastre sunt apreciate la adevarata lor valoare si vor fi dezvoltate la un nou nivel.”

Smart ID Dynamics a fost asistata in procesul de achizitie de bpv Grigorescu Stefanica (asistenta juridica), Dobrinescu Dobrev SCA (asistenta fiscala), Path-Finder Corporate Finance (consultanta generala) si TS Partners (consultanta si analiza financiara), in timp ce Spectrum a fost sustinuta in procesul de vanzare de LC Legal Proof - Alex Lefter (asistenta juridica).

SARMIS Capital este un fond independent de private equity, infiintat in 2019 si dedicat investitiilor in Europa Centrala si de Est. Este cel mai mare fond de acest tip ridicat in Romania de catre o echipa autohtona si dedicat cu prioritate companiilor romanesti, dar si celor din regiune. SARMIS cauta sa devina principalul partener si sustinator al companiilor antreprenoriale locale, cu scopul cresterii si dezvoltarii acestora prin colaborare apropiata cu echipele de conducere si printr-o insemnata expertiza strategica, operationala si manageriala.

Cu sediul in Bucuresti si ridicat pe reputatia solida a partenerilor fondatori, fondul este deschis catre majoritatea sectoarelor de activitate si cauta cele mai bune oportunitati de a crea valoare si de a transforma companiile investite in campioni locali si regionali. Fondul se concentreaza pe proiecte alaturi de antreprenori locali si urmareste participatii majoritare sau depline prin tichete investitionale tipice de €10-30 milioane (cu investitii mai mari posibile).

Primul fond de investitii al SARMIS Capital este sustinut de unele dintre cele mai importante institutii din lume, incluzand fonduri ale unor universitati prestigioase, autoritati pentru dezvoltare, precum si de persoane fizice. Este finantat partial prin JEREMIE Holding Fund Romania, un program de investitii intre EIF si Guvernul Romaniei, prin care EIF este activ in numele si pentru beneficiul Guvernului Romaniei, investind fonduri generate in urma operatiunilor desfasurate in cadrul JEREMIE Holding Fund Romania in perioada de eligibilitate 2007-2013. De asemenea, beneficiaza de suportul financiar al Uniunii Europene in cadrul Equity Facility for Growth, stabilit prin Regulamentul (EU) Nr. 1287/2013 al Uniunii si Consiliului European, ce creeaza Programul pentru incurajarea companiilor mici si mijlocii (COSME) (2014-2020).

Pe langa Smart ID Dynamics, incepand din anul 2021, SARMIS Capital mai are in portofoliu Corporate Office Solution (COS), liderul pietei locale de servicii personalizate de fit-out.

Gasiti varianta completa a articolului si in documentul de mai jos:

Autori

foto
SMART ID DYNAMICS SA