loader
Programul Bursele ANIS 2019 a strans un fond de premiere de 60.000 euro. Cadrele didactice mai au 4 zile pentru a se inscrie

Programul Bursele ANIS 2019 a strans un fond de premiere de 60.000 euro. Cadrele didactice mai au 4 zile pentru a se inscrie

La cea de-a doua editie a programului Bursele ANIS se vor premia 12 cadre didactice cu cate 5.000 de euro

ANIS, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, anunta ca a doua editie a programului Bursele ANIS va premia 12 cadre didactice cu cate 5.000 de euro. Data limita de inscriere este 15 septembrie. Companiile care contribuie la aceste premii sunt: Adobe Romania, Atos IT Solutions and Services, Bitdefender, Cornerstone Technologie CST, DB Global Technology, Endava Romania, ENEA Services Romania, Qualitance si Wipro.

Programul Burse ANIS a fost lansat in anul 2018 la initiativa ANIS si a reprezentantilor celor mai puternice centre universitare pentru a stimula eforturile cadrelor didactice si a tehnicilor de predare inovative, precum si introducerea in curricula universitara a celor mai noi evolutii din industrie. Programul se va derula la nivel national, castigatorii beneficiind de cate o bursa in valoare de 5.000 euro.

Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa detina titlul de doctor si gradul didactic de lector sau asistent universitar iar varsta nu trebuie sa depaseasca 40 de ani. Cursurile propuse de acestia trebuie sa se incadreze in domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligenta Artificiala (AI), Fintech, Health Tech si, ca elemente de noutate pentru editia de anul acesta, au fost adaugate tehnologiile Machine Learning (ML), Internet of Things (IoT), respectiv Tech for All (incurajarea domeniului STEM si in facultatile non-IT in vederea construirii de produse software).

La prima editie am avut 35 de proiecte inscrise si ne-a fost dificil sa alegem numai zece, ideile si proiectele propuse de cadrele didactice au fost la un nivel foarte ridicat. Din acest motiv, anul acesta am decis sa acordam 12 burse tinerilor profesori. Succesul primei editii a determinat o deschidere si mai mare din partea companiilor si ne bucuram ca am adunat un fond de 60.000 euro. Toate partile implicate, , companiile, cadrele didactice, conducatorii universitatilor, au inteles ca numai printr-o colaborare stransa intre industrie si mediul academic putem genera performanta in sistemul de educatie”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

De asemenea, la editia Bursele ANIS 2019 se vor putea inscrie  in cursa si asistentii universitari care pot propune solutii  pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmand ca premiul sa se imparta in functie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistentii universitari).

Candidatii vor trece printr-un proces de evaluare preliminara, in baza aplicatiei si a unui clip video in care vor prezenta succint elementele inovatore. Ulterior, finalistii vor sustine un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limita pentru inscrierea proiectelor este 15 septembrie 2019, iar regulamentul programului si criteriile de evaluare pot fi consultate AICI.

Castigatorii primei editii a programului Bursele ANIS sunt conferentiari, sefi de lucrari si lectori in cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din Romania: universitatile Politehnica din Bucuresti si Timisoara, ASE, Universitatea de Vest din Timisoara, universitatile “Al. I. Cuza” si „Gheorghe Asachi” din Iasi, “Transilvania” din Brasov, Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Universitatea din Bucuresti.

Programul „Bursele ANIS” se va derula anual, avand ca obiective pe termen lung stimularea cadrelor didactice si aducerea celor mai noi competente si abilitati in sfera educationala, precum si a dialogului dintre industrie si mediul academic.

Despre ANIS

20 ani de activitate in Romania. Infiintata in anul 1998, ANIS reprezinta interesele companiilor IT romanesti si sprijina dezvoltarea industriei locale de software si servicii, cresterea atat a companiilor implicate in proiecte de externalizare, cat si a celor care genereaza proprietate intelectuala, prin crearea de produse.

Peste 130 de membri. In cadrul ANIS sunt reunit atat cmpanii cu capital romanesc sau strain, mici sau multinationale, cu sedii in toate marile centre IT din tara, ceea ce asigura asociatiei reprezentativitate la nivel national.

Peste 38.000 de angajati. Membrii ANIS genereaza un numar semnificativ de locuri de munca inalt calificata in societate.

Peste 2,5 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plaseaza ANIS in zona actorilor cheie in ceea ce priveste amprenta economica in plan local.

Pentru mai multe informatii, accesati pagina Asociatiei - www.anis.ro.

Autori

foto
ASOCIATIA PATRONALA A INDUSTRIEI DE SOFTWARE SI SERVICII-ANIS