loader

real,- comercializeaza Beaujolais Nouveau, cel mai cunoscut vin primeur din lume

Astazi, 15 noiembrie, se lanseaza in intreaga lume vinul Beaujolais Nouveau, cel mai cunoscut vin nou (vin primeur) din lume. In Romania, faimoasa licoare, productia 2012, poate fi gasita in toate cele 24 de hipermarketuri din reteaua real,-

Beaujolais Nouveau este un vin rosu obtinut din soiul de struguri Gamay (Gamay Noir à Jus Blanc) in regiunea Beaujolais din Franta. Strugurii din Beaujolais sunt culesi manual, aceasta zona fiind, alaturi de Champagne, singura regiune in care recoltatul manual al strugurilor este obligatoriu. Fermentat pe o perioada de doar cateva saptamani si lansat spre vanzare intotdeauna in cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, acest vin s-a remarcat intre alte licori din aceeasi categorie, devenind in timp cel mai popular “vin primeur”. Foarte multi francezi si nu numai asteapta cu nerabdare « Ziua Beaujolais », datorita evenimentelor care insotesc lansarea vinului, ce beneficiaza de o puternica sustinere de marketing; cu aceasta ocazie, producatorii intra an de an intr-o adevarata competitie de punere pe piata a primei sticle de “Beaujolais Nouveau”, atat in Franta, cat si in intreaga lume. In Romania Beaujolais Nouveau este la al doilea an de prezenta pe rafturile hipermarketurilor real,-.

 

Ceea ce-l face special este procedeul de macerare a strugurilor, folosindu-se macerarea carbonica a boabelor intregi, nezdrobite, culese neaparat manual si tinute in recipiente ermetic inchise in prezenta dioxidului de carbon. Procesul de fermentatie se produce, asadar, in interiorul fiecarei boabe, rezultand in urma reactiilor chimice nu doar alcool etilic, ci si o serie de substante care ii dau acestui vin savoarea unica. Procedeul confera vinului caracteristici particulare precum dominanta aromelor fructate, de banane, smochine si pere, precum si nivelul foarte scazut al taninului (depozitat in pielita boabelor), care nu ajunge in vin si astfel astringenta acestuia scade semnificativ. Vinul este apoi pasteurizat, ca sa se pastreze proaspat si sa se previna reluarea si continuarea proceselor fermentative. Recomandarea cea mai frecventa pentru acest gen de vin este servirea lui la o temperatura de aproximativ 13°C, dar gustul fructat se simte si mai puternic daca este servit la temperatura camerei.

 

„An dupa an, consumatorul roman a devenit tot mai dornic sa-si schimbe obiceiurile de consum, iar vinul a avansat mult in preferintele romanilor, care dovedesc gusturi tot mai rafinate si mai sofisticate. Numele, dar mai ales savoarea absolut speciala, a facut din vinul Beaujolais o mare vedeta internationala, iar in Romania, odata cu diversificarea gamei de vinuri din magazine, s-a dezvoltat consumul si pe aceasta categorie deosebita, generata de influenta masiva a vinurilor de traditie din Franta. Vinul de Beaujolais este baut in general in primele trei zile dupa lansarea pe piata. Iata de ce ii invitam pe toti cei care apreciaza gustul proaspat fructat al Beaujolais - ului sa profite de oferta din 2012”, a declarat Marius Dobre, Manager de Categorie Vinuri si Bauturi Spirtoase la real,- Hypermarket Romania.

 

***

 

Despre real,-
real,- Hypermarket Romania s-a lansat oficial in martie 2006 si opereaza 24 de magazine pe piata locala in 18 orase din tara (4 in Bucuresti, cate 2 in Timisoara, Oradea si Constanta si cate unul in Arad, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Deva, Sibiu, Targu Mures, Brasov, Suceava, Bacau, Galati, Ploiesti, Pitesti si Craiova. Reteaua magazinelor real,- comercializeaza aproximativ 70.000 de produse alimentare si nealimentare, provenind de la peste 1.700 de furnizori, dintre care 90% sunt din Romania.