loader
Peste 1700 membri ai comunitatii Amazonienii genereaza venituri de milioane de dolari cu business-uri online pe Amazon

Peste 1700 membri ai comunitatii Amazonienii genereaza venituri de milioane de dolari cu business-uri online pe Amazon

Comunitatea Amazonienii, cea mai mare si de succes comunitate de antreprenori online din Romania, a ajuns sa numere peste 2200 de membrii.

Comunitatea Amazonienii, cea mai mare si de succes comunitate de antreprenori online din Romania, a ajuns sa numere peste 2200 de membrii. Acestia au initiat businessuri pe Amazon si produc venit constant de mii, zeci si chiar sute de mii de dolari, gratie cursului dezvoltat de Alex Huditan si Claudiu Stanculescu, prin prisma celor 3 ani de experienta in vanzarea online pe aceasta platforma.


Dezvoltat in urma cu aproape 2 ani, cursul Amazon SetUP (ce sta la baza comunitatii) este o scoala de antreprenoriat, pe baza careia s-au lansat sute de afaceri online. Modelul de business consta intr-o cercetare de piata pentru alegerea produsului, crearea acestui intr-o oferta customizata la un furnizor din China si vanzarea pe Amazon la un raport pret/calitate imbatabil. Amazonul iti pune la dispozitie absolut toate serviciile necesare comercializarii produsului tau: receptie, depozitare, afisare pe site, livrare, customer support si birocratie.

 


„Datorita acestui serviciu pe care il ofera Amazon avem cu totii sansa de a face comert din fata laptopului pe cea mai mare piata de desfacere din lume: SUA. Fara complicatii sau riscuri majore. Dupa 3 ani de business online mi-am castigat libertatea si acum lucrez din tari precum Thailanda, Columbia, Mexic sau Brazilia. Imi doresc sa invat romanii acest model de business de la zero, daca la prima editie au fost 100 de inscrisi, au urmat apoi 160, 420, iar la ultima editie am depasit 1000. Cresterea a venit natural, noi ne-am adaptat la cerintele pietei, iar piata din Romania s-a adaptat la acest model de business, care e deja celebru peste tot in lume”, explica Alex Huditan.

 


Rezultatele editiilor au fost similare, iar rata de succes este una cu mult peste media cursurilor online. Aproximativ 55% dintre cursanti se lanseaza pe Amazon, mai exact: 35% din inscrisi se lanseaza deodata cu finalizarea cursului, 15% isi lanseaza produsul in urmatoarele 1-4 luni, iar intre 5-10% se lanseaza dupa mai mult de 4 luni.

 


„Cel mai mare risc, si singurul cu adevarat periculos, este sa nu urmezi pasii de lansare. Unii oameni pur si simplu nu sunt dispusi sa urmeze cursul. Fie se hotarasc sa faca altceva, fie nu acorda timpul necesar sau pur si simplu nu urmaresc nici webinariile. Consideram ca rata de succes de aproximativ 55% spune multe despre valoarea pe care o oferim in acest curs online, spre deosebire de media de 13% a celor ce reusesc sa finalizeze cursuri online.”, spune Claudiu Stanculescu.

 

 


Cursul SetUP dureaza 4 luni, in fiecare sambata, avand loc un webinar live, care se regaseste apoi si inregistrat pe platforma de lucru cu acces nelimitat. In fiecare luna membrii primesc pasii pentru gasirea produsului si care sunt criteriile de selectie, cum se negocieaza cu furnizorul si cum se face comanda, listarea produsului si lansarea propriu-zisa. Cel mai mare avantaj al acestui curs este dat de comunitate, unde ai parte de mentori cu experienta si inveti toate trucurile de la antreprenori care deja au testat informatiile si primesti consultanta constant pe probleme specifice.


„Acest curs este pentru cei care sunt capabili sa urmeze instructiuni clare si sunt dispusi sa invete un model de business nou. Nu trebuie sa fii tanar sau expert in marketing online. Primesti toata informatia servita in ritmul in care ai nevoie de ea si ai o comunitate imensa care sa te ajute cu orice provocare ce ar putea aparea. Impreuna cu oamenii din aceasta comunitate, am contribuit sa facem Romania o tara din care se poate vinde pe Amazon. Inainte de a face asta, era un proces mai complicat, dar dupa ce am trimis mii de mailuri, conducerea Amazon s-a sesizat. Acum e oficial: Romania se afla in comunitatea de selleri Amazon”, completeaza Alex Huditan.


La nivel comparativ, afacerile Amazon se ridica la peste 135.99 miliarde de dolari, in timp ce Emag vinde pe toate cele patru piete din Romania, Bulgaria, Ungaria si Polonia putin peste 1 miliard de dolari. Cu 426 de produse vandute pe secunda in 2013 cu ocazia sarbatorilor, Amazon este una dintre cele mai profitabile afaceri pentru antreprenorii aflati la inceput de drum, piata fiind plina de oportunitati printre cele 398 milioane de produse. Avantajul unui business pe Amazon este ponderea de peste 83% in favoarea revanzatorilor, care cumpara produse engross si le revand sub propriul brand. Conform statisticilor din 2016, 49% din vanzatori fac sub 100 mii de dolari pe an, in timp ce 36% castiga intre 100 mii si 1 milion de dolari pe an, 13% intre 1-10 milioane de dolari, iar restul de 2% au vanzari de peste 10 milioane de dolari (Amazon Sellers Survey 2016).


Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, adica potentiali clienti fiind cea mai mare platforma online de vanzare.

 

Utilizatorii sunt impartiti in doua categorii, cei medii care cheltuiesc peste 625$ anual pe Amazon si cei Prime care pentru un abonament predefinit au anumite beneficii, ei cheltuind dublu anual. Mai mult decat atat aproape jumatate din americanii care fac shopping online merg direct pe Amazon pentru a face o achizitie. In 2015, Amazon a generat de Black Friday o treime dintre toate vanzarile online din lume, iar acest trend se pastreaza.


Cei intersati sa isi inceapa propriul business pe Amazon gasesc mai multe detalii pe website-ul oficial - http://amzsetup.ro/