loader

Renumiti profesori de la MIT si INSEAD predau in Romania un program de mentorat in afaceri

In cadrul Business Mentoring Program, antreprenori, top manageri si intraprenori invata cum sa-si dezvolte afacerile de la practicieni in business de la cele mai importante universitati din lume

In luna martie Fundatia Post-Privatizare va organiza la Bucuresti, primul seminar din cadrul celei de-a treia editii a Business Mentoring Program, o serie de training-uri destinate executivilor, predate de profesori de la universitati prestigioase, cum ar fi MIT sau INSEAD.

 

Din ce in ce mai multe companii romanesti au sansa sa-si internationalizeze afacerile, dar se lovesc, de cele mai multe ori, de lipsa know-how-ului. In primele doua editii, peste 150 de manageri si antreprenori au participat la seminarile BMP, iar in 2013, pe langa cursurile de marketing, strategii de vanzari, excelenta operationala, investitii si finantare precum si finante pentru nefinantisti, cursantii vor putea avea experienta Bissada Sigma Challenge.

 

Bissada Sigma Challengeeste o simulare de ultima ora a principalelor provocari si decizii cu care se confrunta antreprenorii in mediul de afaceri international care va fi sustinuta de Youssef Bissada, autorul acestui sistem de invatare asistata de computer.

 

Sistemul profesorului Bissada este utilizat atat in mediul academic, de universitati importante ca INSEAD Princeton University cat si in mediul business, de catre mari companii internationale ca Orange, FIAT, General Electric, Air Liquide, SABMiller, Gaz de France, Novartis, RBC Royal Bank.

 

Din staff-ul de profesori care vin in Romania fac parte: Bill Aulet - managing director al Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship, Ken Morse - cofondator al Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship , Pekka Hietala, profesor finante INSEAD, Péter Barta, CEO FPP si Youssef Bissada, profesor antreprenoriat INSEAD.

 

“Antreprenoriatul poate fi comparat cu un maraton si nu cu un sprint, astfel incat fiecare participant trebuie sa gandeasca planul de afaceri pe termen lung. Rezultatele pozitive se construiesc si se dezvolta in timp, iar companiile nu se creeaza peste noapte. Participantii trebuie sa fie pasionati dar, in acelasi timp, rationali si rabdatori. De asemenea, pentru a reusi, acestia trebuie sa fie optimisti, dar si paranoici. Echilibrul este un aspect foarte important in acest domeniu”, e de parere Bill Aulet, unul dintre mentorii BMP.

 

Curricula detaliata, calendarul si modalitatea de inscriere se gasesc pe site www.businessmentoring.ro

Autori

foto
FUNDATIA POST-PRIVATIZARE