loader
Serviciul care iti permite sa iti inchiriezi masina a fost lansat oficial: Perpetoo este disponibil in patru orase din Romania

Serviciul care iti permite sa iti inchiriezi masina a fost lansat oficial: Perpetoo este disponibil in patru orase din Romania

Aurelian Marin, cel mai mare touroperator de pe litoralul romanesc prin agentia de turism - Paradis Vacante de Vis, lanseaza Perpetoo

Primul serviciu de car sharing de la persoana la persoana din Romania, Perpetoo, este disponibil incepand cu aceasta luna in Bucuresti si in alte 3 orase mari din tara: Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.

Serviciul se adreseaza celor care vor sa isi dea spre inchiriere masinile, precum si celor care vor sa le conduca pentru o perioada minima de 3 ore si maxima de 30 zile.

Astfel, cei care vor sa isi listeze masina, precum si cei care vor sa inchirieze un autovehicul, o vor putea face pe www.perpetoo.com, unde vor trebui sa isi creeze un cont in categoria dedicata, Proprietar, respectiv Sofer. Crearea conturilor si utilizarea platformei este gratuita, singurul cost perceput fiind tariful de inchiriere, platit de catre cei care vor sa inchirieze o masina. Plata se va face in momentul confirmarii rezervarii.

Proprietarii de masini, care isi listeaza vehiculul pentru inchiriere, stabilesc singuri tariful de inchiriere si beneficiaza de asigurare CASCO pe toata perioada de inchiriere a masinii, oferita de UNIQA Asigurari si Renomia SRBA Insurance Broker. Pentru a castiga intre 1.000 si 4.000 de lei, media lunara de venituri estimate de reprezentantii Perpetoo, proprietarii de masini trebuie sa aiba in vedere atat conditiile tehnice ale masinii (masina sa aiba cel mult 8+1 locuri, sa nu fie mai veche de 10 ani, sa aiba revizia auto, RCA si ITP la zi, sa aiba rovinieta valabila si sa fie echipata corespunzator), cat si interactiunea constanta cu cei care doresc sa inchirieze masina si care ii vor contacta prin intermediul aplicatiei. Proprietarii trebuie sa accepte cererea de rezervare si perioada aferenta acesteia, intr-un interval de 1-13 ore (in functie de ora Romaniei la care se receptioneaza cererea) de la primirea solicitarii, inainte ca rezervarea sa fie considerata confirmata.

De cealalta parte, cei care doresc sa inchirieze o masina se vor bucura de tarife accesibile si, in plus, vor putea alege exact masina pe care doresc sa o conduca.

Mai mult, Perpetoo ofera si alte avantaje, precum flexibilitatea perioadei de inchiriere si reducerea birocratiei datorita documentelor care se auto-completeaza direct in aplicatie. Astfel, in momentul in care proprietarul masinii si cel care o inchiriaza se intalnesc pentru predarea vehiculului, procesul de inchiriere a fost deja parcurs, singurul pas care mai ramane de facut fiind doar inspectarea conditiei masinii si inmanarea actelor masinii impreuna cu un set de chei.

Reprezentantii companiei estimeaza ca, in primul an de activitate, peste 3.000 de proprietari de masini vor lista pe www.perpetoo.com un autovehicul sau chiar mai multe, iar, in ceea ce priveste numarul inchirierilor, acesta va depasi 25.000.

Serviciul a fost gandit si implementat de catre antreprenorul roman Aurelian Marin, cel mai mare touroperator de pe litoralul romanesc prin agentia sa de turism - Paradis Vacante de Vis. Acesta a identificat potentialul platformelor de tip sharing economy si, inca de acum 2 ani, a inceput sa construiasca un model propriu: Perpetoo. Perpetoo este asadar un produs 100% romanesc, creat si dezvoltat de o echipa de romani, iar planurile companiei vizeaza o extindere treptata in cat mai multe orase ale tarii.

Mai mult, in afara echipei proprii, Perpetoo a colaborat si continua sa lucreze cu companii locale de renume pentru a dezvolta serviciul si pentru a le oferi tuturor celor interesati cea mai buna, usoara si sigura experienta de utilizare.

Despre serviciul de car sharing peer to peer/de la persoana la persoana

Modelele de afaceri colaborative (sharing economy) au avut un trend ascendent clar in ultimii 10 ani, companii precum Airbnb devenind giganti la nivel mondial in domeniul lor de activitate. Un astfel de exemplu de afacere colaborativa este si serviciul de car sharing peer to peer (inchiriere de masini de la persoana la persoana), prin intermediul caruia utilizatorii isi pun la dispozitie masina proprietate personala spre inchiriere, pe o platforma specializata, in schimbul unei sume de bani.

Acest serviciu este deja utilizat cu succes in tari din intreaga lume, precum Statele Unite, Canada, Australia, Franta, Spania, Portugalia, Anglia, Suedia, Cehia sau Germania, unde peste 10 milioane de utilizatori au folosit deja aceasta modalitate de transport.

Despre Perpetoo

Serviciul de car sharing de la persoana la persoana Perpetoo este dezvoltat exclusiv din capital privat romanesc, care insumeaza pana in prezent aproximativ 350.000 euro, iar la dezvoltarea si optimizarea platformei lucreaza o echipa de peste 40 de specialisti.

Serviciul isi propune sa contribuie la fluidizarea traficului in marile orase prin eficientizarea parcului auto deja existent, dar si la crearea unei piete si mai competitive de inchirieri de masini, pentru ca toti utilizatorii sa aiba de castigat: proprietarii sa castige venituri suplimentare prin inchirierea propriei masini, iar romanii si turistii veniti in Romania sa poata plati mai putin atunci cand vor sa inchirieze o masina.

Mai multe detalii despre serviciul Perpetoo sunt disponibile pe www.perpetoo.com, precum si pe FB, Instagram, YouTube si Linkedin.

Autori

foto
PERPETOO CAR SHARING