loader
Reff & Asociatii si Deloitte Romania au asistat Bank of Cyprus in vanzarea portofoliului de creante neperformante si proprietati pe care grupul cipriot le mai detinea in Romania

Reff & Asociatii si Deloitte Romania au asistat Bank of Cyprus in vanzarea portofoliului de creante neperformante si proprietati pe care grupul cipriot le mai detinea in Romania

Aceasta tranzactie tocmai a fost finalizata, fiind cea mai mare tranzactie de pe piata creditelor neperformante din Romania din anul 2022, implicand un portofoliu cu o valoare nominala totala de aproximativ 147 de milioane de euro

Reff & Asociatii | Deloitte Legal si Deloitte Romania au asistat Bank of Cyprus in vanzarea unui portofoliu de creante neperformante garantate si a unor imobile recuperate situate in Romania, in valoare nominala totala de aproximativ 147 de milioane de euro, catre o entitate din grupul APS. Tranzactia a fost semnata in luna mai 2022 si a fost finalizata in data de 24 august 2022, dupa ce a fost in prealabil analizata de Consiliul Concurentei.

Vanzarea portofoliului rezidual de active neperformante detinute de grupul cipriot in Romania a fost decisa in contextul incetarii operatiunilor Bank of Cyprus din tara noastra, proces care a fost implementat in mod gradual pe parcursul ultimilor ani.

Aceasta a fost ultima tranzactie importanta care face parte din planul nostru de a iesi de pe pietele straine si de a continua sa ne concentram pe deservirea pietei din tara noastra de origine. Am fost norocosi ca, pe parcursul anilor in care am fost prezenti pe piata din Romania, am beneficiat de sprijinul echipei de avocati de la Reff & Asociatii | Deloitte Legal, care a reprezentat un partener de incredere, pe care ne-am putut baza si care tot timpul a fost atent la aspectele comerciale ale tranzactiilor, dincolo de cele tehnice, de natura juridica, pe care le implica in mod inerent astfel de proiecte”, a spus Ioannis Petrou, Manager Corporate Finance Solutions, Bank of Cyprus.

Pe tot parcursul proiectului, avocatii de la Reff & Asociatii | Deloitte Legal au asistat banca cu privire la toate aspectele juridice pe care le-a implicat procesul de vanzare, de la etapa preliminara de structurare juridica, la redactarea pachetului de documente de tranzactie, pe parcursul negocierilor cu cumparatorul, inclusiv in cadrul sedintelor de semnare si de finalizare a tranzactiei, si vor continua sa ofere asistenta juridica pentru indeplinirea tuturor formalitatilor post-vanzare. 

Complexitatea particulara a acestei tranzactii deriva atat din caracterul eterogen al pachetului de active vandute, cat si din incidenta mai multor regimuri juridice (roman, cipriot si englez) si formalitatile specifice care trebuie indeplinite in fiecare jurisdictie relevanta. Echipa Reff & Asociatii | Deloitte Legal a fost formata din Andrei Burz-Pinzaru, Partener, Andreea Serban, Senior Managing Associate in departamentul de Drept Bancar si Finantari, care a coordonat intreaga echipa de proiect, Iulian Maier, Senior Associate, care a acordat asistenta cu privire la aspectele societare, Diana Stan, Managing Associate, si  Alexandru Butusina, Senior Associate, care au acordat asistenta cu privire la aspectele de drept imobiliar, Florentina Munteanu, Partener, si Mihnea Radu, Senior Associate, care au acordat asistenta cu privire la aspectele de dreptul concurentei si Danut Arion, Associate, care a acordat asistenta cu privire la aspectele de reglementare din sectorul financiar-bancar.

Practica de consultanta fiscala a Deloitte Romania a acoperit aspectele fiscale ale tranzactiei si a fost implicata in proiect prin Alexandra Smedoiu, Partener, Raluca Baldea, Partener, Anca Ghizdavu, Senior Manager, si Alexandru Stancu, Senior Manager.

Finalizarea acestei tranzactii, care este, conform informatiilor publice disponibile, cea mai mare tranzactie de acest tip din piata creditelor neperformante din Romania in anul 2022, reprezinta un mare succes pentru echipa noastra, avand in vedere gradul ridicat de complexitate a proiectului si calendarul strans de implementare. Suntem recunoscatori clientului nostru pentru increderea acordata in acesti ani de colaborare si ii felicit pe colegii mei pentru profesionalismul si implicarea de care au dat dovada si in acest proiect provocator”, a declarat Andrei Burz-Pinzaru, Partener la Reff & Asociatii | Deloitte Legal.

Reff & Asociatii | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societati de avocati din Romania, ofera servicii ce acopera domeniile financiar-bancar, concurenta, dreptul muncii, energie si mediu, insolventa, consultanta juridica de management, litigii, drept societar, fuziuni si achizitii, sectorul public si drept imobiliar. Reff & Asociatii reprezinta Romania in reteaua globala Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocati in 80 de tari.

Pentru mai multe informatii despre Reff & Asociatii | Deloitte Legal, accesati www.reff-associates.ro. Pentru mai multe informatii despre reteaua globala Deloitte Legal, accesati www.deloittelegal.com.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 345.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 2.600 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL