loader
Schneider Electric colaboreaza cu NVIDIA in proiectarea centrelor de date AI

Schneider Electric colaboreaza cu NVIDIA in proiectarea centrelor de date AI

Colaborarea Schneider Electric cu NVIDIA deschide calea catre un viitor mai eficient, sustenabil si transformator, sustinut de AI

Schneider Electric a anuntat colaborarea cu NVIDIA pentru a optimiza infrastructura centrelor de date si a deschide calea catre progrese inovatoare in inteligenta artificiala (AI) edge si tehnologii digital twin.

Schneider Electric isi va valorifica expertiza in infrastructura centrelor de date, iar NVIDIA pe cea in materie de tehnologii avansate AI pentru a lansa primele scheme publice de design, de referinta pentru centrele de date AI. Aceste design-uri vor redefini standardele pentru implementarea si utilizarea AI in ecosistemele centrelor de date, marcand un reper semnificativ in evolutia industriei.

Avand in vedere ca aplicatiile AI castiga popularitate in toate industriile, dar si necesita mai multe resurse decat tehnologiile de calcul traditionale, nevoia de putere de procesare a crescut exponential. Cresterea AI a determinat transformari si a generat complexitati notabile in proiectarea si operarea centrelor de date, operatorii centrelor de date facand eforturi pentru a construi si pune in functiune rapid instalatii stabile din punct de vedere energetic, care sunt atat eficiente din punct de vedere energetic, cat si scalabile.

Deschidem portile catre viitorul AI organizatiilor interesate”, a declarat Pankaj Sharma, vicepresedinte executiv, Secure Power Division & Data Center Business, Schneider Electric. „Combinand expertiza noastra in solutiile pentru centre de date cu cea a NVIDIA, lider in tehnologiile AI, ajutam organizatiile sa depaseasca limitarile impuse de infrastructura centrelor de date si sa acceseze intregul potential al AI. Colaborarea noastra cu NVIDIA deschide calea catre un viitor mai eficient, sustenabil si transformator, sustinut de AI.”

In prima faza a acestei colaborari, Schneider Electric va lansa proiecte de design de referinta de ultima ora pentru centrele de date, adaptate pentru clusterele de calcul accelerate NVIDIA si construite pentru procesarea datelor, simulari din inginerie, automatizare a designului electronic, formulare de medicamente asistata de computer si AI generativ. O atentie speciala se va pune pe distributie, pe sistemele de racire cu lichid si pe sistemele de control concepute pentru a asigura punerea in functiune simpla si operarea fiabila pentru clustere cu densitate extrema. Prin aceasta colaborare, Schneider Electric isi propune sa ofere detinatorilor si operatorilor de centre de date instrumentele si resursele necesare pentru a integra fara probleme solutii AI noi si in evolutie in infrastructura lor, sporind eficienta implementarii si asigurand o functionare fiabila pe toata durata ciclului de viata.

Raspunzand cerintelor in evolutie ale sarcinilor de lucru AI, schemele de design vor oferi un cadru complex pentru implementarea platformei de calcul accelerate NVIDIA in centrele de date, optimizand in acelasi timp performanta, scalabilitatea si sustenabilitatea generala. Partenerii, inginerii si liderii centrelor de date pot utiliza aceste modele de referinta pentru camerele existente ale centrelor de date, care trebuie sa suporte noi implementari de servere AI de inalta densitate si noi versiuni de centre de date care sunt complet optimizate pentru un cluster AI racit cu lichid.

Prin colaborarea noastra cu Schneider Electric, oferim modele de design de referinta pentru centrele de date AI folosind tehnologiile de calcul accelerate NVIDIA de ultima generatie”, a declarat Ian Buck, Vicepresedinte Hyperscale si HPC la NVIDIA. „Acest lucru ofera organizatiilor infrastructura necesara pentru a valorifica potentialul inteligentei artificiale, impulsionand inovarea si transformarea digitala in toate industriile.”

Pe langa design-urile de referinta ale centrelor de date, AVEVA, o subsidiara a Schneider Electric, isi va conecta platforma digital twin la NVIDIA Omniverse, oferind un mediu unitar pentru simulare si colaborare virtuala. Aceasta integrare va permite colaborarea perfecta intre designeri, ingineri si partile interesate, accelerand proiectarea si implementarea sistemelor complexe, contribuind in acelasi timp la reducerea timpului de lansare pe piata si a costurilor.

Tehnologiile NVIDIA imbunatatesc capacitatile AVEVA de a crea o experienta de colaborare realista si captivanta, sustinuta de datele si capabilitatile tehnologiei inteligente digital twin AVEVA”, a declarat Caspar Herzberg, CEO al AVEVA. „Impreuna cream o realitate virtuala industriala complet simulata, in care puteti simula procese, modela rezultatele si efectua schimbari in realitate. Aceasta imbinare a inteligentei digitale si a rezultatelor din lumea reala are potentialul de a transforma modul in care industriile pot functiona mai sigur, mai eficient si mai sustenabil.”

In colaborare cu NVIDIA, Schneider Electric intentioneaza sa exploreze noi cazuri de utilizare si aplicatii in diverse industrii si sa-si dezvolte viziunea de a genera schimbari pozitive si de a modela viitorul tehnologiei.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL