loader
Schneider Electric anunta evolutia EcoStruxure IT cu raportare automata de masurare a sustenabilitatii

Schneider Electric anunta evolutia EcoStruxure IT cu raportare automata de masurare a sustenabilitatii

Aceasta lansare a venit dupa trei ani de investitii strategice si de testare si dezvoltare riguroasa, ca parte a Programului Green IT al Schneider Electric

Schneider Electric, liderul in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, a anuntat astazi introducerea unor noi functii automate de raportare a sustenabilitatii bazate pe modele in cadrul solutiei sale premiate – software-ul de management al infrastructurii centrelor de date EcoStruxure IT (DCIM). Aceasta lansare a venit dupa trei ani de investitii strategice si de testare si dezvoltare riguroasa, ca parte a Programului Green IT al Schneider Electric, condus de Elizabeth Hackenson, Chief Information Officer Schneider Electric.

Disponibile pentru toti utilizatorii EcoStruxure IT incepand cu luna aprilie, functiile noi, imbunatatite, de raportare valorifica 20 de ani de experienta in materie de sustenabilitate, reglementari, centre de date si dezvoltare de software, alaturi de machine learning avansat. Clientii vor avea acces la un set nou de capabilitati de raportare, care in mod traditional necesitau o intelegere profunda a metodelor manuale de calcul al datelor.

Spre deosebire de orice este disponibil pe piata, noul model ofera clientilor un motor de raportare rapid, intuitiv si simplu de utilizat, care ajuta la indeplinirea cerintelor de reglementare iminente, inclusiv Directiva Europeana privind Eficienta Energetica (EED). Functiile sale depasesc cu mult cerintele EED, asigurandu-se ca toti clientii pot masura si datele istorice si pe cele in timp real ale performantelor energetice ale centrelor lor de date raportate la toate etaloanele specificate in Cartea alba 67 a Schneider Electric.

Software-ul EcoStruxure IT le permite detinatorilor si operatorilor de centre de date sa masoare si sa raporteze performanta pe baza datelor istorice si a analizei tendintelor, combinand-o cu inteligenta artificiala (AI) si monitorizarea in timp real, pentru a genera informatii utile pentru un plus de sustenabilitate. Cu noua functie de descarcare, organizatiile pot cuantifica si raporta rapid, printr-un simplu click, eliminand sarcinile manuale laborioase si facand mai rapida si mai usoara valorificarea puterii datelor pentru a reduce impactul asupra mediului al centrelor lor de date.

Beneficiile cheie includ:

• Calcularea si urmarirea PUE per loc/camera, in timp, cu metodologia CEN/CENLEC 50600-4-2.

• Utilizarea modelelor de analiza a datelor si stocului de date bazat pe cloud pentru a simplifica raportarea PUE.

• Raportarea consumului curent de energie per camera si raportarea tendintelor istorice.

• Modalitate de raportare de tip „click” pentru reglementari.

• Observarea tendintelor de-a lungul timpului pentru diferite centre de date si medii IT distribuite.

• Permite clientilor sa acceseze si sa manipuleze in siguranta datele lor in aplicatia lor preferata, prin integrare cu tertii si prin exportul de date.

„La Schneider Electric, recunoastem ca sustenabilitatea este o un process de durata si, in ultimii trei ani, ne-am marit investitiile pentru a dezvolta noi caracteristici software care permit clientilor nostri sa opereze o infrastructura IT rezistenta, sigura si sustenabila mai simplu si mai rapid”, a declarat Kevin Brown, Senior Vice President, EcoStruxure IT, Schneider Electric. „Noile capabilitati de raportare incluse in EcoStruxure IT au fost testate si adoptate de propria noastra organizatie si vor permite clientilor sa transforme date complexe in informatii relevante si sa raporteze valorile cheie de sustenabilitate.”

Mai multe informatii despre noile capabilitati din EcoStruxure IT, aici.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL