loader
Orange Educational Program premiaza noi generatii de absolventi

Orange Educational Program premiaza noi generatii de absolventi

In acelasi timp, tot anul acesta, noi generatii de studenti au devenit parte din Orange Educational Program

Orange Educational Program, proiectul educational care creste viitoarele generatii de specialisti in telecomunicatii si prima initiativa de sustenabilitate implementata de Orange in Romania (1997), a premiat astazi noi absolventi ai Orange Educational Program - Universitatea Politehnica din Bucuresti.

La gala de absolvire, ce a avut loc la Centrul de Training Orange, 33 de studenti, dintre care 52% fete, au primit diploma care certifica parcurgerea si finalizarea programului Orange de educatie academica in anul 2022-2023. Dintre acestia, 8 si-au realizat lucrarile de licenta in cadrul companiei, 3 fiind sustinute financiar cu burse in valoare de 4.400 de euro, si 8 au devenit parte din echipa Orange Romania.

De asemenea, in cadrul Orange Educational Program - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a avut loc in luna aprilie o sesiune de cursuri si laboratoare, SpringSchool 2023, la care au participat peste 50 de cursanti din Iasi si din Republica Moldova. La aceste rezultate se adauga si cele inregistrate in cadrul Orange Educational Program - Universitatea Tehnica ,,Gheorghe Asachi” din Iasi, care a premiat 2 doctoranzi.

Valoarea totala a investitiilor realizate de Orange pentru pregatirea studentilor este de aproximativ 41.000 de euro.

In acelasi timp, tot anul acesta, noi generatii de studenti au devenit parte din Orange Educational Program: 28 de tineri in cadrul initiativei ce se desfasoara la Universitatea Politehnica din Bucuresti si 3 la Universitatea Transilvania din Brasov, care se alatura astfel celor 9 centre universitare parte din program: Universitatea Politehnica din Bucuresti (din 1997), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (din 2018), Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (din 2020), Universitatea Ovidius din Constanta (din 2020), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (din 2021), Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (din 2021), Universitatea  Politehnica din Timisoara (din 2021), Universitatea de Vest din Timisoara (din 2021) si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (2022).

Bursele pe care Orange le va oferi in cadrul anului universitar 2023-2024 sunt in valoare de 20.000 de euro.

Suntem onorati sa fim prezenti in cele mai importante universitati din Romania si sa avem alaturi parteneri tehnologici puternici, cu care ducem mai departe traditia acestui program de referinta, prin care formam de 26 de ani viitorii specialisti in telecomunicatii din Romania. Aplaudam reusitele noilor generatii de absolventi ai Orange Educational Program, care au acum competentele necesare pentru a genera inovatie in sectorul telecom. Suntem convinsi ca experienta profesorilor si a mentorilor, posibilitatea de a face practica in cadrul Orange, liderul pietei de telecomunicatii din Romania, precum si accesul la tehnologiile de ultima generatie sunt diferentiatorii care vor continua sa atraga noi studenti in cadrul programului, dornici sa se dezvolte profesional”, a declarat Marius Maican, Technology Director Orange Romania.

                                                

Orange Educational Program este complementar programelor Orange Fab si Orange 5G Lab.

Mai multe detalii despre initiativa Orange sunt disponibile aici.

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA