loader
Kaufland Romania a lansat Caravana A.C.C.E.S., alaturi de George Balta si Tedy Necula

Kaufland Romania a lansat Caravana A.C.C.E.S., alaturi de George Balta si Tedy Necula

Impreuna promoveaza incluziunea si oportunitatile de munca pentru persoanele cu dizabilitati in toata tara

Kaufland Romania a lansat „Caravana A.C.C.E.S.”, impreuna cu George Balta, ambasadorul programului Kaufland A.C.C.E.S., fost jucator de rugby, maratonist in scaun rulant si speaker motivational, si regizorul Tedy Necula. Proiectul este un nou demers al retailerului prin care incurajeaza egalitatea de sanse prin facilitarea accesului la oportunitati de lucru pentru persoanele cu dizabilitati. Caravana, care va ajunge in noua orase din Romania, urmareste sa ofere informatii despre posturile disponibile in companie si mediul de lucru pozitiv, sprijinind angajarea persoanelor cu dizabilitati in magazinele Kaufland.

Caravana A.C.C.E.S. a avut deja doua opriri: pe 23 februarie la Timisoara si pe 24 februarie la Oradea. Evenimentele urmatoare vor avea loc pe: 8 martie la Cluj, 5 aprilie la Sibiu, 6 aprilie la Brasov, 9 aprilie la Constanta, 17 aprilie la Iasi, 20 aprilie la Craiova si 13 mai la Bucuresti.

Asa cum am sustinut de-a lungul timpului, cred ca diversitatea ne face mai puternici si este motorul schimbarilor din societate. La Kaufland, ne-am propus sa cream un mediu prietenos pentru toata lumea, inclusiv pentru persoanele cu dizabilitati. Iar pentru ca un numar cat mai mare de persoane sa afle despre oportunitatile de angajare din cadrul companiei, am lansat Caravana A.C.C.E.S., prin care ne dorim sa mergem noi catre candidati si sa le oferim ocazia sa afle mai multe despre posturile deschise si mediul de lucru. In acest moment, avem deschise peste 500 de posturi dedicate persoanelor cu dizabilitati, insa acestea sunt invitate sa aplice la oricare dintre rolurile deschise in cadrul companiei.”, a declarat Estera Anghelescu, Director de Recrutare si Employer Branding, Kaufland Romania.

Aproximativ 200 de persoane au luat deja parte la primele intalniri ale Caravanei din Timisoara si Oradea. Acestea au avut oportunitatea de a participa la workshopuri interactive, dar si de a descoperi experienta lui George Balta, care a impartasit din trecutul sau profesional si obstacolele depasite. Regizorul Tedy Necula a oferit si el sfaturi celor prezenti, povestind despre curajul si motivatia de a te reinventa atunci cand viata te pune la incercare.

Viata m-a invatat ca fiecare obstacol este o oportunitate de a-ti demonstra puterea si rezilienta. Ma bucur ca datorita Caravanei A.C.C.E.S. pot transmite mai departe invataturile mele si altor persoane cu dizabilitati. Ceea ce reuseste Kaufland ca angajator este minunat, pentru ca ofera o sansa tuturor oamenilor sa se (re)descopere prin munca, intr-un spatiu unde sunt apreciati.”, a declarat George Balta, ambasador al programului A.C.C.E.S.

Sunt bucuros ca pot participa la aceasta initiativa alaturi de George si de Kaufland pentru ca avem cu totii un scop comun: sa inspiram oamenii sa-si depaseasca limitele si sa gaseasca curajul chiar si in cele mai grele momente ale vietii. Pentru cine nu va putea ajunge la caravana, va las aici un gand la care va invit sa reflectati: <<O persoana cu handicap este orice om care a spus cel putin o data in viata nu pot>>.”, a declarat Tedy Necula, regizor.

La evenimente, au fost prezenti si reprezentantii Kaufland: Estera Anghelescu, Director de Recrutare si Employer Branding, Stefan Sfeatcu, Project Manager al programului A.C.C.E.S. si Bogdan Cana, Team Leader Recrutare. Acestia au prezentat oportunitatile de angajare din cadrul companiei si procesul de recrutare la Kaufland, urmand apoi sesiuni de Q&A si discutii deschise, prin care au raspuns cu entuziasm tuturor curiozitatilor celor prezenti. In plus, persoanele cu dizabilitati interesate de un job au avut ocazia de a aplica pe loc la posturile disponibile din Timisoara, Arad si Oradea.

In fiecare locatie, audienta cu deficiente de auz a beneficiat de un interpret mimico-gestual din partea Asociatiei Nationale a Surzilor din Romania. Totodata, la cele doua evenimente, au fost invitati atat reprezentanti ai Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, cat si ONG-uri de profil, precum: Asociatia Handicapatilor Locomotor din Timisoara si Oradea, Asociatia Nationala a Surzilor din Romania, filialele Timisoara si Oradea, Asociatia „Sunt autist”, „Ridica-te si umbla” si nu numai.

La finalul programului, cei prezenti s-au bucurat de proiectia filmului „Mai departe” in regia lui Tedy Necula, ce il are in rolul principal chiar pe George Balta. Filmul reda povestea de viata a lui George si contureaza un portret de curaj si perseverenta in fata provocarilor.

Echipa Kaufland continua sa creasca, iar toti cei care isi doresc un loc de munca au mai multe modalitati prin care pot aplica: online, pe cariere.kaufland.ro, printr-un email la adresa cariere@kaufland.ro, telefonic la 021 91 32 sau se pot adresa colegilor de la biroul de informatii din oricare magazin Kaufland din Romania.

Despre Kaufland Romania

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine in 8 tari, 148.000 de angajati si o retea de peste 175 de magazine in Romania. In 2021, Kaufland Romania a primit pentru a patra oara certificarea Best Buy Award, care atesta ca este lantul de magazine cu cel mai bun raport calitate – pret de pe piata locala. Kaufland detine si distinctia Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienti, acordata de Institutul international ICERTIAS, in urma unei analize de piata. Obiectivul nostru este sa aplicam cele mai inovatoare tehnologii in domeniul retail, astfel incat clientii sa se bucure de produse proaspete, la cel mai bun raport calitate-pret, prin promovarea sustenabilitatii si a produselor locale. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaufland.ro.

Autori

foto
KAUFLAND ROMANIA SCS