loader
Sistemele hibride Immergas: solutia inovatoare de incalzire, cu un consum redus de energie si emisii de CO2 mai mici cu pana la 50%

Sistemele hibride Immergas: solutia inovatoare de incalzire, cu un consum redus de energie si emisii de CO2 mai mici cu pana la 50%

Sistemele hibride ofera siguranta furnizarii de energie, avand totodata un impact minim asupra mediului

Producatorul de centrale termice Immergas lanseaza pe piata locala o noua serie de sisteme hibride dedicate sectorului rezidential si comercial. Sistemele hibride sunt cea mai avansata solutie tehnologica de pe piata pentru incalzire, racire si preparare a apei calde de consum pe baza de surse de energie regenerabila, cu un consum redus de gaze naturale. Astfel, sistemele hibride ofera siguranta furnizarii de energie, avand totodata un impact minim asupra mediului. In plus, prin caracteristicile lor, sistemele hibride sunt ideale ca solutie pentru aplicarea standardului nZEB (cladiri cu un consum aproape zero de energie) la constructiile noi, ce a devenit obligatoriu din acest an in toata Uniunea Europeana, inclusiv in Romania.

Anul acesta, Immergas a lansat noua serie de sisteme hibride MAGIS Combo 12 V2, 14 V2 si 16 V2 – ce includ pompe de caldura de tip aer-apa cu puteri de 12 kW, 14 kW, respectiv 16 kW, in variante monofazate si trifazate. Centrala termica cu condensare inclusa are o putere de 32 kW atat in regim de incalzire, cat si in regim de preparare apa calda de consum (ACC).

Un sistem hibrid integreaza pompa de caldura cu centrala pe gaze naturale cu condensare, cele doua functionand in tandem. Din acest motiv, sistemul hibrid poate produce caldura si apa calda de consum si la temperaturi exterioare negative sub care pompa de caldura nu mai poate functiona (de ex: -20 grade Celsius). In cazul sistemelor hibride, centrala cu condensare functionand impreuna cu pompa de caldura poate economisi pana la 40% energie.

Pentru o eficienta energetica si mai ridicata, sistemul hibrid se poate conecta la panouri solare termice (pentru producerea de apa calda) sau fotovoltaice (pentru producerea de electricitate). In prezenta unei instalatii fotovoltaice, pompa de caldura a sistemului hibrid poate utiliza energia soarelui, marind astfel eficienta energetica a sistemului, ceea ce permite obtinerea unor economii maxime in facturile de energie. In cazul in care pompa de caldura si centrala termica cu condensare sunt alimentate numai cu energie electrica de la panouri fotovoltaice (care nu fac parte din sistemul hibrid), se incadreaza in specificatiile nZEB.

Mai mult decat atat, datorita gradului ridicat de inovatie, in centrul acestor sisteme hibride se afla o unitate inteligenta de control care alege sursa de energie cea mai eficienta din punctul de vedere al costurilor, asigurand totodata confort maxim in orice conditii de vreme. Asadar procesul de functionare a fost automatizat astfel incat, in cazul in care s-a introdus in memoria sistemului costul gazelor naturale si cel al curentului electric, sistemul hibrid va alege pentru functionare combustibilul care costa mai putin, in functie de temperatura exterioara.

Sistemele hibride MAGIS Combo V2 sunt adaptate evolutiei digitale actuale, permitand consumatorilor sa le opereze confortabil si in siguranta de la distanta, cu ajutorul aplicatiei Dominus instalata pe smartphone sau pe tableta.

Instalarea unui sistem hibrid de incalzire va imbunatati clasei energetica a proprietati, ceea ce poate conduce la cresterea valorii pe metru patrat a proprietatii imobiliare si la amortizarea rapida a investitiei initiale in aceste echipamente energetice. Solutiile hibride Immergas sunt potrivite pentru locuinte unifamiliale, ansambluri rezidentiale, blocuri de apartamente, cladiri comerciale si cladiri de birouri.

Noile tehnologii vor completa portofoliul actual de sisteme hibride: MAGIS Combo 4 V2, 6 V2 si 9 V2, ce includ pompe de caldura cu puteri de 4 kW, 6 kW, respectiv 9 kW (monofazate), precum si o centrala termica cu condensare avand puterea de 24 kW in regim de incalzire si 27,3 kW in regim de ACC. Sistemul hibrid MAGIS Combo v2 cu puterile intre 4 si 6 kW poate fi utilizat si pentru apartamente de bloc.

Inovatia Immergas isi spune cuvantul in amprenta sustenabila a sistemelor hibride. Cantitatea emisiilor de CO2 este redusa cu pana la 50% prin utilizarea unui sistem hibrid raportat la utilizarea unei centrale traditionale. Rezultatul este confirmat de un studiu realizat de Departamentul de Energie, Sisteme, Inginerie Teren si Constructii (DESTEC) al Universitatii din Pisa, privind emisiile unei centrale cu 20 de ani de viata.

Totodata, centralele cu condensare Immergas se incadreaza in clasa 6 de emisii de NOx (conform Standardelor SR ENI 297 si 483), fiind clasa cu cele mai mici emisii de NOx in gazele de ardere (maxim 62 mg/kWh).

Despre Immergas

Immerfin Group este compania care detine toate centrele de productie si reteaua de vanzari Immergas. Presedintele Romano Amadei este unul dintre cei trei membri fondatori ai sai. Immergas exporta in 50 de tari din intreaga lume prin 12 sucursale de vanzari in Europa si 2 in Asia. In Italia sunt proiectate si fabricate 130 de modele de aparate, produsele destinate pietelor non-europene sunt fabricate in Poprad (Slovacia), in Qazvin (Iran) si in Changzhou (China).

13 linii de productie, peste 600 de angajati, depozite, birouri, centre de instruire si cercetare pentru aproximativ 60 de mii de metri patrati de suprafete acoperite. Centrul de proiectare si productie Immergas este situat la sediul central din Brescello di Reggio Emilia, la cativa metri distanta de locul de nastere al primului sau atelier. Majoritatea celor 7 milioane de centrale instalate au fost fabricate aici, produse care fac din Immergas una dintre cele mai importante companii din sectorul incalzirii din Italia, din Europa si din intreaga lume.

Autori

foto
IMMERGAS ROMANIA SRL