loader
Schneider Electric si Wartsila lanseaza prima solutie sustenabila din lume de extractie a litiului

Schneider Electric si Wartsila lanseaza prima solutie sustenabila din lume de extractie a litiului

Schneider Electric si Wartsila s-au asociat pentru a crea o solutie de alimentare sustenabila, neintrerupta, pentru cele mai indepartate mine de litiu din lume

• Noul sistem de alimentare permite exploatarea sustenabila a litiului, imposibila in alte conditii, in zone fara acces la retea, deblocand aprovizionarea pe piata globala

• Ofera o economie medie de 27% CapEx si o reducere cu 20% a dioxidului de carbon

• Accelereaza decarbonizarea miniera

Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, si Wartsila, lider global in tehnologii inteligente si solutii complete de ciclu de viata pentru pietele marine si energetice, s-au asociat pentru a crea o solutie de alimentare sustenabila, neintrerupta, pentru cele mai indepartate mine de litiu din lume. Sistemul de alimentare holistic adaptat scopului, include consultanta si proiectare potrivite alimentarii cu energie electrica, construirea infrastructurii de alimentare, livrarea echipamentelor, instalarea, functionarea microgrid-urilor digitale si punerea in functiune pentru operatorii minieri din intreaga lume.

Solutia creata de Schneider Electric si Wartsila, dezvoltata in peste 20 de ani de colaborare in 200 de proiecte, optimizeaza livrarea si utilizarea eficienta a energiei. Unifica si valorifica microgrid-urile, genereaza energie termica, stocheaza energia si alte surse de energie regenerabile, pentru a oferi o solutie de energie extrem de rentabila, cu o amprenta de mediu minima pentru industria miniera. Pe baza proiectelor pilot, rezultatele tipice includ:

• O reducere medie generala a investitiilor de capital de 27%

• O reducere a emisiilor de CO2 cu pana la 20% sau 18.500 de tone pe an/mina

• O reducere a costurilor energetice cu 40% la trecerea la solutia comuna Schneider - Wartsila de la energia electrica locala, generata de motorina

Conceptul de proiectare al solutiei se extinde pe intreg ciclul de viata al minei, furnizand si asigurand nivelul de putere adecvat, pentru a permite productivitatea acesteia. Ca urmare, costurile operationale sunt reduse si disponibilitatea energiei este optimizata pentru a atinge obiectivele de productie. Aceasta solutie functioneaza pentru noile mine care sunt proiectate in prezent si, de asemenea, pentru conversia proiectelor miniere. Schneider Electric si Wartsila au semnat acordul de cooperare pentru proiectarea de solutii energetice pentru domeniul minier in martie 2020. Cele doua companii ofera solutii bazate pe tehnologii complementare.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL