loader
NETOPIA Payments a depasit pragul de 1 milion de tranzactii cu cardul procesate lunar

NETOPIA Payments a depasit pragul de 1 milion de tranzactii cu cardul procesate lunar

Romanii incep sa isi doreasca mai multa rapiditate si mobilitate in zona platilor, mai ales a celor realizate de pe dispozitivele mobile care au luat un avant substantial, depasind considerabil desktop-ul

NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plati electronice din Romania, a intermediat in luna septembrie a acestui an peste 1 milion de tranzactii online cu cardul, in crestere cu 44% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in timp ce valoarea totala a acestora a crescut cu circa 15%.

Potrivit companiei, aproximativ 60% din totalul tranzactiilor procesate in primele noua luni ale anului au fost realizate de pe dispozitive mobile, majoritatea utilizatorilor preferand smartphone-ul pentru a achizitiona produse si servicii.

Piata de e-commerce in Romania se afla intr-un proces de sedimentare, iar acest lucru se observa in rezultatele inregistrate. In luna septembrie, am depasit un milion de tranzactii procesate cu cardul. Mai mult decat atat, anul acesta, platile realizate de pe dispozitivele mobile au luat un avant substantial, depasind considerabil desktop-ul. Romanii incep sa isi doreasca mai multa rapiditate si mobilitate in zona platilor, iar noi nu facem decat sa le facilitam o experienta de cumparare cat mai simpla”, a declarat Antonio Eram, CEO si Fondator al NETOPIA Payments.

Din datele NETOPIA Payments, valoarea medie a tranzactiilor cu cardul procesate in primele noua luni ale anului a fost de 165 lei, in scadere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita diversificarii produselor si serviciilor ce pot fi in prezent platite online cu cardul. Cea mai mare tranzactie procesata de NETOPIA Payments in perioada de referinta a fost de 65.000 lei si a constat in plata unui pachet turistic.

In topul oraselor in care s-au realizat cele mai multe plati electronice cu cardul, in primele noua luni ale anului, se afla Bucurestiul cu o pondere de 40%, urmat de Cluj cu 11%, Timisoara (8%), Brasov (6%) si Iasi (5%).

Tot mai multi romani achizitioneaza bilete de transport din mobilPay Wallet

Platile online realizate de pe smartphone prin portofelul digital mobilPay Wallet au inregistrat un avans important in primele noua luni ale anului. Astfel, numarul tranzactiilor procesate prin mobilPay Wallet in aceasta perioada a crescut cu circa 45% fata de intreg anul 2018, in timp ce valoarea lor a urcat cu 25%.

Platile cu mobilPay Wallet au fost impulsionate in mare masura de integrarea in aplicatie a platii transportului in comun in orase mai multe orase precum: Cluj-Napoca, Ploiesti, Turda, Alba Iulia, Constanta, Resita si Timisoara. In acest an, ponderea tranzactiilor pentru cumpararea biletelor direct din mobilPay Wallet a crescut de la 5% la 13%.

Despre NETOPIA Payments

NETOPIA Payments este cel mai mare procesator de plati electronice de pe piata locala, companie 100% romaneasca, bazata pe inovatie de top si tehnologie de ultima generatie. In prezent, peste 8.000 de comercianti folosesc serviciile si solutiile NETOPIA: plati mobile, tranzactii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS.

Despre mobilPay Wallet, primul portofel digital din Romania

Lansata in 2013, mobilPay Wallet este cea mai premiata solutie de plata din Romania si primul produs tech romanesc premiat si consacrat in Silicon Valley. Este o aplicatie complet gratuita pentru utilizatori, prin care platile se fac instant din aplicatie sau prin scanarea codului QR afisat la casele de marcat sau pe pagina de plata a magazinelor online.

Fiecare plata este securizata, iar utilizatorii mobilPay Wallet achita inteligent, in mii de locuri, online sau offline: la casele de marcat Carrefour Hipermarket si Carrefour Market, Carrefour Express Pronto, Selgros si Cora, facturi de telefonie, internet si TV, facturi de utilitati la zeci de furnizori de servicii de energie, apa-canal, salubritate sau intretinere la bloc, reincarcarea de cartele preplatie, transport public in diferite orase ale tarii sau transport taxi cu Speed Taxi. De asemenea, consumatorii pot achita produse si servicii la peste 6.000 de comercianti online, totul printr-o simpla scanare de QR in pagina de plata a comerciantilor.

 In 2017, aplicatia a primit inclusiv distinctia „Cel mai bun produs fintech”, in cadrul Global Startup Awards, etapa locala, dupa ce a fost numita, gradual: „Premiera anului in offline” in cadrul Galei No Cash in 2015, premiera anului la categoria „Solutii de plata nebancare” in cadrul Galei Nocash 2014, si a obtinut, tot in 2014, primul loc la Mobile Awards Romania, la categoria Payment.

 Lansata anul trecut, in luna iunie, versiunea 2.0 a aplicatiei mobilPay Wallet poate fi descarcata gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS si Android si ofera un design al interfetei mult mai intuitiv, o sectiune noua pentru adaugarea programelor de loialitate si servicii noi plata oferite intr-o maniera usor de utilizat.

Autori

foto
NETOPIA PAYMENTS SRL