loader
Kaufland anunta lansarea Vocalio, aplicatia castigatoare a competitiei Accessibility Hackathon

Kaufland anunta lansarea Vocalio, aplicatia castigatoare a competitiei Accessibility Hackathon

Competitia organizata de Kaufland a fost creata pentru a ajuta la o mai buna integrare a persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii

Vocalio, aplicatia castigatoare a competitiei Acessibility Hackaton, primul hackathon social lansat de Kaufland Romania, este disponibila, de astazi, in Google Play. Aplicatia mobila este dedicata imbunatatirii procesului de comunicare pentru persoanele cu deficienta de vorbire si auz. Competitia organizata de Kaufland a fost creata pentru a ajuta la o mai buna integrare a persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii.

Pornind de la ideea ca implicarea face diferenta si ca orice persoana are dreptul sa se bucure de sanse egale si de o viata cat mai independenta, indiferent de dizabilitatile pe care le are, Kaufland Romania a lansat o provocare inedita pasionatilor de IT, invitandu-i pe acestia sa contribuie la crearea unor solutii care sa ajute, in mod real, persoanele cu dizabilitati la locul de munca sau in procesul de aplicare.

Sta in puterea noastra ca angajatori sa cream premisele pentru ca persoanele cu dizabilitati sa aiba o viata profesionala in adevaratul sens al cuvantului, sa se integreze in echipe si sa fie recunoscute pentru valoarea pe care o aduc in companie.” a declarat Adina Teleuca, Employer Branding Coordinator, Kaufland Romania.Tocmai de aceea, ne-am dorit sa venim in sprijinul acestora, prin intermediul unei competitii in premiera pentru noi, prin care sa gasim solutii inovatoare care sa ii ajute in integrarea pe piata muncii.”, continua aceasta.

In total, 15 echipe si-au prezentat in fata juriului solutiile la care au lucrat timp de o luna. Premiul cel mare, in valoare de 16.000 de dolari, a fost castigat de echipa Needs Assistance, care a creat aplicatia mobila – Vocalio, cu scopul de a veni in sprijinul persoanelor cu deficienta de vorbire si auz, ajutandu-le astfel sa comunice mai usor cu cei din jur. Aplicatia se bazeaza pe selectarea unor imagini sau cuvinte care transmit in mod vizual si auditiv ceea ce utilizatorul nu poate sa spuna interlocutorului. Aplicatia poate fi descarcata deja din Google Play, urmand sa fie disponibila, in curand, si in App Store, pentru utilizatorii de iOS.

Tehnologia si dorinta de a ajuta alti oameni ne-au adus impreuna. Comunicarea este un aspect foarte important in vietile noastre, de aceea ne-am decis sa cream o aplicatie mobila care ajuta oamenii cu dizabilitati de vorbire sa comunice mai usor.”, au declarat membrii echipei Needs Assistance.

La nivelul functionalitatilor principale, Vocalio permite transformarea discursului vorbit in text, redarea audio a expresiilor predefinite, fiind totodata programata sa sugereze expresii bazate pe geolocatie. De asemenea, aplicatia mobila a fost prevazuta cu un design intuitiv, fiind astfel foarte usor de folosit. Momentan, aplicatia este disponibila in limba romana.

La nivelul implementarilor viitoare, aplicatia va pune la dispozitie si un continut audio personalizat in functie de profilul utilizatorului si de geolocatie, un marketplace pentru expresii uzuale si o serie de alerte.

Ne dorim ca aplicatia sa le fie de ajutor utilizatorilor nostri si avem in plan sa implementam activ feedbackul acestora. Momentan, aplicatia este destul de simpla, accentul fiind pus pe calitate, mai exact pe anumite puncte cheie, precum designul intuitiv si modul conversational. Avem planuri mari pentru viitor cu aceasta solutie dupa ce va fi validata de catre utilizatori”, au continuat dezvoltatorii.

In plus, juratii au decis acordarea unor mentiuni speciale echipelor Tuatara, Accesi Bot, S.P.N. si Robo Medical, care au propus o serie de solutii inovatoare care sa le permita persoanelor cu dizabilitati o mai buna integrare la locul de munca.

Hackathonul social s-a desfasurat online si a fost deschis tuturor profesionistilor si pasionatilor de domeniul IT. Astfel, 43 de echipe, alcatuite din peste 215 participanti, s-au inscris la aceasta competitie. Toate echipele care au trecut de etapa eliminatorie au primit sfaturi practice din partea unor mentori de top, din domenii precum business, tech si social, care le-au oferit sprijinul necesar pentru a performa cat mai bine. Campania de promovare a ajuns la peste 1.500.000 de persoane la nivel national, iar publicul interesat a putut sa contribuie la acest proiect special si sa voteze echipa favorita. Astfel, fiecare echipa si-a putut promova public proiectul, obtinand voturi cu o valoare de 15% din scorul final.

Accessibility Hackathon a fost conceput ca o extensie a actiunilor demarate de companie in ceea ce priveste diversitatea, printre care se numara lansarea programului A.C.C.E.S. (Angajare de Candidati cu Cerinte si Evolutii Speciale), dotarea magazinelor cu echipamente special concepute pentru persoanele cu dizabilitati sau trainingurile periodice organizate la nivel intern pentru integrarea noilor colegi in echipa. Pana in prezent, peste 350 de persoane cu dizabilitati, din orase precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu, Satu Mare, Oradea s-au alaturat echipei si se bucura de un loc de munca potrivit abilitatilor lor, de sprijinul colegilor si de o viata sociala mai buna.

Aplicatia poate fi descarcata de aici.

Autori

foto
KAUFLAND ROMANIA SCS