loader

Innova Capital a achizitionat grupul EnergoBit din Romania

Fondul de investitii de capital privat Innova Capital a cumparat un pachet de 52,8% din grupul EnergoBit, care activeaza in sectorul serviciilor de inginerie electrica din Romania, se arata intr-un comunicat al EnergoBit.Innova Capital va deveni, astfel, actionarul majoritar al EnergoBit. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in primul trimestru al anului 2013, dupa obtinerea aprobarilor oficiale si indeplinirea unor conditii prealabile. Partile au convenit sa nu faca publice detaliile tranzactiei.

Prin investitia in Grupul EnergoBit, lider in domeniul furnizarii de servicii si echipamente pentru retele electrice de joasa, medie si inalta tensiune in sectorul energetic din Romania, Innova Capital isi asigura intrarea pe o piata extrem de atractiva, preconizand investitii substantiale in Romania si in intreaga regiune central si est europeana in anii urmatori.


Innova Capital (Innova), unul dintre cele mai importante fonduri de investitii din Europa Centrala, impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), investesc in Grupul EnergoBit, lider in sectorul serviciilor de inginerie electrica din Romania. 'Suntem incantati ca am devenit actionar majoritar al Grupului EnergoBit, lider in sectorul serviciilor de inginerie electrica. Sub conducerea celor trei fondatori, compania a devenit unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala in acest domeniu si ne propunem sa continuam aceasta expansiune in anii urmatori.


Romania are nevoie de investitii substantiale in sectorul energetic, avand in vedere necesitatea modernizarii retelelor de transport si distributie a energiei precum si cresterea productiei de energie regenerabila. Energia este unul din sectoarele de baza ale strategiei de investitii a fondului Innova, prin urmare vom sustine conducerea actuala a Grupului EnergoBit astfel incat sa isi poata dezvolta activitatea in continuare, in parteneriat cu fondatorii si cu BERD', a declarat Andrzej Bartos, managing partner, Innova Capital.


Consultantii Innova in aceasta tranzactie au fost firmele Clifford Chance Badea, Roland Berger si Ernst & Young.


Innova Capital este un fond de investitii de capital privat care investeste in firme mijlocii din Europa Centrala.


EnergoBit este un grup romanesc lider in sectorul ingineriei electrice care furnizeaza servicii si produse pentru retele electrice de joasa, medie si inalta tensiune. Grupul EnergoBit este format din 11 companii care ofera o gama foarte larga de produse si servicii in domeniul energiei electrice, cu competente de baza in proiectare, inginerie, proiecte la cheie si servicii de intretinere. Grupul detine si doua unitati de productie. Modelul de afaceri al companiei asigura o crestere dinamica, sustine competitivitatea si permite grupului Energobit sa intre pe cele mai atractive segmente de piata, cum ar fi cel al energiei regenerabile.