loader
Peste 450 de milioane de euro in parcuri fotovoltaice in Romania - investitie a unui lider european in energie regenerabila, Green Genius, pana in 2025

Peste 450 de milioane de euro in parcuri fotovoltaice in Romania - investitie a unui lider european in energie regenerabila, Green Genius, pana in 2025

Green Genius intentioneaza sa construiasca in Romania, pana in 2025, centrale solare fotovoltaice cu o putere instalata totala de peste 500 MW pentru a genera energie verde, curata

● Cu peste un deceniu de experienta in proiecte si instalatii de biogaz, solare, eoliene si de instalatii de hidrogen, Green Genius a devenit unul dintre principalii dezvoltatori europeni de energie regenerabila, cu afaceri in toata Europa.

● Green Genius intentioneaza sa construiasca in Romania, pana in 2025, capacitati de peste 500 MW de energie solara fotovoltaica pentru a genera energie verde, curata.

● Introducerea in sistemul energetic national a 500 MW energie solara va contribui la reducerea preturilor la electricitate in Romania.

Green Genius, unul dintre principalii dezvoltatori europeni de energie regenerabila, intentioneaza sa construiasca in Romania, pana in 2025, centrale solare fotovoltaice cu o putere instalata totala de peste 500 MW pentru a genera energie verde, curata. Potrivit reprezentantilor Green Genius, compania isi propune sa investeasca aproximativ 450 de milioane de euro in acest proiect. In acest fel, prin producerea si vanzarea de energie verde, Green Genius va contribui la reducerea costului energiei electrice in Romania.

La nivel global, reducerea gazelor cu efect de sera este un obiectiv major si de aceea inceperea acestui proces la nivel local este esentiala. Astfel, un pas important in aceasta directie este dezvoltarea sectorului energiei regenerabile din Romania.

Conform Planului National Integrat pentru Energie si Schimbari Climatice 2021-2030, Romania s-a angajat sa atinga pana in 2030 ponderea globala a energiei din surse regenerabile de 30,7%. In aceste conditii, Romania are nevoie de investitii masive in urmatorii ani in productia  energiei regenerabile si de aportul unor experti in domeniu pentru a contribui la tranzitia catre energie curata.

"Observam o crestere rapida a cererii de energie regenerabila in intreaga Europa. Obiectivele ambitioase ale Uniunii Europene in urmarirea modelului de neutralitate climatica incurajeaza tarile sa se concentreze din ce in ce mai mult pe dezvoltarea energiei regenerabile. Acum, cand sectoarele sale energetice se afla in faza de crestere rapida, Romania are un potential promitator pentru dezvoltarea de instalatii solare. Din punct de vedere geografic, Romania are numeroase avantaje in ceea ce priveste investitiile in energie solara, iar noi suntem pregatiti sa investim aici in urmatorii ani.", spune Ruslan Sklepovic, director general al Green Genius.

                                                 

Cu peste un deceniu de experienta in proiecte si instalatii de biogaz, solare, eoliene si de hidrogen, Green Genius a devenit unul dintre principalii dezvoltatori europeni de energie regenerabila, cu proiecte in toata Europa: Lituania, Polonia, Italia, Spania, etc. Experienta companiei in aceasta zona a dus la o cunoastere mai profunda a problemelor si reglementarilor politice europene in domeniul energiei verzi, dar si a reglementarilor comunitatilor locale.

In prezent, portofoliul total de proiecte fotovoltaice Green Genius Solar PV sunt in curs de dezvoltare, in constructie sau deja implementate depaseste 1,5 GW. In plus, in 2021 compania a construit cea mai mare si eficienta centrala solara din tarile baltice. De asemenea, in 2021 Green Genius a generat 399 GWh de energie verde si a oprit emisia a 335k tone de CO2. Pentru ca acest lucru sa fie realizat in mod natural ar fi fost nevoie de peste 16 milioane de copaci si mai mult de un an. In acest context, misiunea Green Genius ca dezvoltator de top nu a fost niciodata mai importanta, deoarece compania isi propune sa ajute Europa sa treaca la un viitor mai verde.

"Cu o experienta de peste un deceniu in domeniul energiei regenerabile, Green Genius simplifica generarea de electricitate din surse regenerabile si permite clientilor sa isi atinga obiectivele de sustenabilitate. Credem ca utilizarea energiei verzi este cea mai eficienta cale in stoparea schimbarilor climatice. De asemenea, lucram la gasirea unei solutii inovatoare care ne va permite sa renuntam la tehnologiile vechi si poluante, astfel incat utilizatorii sa obtina 100% energie verde din diferite surse regenerabile combinate.", a declarat Ruslan Sklepovic, director general al Green Genius.

Alegerea de a fi sustenabil este si rentabila, deoarece pretul energiei solare a scazut intr-un ritm alert. Cu doar 10 ani in urma, energia solara era cea mai scumpa optiune pentru construirea unei noi instalatii de producere a energiei, dar de atunci acest cost a scazut cu 90%, conform statisticilor din cadrul raportului anual Levelized Cost of Energy Report (LCOE). Nu numai ca pretul panourilor este la un minim istoric, dar instalatiile solare de astazi sunt, de asemenea, mult mai eficiente. Acestea sunt capabile sa genereze mai multa energie cu o amprenta de carbon mai mica. Prin urmare, pe langa generarea de energie verde si curata, construirea de capacitati de producere a energiei solare de 500 MW in Romania va contribui substantial la reducerea costului facturii de electricitate pentru multi romani, sustin reprezentantii Green Genius.

Despre Green Genius

Cu peste 445 de milioane de euro investiti in ultimii 5 ani, Green Genius face parte dintr-un grup international de companii Modus Group, care opereaza pe 12 piete europene.

Autori