loader
rEvolutia digitala agita apele si la Craiova

rEvolutia digitala agita apele si la Craiova

Mai mult de 100 de antreprenori si reprezentanti ai companiilor cheie din Dolj si din judetele invecinate au participat joi, 12 octombrie 2017, la evenimentul regional al proiectului national Business rEvolution: Digitalizarea - Trend sau Tsunami, organizat de Doingbusiness.ro la Craiova.

,,Digitalizarea aduce cu sine un fel de distrugere creativa, toate serviciile rearanjandu-se in jurul consumatorului, astfel incat cei care vor fi cei mai relevanti in aceasta rearanjare si vor gasi modalitati de utilizare creativa a datelor si digitalizarii prin intermediul Internetului lucrurilor conectate, vor fi castigatorii’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.

 

,,Am gasit la Craiova, unde ajungem pentru prima data in acest proiect national, o audienta grozava si foarte interactiva’’ a spus jurnalistul Radu Soviani - moderatorul conferintei. ,,Participantii au fost foarte interesati de digitalizare si de evolutii dar pot spune ca am remarcat si o oarecare neliniste din partea mediului de afaceri prezent, care se simte in proximitatea unei noi crize. Digitalizarea poate fi solutia de limitare a ei’’ a mai spus Soviani.

 

Victor Voicu - Telekom Romania a prezentat audientei solutii de operativitate pentru mediul de afaceri, cu impact atat la nivel national cat si global in conditiile in care, in toata lumea, pana in 2020, vor fi 4 miliarde de persoane conectate la Internet, iar angajatii firmelor vor trebui sa acceseze datele companiilor de pe orice dispozitiv si de oriunde. ,,Locul de munca nu va mai fi la fel, in conditiile in care tot mai multi angajati din locurile de munca nou create, si nu numai, vor sa lucreze de oriunde, oricand. Si acum pot face asta’’, a subliniat Victor Voicu.

 

Tot in prima sesiune, dedicata consultantei si managementului performant, Alina Necsulescu, Tax Manager KPMG Romania a prezentat implicatiile celei mai noi modificari ale sistemului de taxare TVA - asa numitul TVA split, asupra activitatii fiscale a companiei, iar in cea de-a doua sesiune Tudor Galos – Marketing Consultant, Tudor Galos Consulting a incercat impreuna cu participantii sa raspunda la intrebarea: Este GDPR o amenintare sau o oportunitate? El a aratat care sunt pasii care trebuie urmati pentru a fi compliant cu noile norme privind protectia datelor personale si cat de important este sa incepem alinierea de acum, pentru a fi conformi din luna mai 2018, cand legea va fi obligatorie si vor fi dispuse penalizari substantiale societatilor care nu se aliniaza normelor.

 

Dumitru Ion - CEO Kompass Romania a facut cea mai completa radiografie a mediului de afaceri la nivel national aratand care companii conteaza si in ce masura conteaza acestea in economia nationala si sectoriala, prezentand piata potentiala si aplicatii pentru cresterea vanzarilor.

 

Conferinta a fost completata de Elena Badea - Valoria, care a dezvoltat atat subiecte privind strategiile de continut in social media cat si cele mai recente tendinte si evolutii in domeniul resurselor umane. Aceasta in conditiile in care audienta de la Craiova a fost de acord ca prima criza care se simte in prezent si cel mai acut nu este nici cea a dobanzilor, nici a cursului de schimb ci cea din piata fortei de munca, unde sectorul concurential cu greu face fata competitiei sectorului public.

 

Evenimentul de la Craiova a fost sprijinit de Camera de Comert si Industrie Dolj si realizat in parteneriat cu Telekom Romania, Alpha Bank, Edenred, KPMG, Valoria, Tudor Galos Consulting si Kompass Romania.

 

Partenerii media ai evenimentului au fost Agerpres, Jurnalul Olteniei, Jurnalul de Afaceri, spatiulconstruit.ro, Cariere, Transilvania Business, RBE Connect, Financial Market, Calendar Evenimente, prbox.ro, Manpres.

 

Business rEvolution este un proiect national de conferinte regionale care a avut deja impact asupra a mai mult de 15.000 de companii prin cei aproape 1000 de participanti care au reprezentant audienta la evenimentele regionale organizate la Iasi, Brasov, Bucuresti, Arad, Ploiesti si Craiova. Proiectul se va incheia anul acesta cu evenimentul organizat la Targu Mures in 28 noiembrie 2017.
 

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL