loader

Petrom a alocat, in ultimii sase ani, circa 30 de milioane de euro in proiecte de responsabilitate sociala

In domeniul educatiei, Petrom a dotat si reabilitat 60 de unitati scolare din comunitatile rurale din 19 judete, a donat 425 de calculatoare si 30 de imprimante pentru 57 de scoli din mediul rural, a premiat peste 1.300 de olimpici, pe care i-a sustinut cu burse lunare, premii speciale, tabere de vara, a pregatit peste 1.500 de prescolari din mediul rural pentru integrarea in ciclul de invatamant primar, prin programul 'Fiecare copil in scoala'.

Totodata, 880 de elevi de liceu au participat la cursuri pentru dezvoltarea abilitatilor de leadership, comunicare, lucru in echipa si initiativa, in cadrul programului 'Leadership Authentic', iar 40 de studenti au participat la ASPIRE Academy. La acestea se adauga programul 'Sanatate si siguranta in comunitati', in cadrul caruia 3.900 de copii s-a familiarizat cu notiunile de reactie la dezastre, pericole casnice, evacuarea in caz de urgenta si circulatie pe drumurile publice, si 'Tinerii lupta impotriva viciilor mileniului III', in cadrul caruia peste 1.700 de copii au fost informati asupra riscurilor consumului de tutun.


De asemenea, peste 25.000 de elevi si 1.700 de profesori au participat la scoala lui Andrei, in timp ce 2.650 de copii si-au dezvoltat abilitati de management de proiect, comunicare sau leadership prin participare in Tabara din Tara lui Andrei.


Pe partea de mediu, Petrom a plantat 670.000 de copaci, pe 100 hectare de teren, in cadrul proiectelor 'Plantarile din Tara lui Andrei', 'Romania prinde radacini', 'Sofez, deci plantez', a reabilitat sau construit sase parcuri publice in Bucuresti, Pitesti, Moinesti, Timisoara, Ploiesti si Constanta, in cadrul proiectului 'Parcurile viitorului', a ajutat la construirea a 6.400 metri de pista pentru biciclete in cadrul proiectului 'Crosul Petrom', a sustinut o serie de demersuri pentru protectia biodiversitatii marine si a zonei de coasta - 490 de module de colectare selectiva au fost amplasate pe plaje si 35 ha de plaja au fost curatate in localitate Corbu (Constanta).


In ceea ce priveste sanatatea, Petrom a derulat programul 'Acces la viata', datorita caruia 9,5 milioane de romani au acces la servicii medicale de urgenta. Obiectivele programului au fost crearea unei retele de telemedicina, a unui nou centru de comanda la Spitalul de Urgenta Bucuresti si conectarea a 16 spitale la reteaua existenta de telemedicina de urgenta. Campania 'Doctore, esti un erou' a scos la iveala 1.600 de povesti de succes ale medicilor din Romania, 24.000 de euro fiind alocati in vederea sustinerii cursurilor de specializare in strainatate ale medicilor castigatori.


De asemenea, 1.344 persoane, din 31 de comunitati, au fost testate pentru virusurile Hepatitei B, C si HIV, in cadrul proiectului 'Cu laboratorul mobil in Dobrogea', iar 765 de copii si 50 de adulti din Schela (Galati) au beneficiat gratuit de consultatii oftalmologice si dentare in cadrul programului 'Viata are prioritate'.


Initiativele cele mai importante pe zona de dezvoltare comunitara au fost acordarea de sprijin financiar de circa 500.000 pentru 88 de proiecte pentru comunitati, in urma competitiilor din cadrul platformei TaraluiAndrei.ro, infiintarea a trei Centre de resurse comunitare in Zemes (Bacau), Surplacu de Barcau (Bihor) si Schela (Galati), construirea sau reabilitarea a 176 de case, pentru 630 de persoane din comunitatile afectate de inundatii din judetele Bacau si Neamt, forarea a trei puturi de apa de mare adancime pentru a facilita accesul la apa potabila pentru 9.000 de romani din sudul tarii, alocarea a 150.000 de euro pentru doua proiecte structurale de dezvoltare comunitara in judetul Bacau (Valea Muntelui si Podu Turcului), in cadrul emisiunii concurs 'Respect pentru viitor' si acordarea a 1,2 milioane de euro Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta pentru achizitionarea de echipamente pentru intarirea capacitatii de raspuns in caz de incendii, cutremure, inundatii, inzapeziri etc.


OMV, una din cele mai mari companii industriale publice din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.