loader
„Romania Unfolds”, primul mini-serial documentar despre sustenabilitate lansat in Romania

„Romania Unfolds”, primul mini-serial documentar despre sustenabilitate lansat in Romania

Documentarul isi propune sa demonstreze cum comunitatile pot deveni o forta a binelui prin solutii sustenabile si actiuni accesibile, cu un impact puternic

Platforma „Romania Unfolds” urmareste prin mini-seria de documentare video povesti din comunitati autohtone, in care cheia rezolvarii provocarilor locale are la baza o solutie sustenabila.

Fiecare episod al seriei de documentare surprinde in acelasi timp si progresul autohton prin: cercetare in profunzime, jurnalism de calitate si imagini autentice care surprind o lume noua, in plina transformare si ascensiune. Documentarul isi propune sa demonstreze cum comunitatile pot deveni o forta a binelui prin solutii sustenabile si actiuni accesibile, cu un impact puternic. Puse in folosul comunitatii, devin adevarata mostenire pentru generatiile viitoare.

Seria debuteaza cu primul episod care dezbate tema: orase si comunitati durabile. Urmatoarele cinci episoade in lucru vor surprinde si alte teme pliate pe Obiectivele de Dezvoltare Durabila (ODD) ale Organizatiei Natiunile Unite: reducerea inegalitatilor sociale, productie si consum responsabile, inovatie in industrie si infrastructura si apa curata. De altfel, conform Raportului National Voluntar privind ODD-urile din 2023, Romania si-a atins peste 62% din obiectivele stabilite pentru 2030. Cu toate acestea, Raportul Global privind Dezvoltarea Durabila arata ca Romania are si tinte unde regreseaza, precum actiunea pentru clima, dar si tinte unde stagneaza, precum educatia de calitate, energia curata si accesibila, productia si consumul responsabile sau viata terestra.

Povestile din primul episod ne arata perspectivele autentice ale locuitorilor din Targu Lapus, primul oras din tara care are o rata a reciclarii de 60%, depasind nu doar rata de reciclare a deseurilor municipale nationale de 13%, ci si media europeana de 49%, dar si solutii salvatoare, ale primei comunitati din Romania de tip cooperatist, care furnizeaza energie din surse 100% regenerabile.

In completare, platforma „Romania Unfolds” ofera acces si la continut editorial original, care functioneaza ca un hub principal pentru informatii despre initiative, proiecte si practici de succes din domeniul sustenabilitatii, implementate pe intreg teritoriul Romaniei.

Proiectul „Romania Unfolds” este sustinut de Veolia, lider mondial in furnizarea de servicii esentiale si campion al transformarii ecologice.

Prin acest demers, Veolia contribuie la angajamentul luat de a deveni Campion al Transformarii Ecologice mijlocind accesul la informatia privind sustenabilitatea si descoperirea de rezolvari durabile si responsabile, capabile sa medieze impactul provocarilor actuale, contribuind activ la cresterea valorii educationale in comunitatile in care activeaza. Romania Unfolds este o sursa de acces catre solutii pentru actiuni cu impact decisiv si favorabil asupra mediului inconjurator, dar si o punte catre legaturi viitoare intre comunitati, mediul academic, industrie si autoritati”, a declarat Madalin Mihailovici, CEO Veolia Romania.

„Romania Unfolds” a adus impreuna, pana in acest moment, 30 de experti in domeniul sustenabilitatii, productiei video si comunicarii, care impartasesc o pasiune comuna pentru crearea unui viitor mai bun pentru Romania, prin promovarea educatiei, practicilor si valorilor durabile. Cu aproximativ 100 de ore de material video inregistrat pe parcursul a 28 de zile, echipa a strabatut nu mai putin de 3.500 de kilometri pentru a documenta si filma primele episoade. Au avut ocazia sa intervieveze 71 de persoane, colectand perspective unice pentru proiect, rezultatul final fiind un mini-serial documentar cuprinzator, in care apar nu mai putin de 143 de persoane, fiecare contribuind la bogatia si profunzimea povestii.

Proiectul „Romania Unfolds” va continua sa aduca valoare comunitatilor din Romania si prin intermediul altor episoade, pentru a aduce lumina asupra subiectelor de sustenabilitate, durabilitate si educatie in Romania si pentru a crea continut de calitate, cu impact pozitiv.

Echipa de proiect:

• Veolia Romania: Ramona Dumitru – Director de Comunicare si Public Affairs

• Porter Novelli Romania: Sorina Mihai – Managing Partner, Ana Balan – Creative & Strategy Director, Tudor Nastase – Senior Art Director & Web Developer, Claudia Cojocariu – Senior Copywriter, Stefany Iova – Creative Planner, Firuta Flutur – Senior Media Relations Consultant.

• Consultant proiect: Corina Murafa – expert in politici de sustenabilitate

• Studio productie Stay Sharp: Ovidiu Paun – Director, Iliana Dumitrache – Producer, Cosmin Dogaru – Production Manager, Roxana Cozma – Production Coordinator, Nicolae Anghel – Director de Imagine, Vlad Popescu – DOP Assistant, Diana Radulescu – Editor, Alexandru Yetesey – Editor, Ioan Marian Iacoban – Sound Design, Mix & Master

                                   

Autori

foto
VEOLIA ENERGIE ROMANIA SA
foto
STUDIO PRODUCTIE STAY SHARP
foto
PORTER NOVELLI ROMANIA