loader
Noul centru de cercetare-dezvoltare Continental din Timisoara prevazut cu echipamente Schneider Electric

Noul centru de cercetare-dezvoltare Continental din Timisoara prevazut cu echipamente Schneider Electric

Fiind implicat inca din faza de proiectare, Schneider Electric Romania a raspuns acestor cerinte prin echipamente electrice fiabile, integrate in solutii digitale de ultima ora

Schneider Electric Romania a finalizat echiparea cladirilor Centrului de Cercetare-Dezvoltare Continental Automotive in Timisoara, cu instalatii electrice prevazute cu solutii digitale de ultima ora.

Crescand prezenta sa in Timisoara, prin extinderea centrului de cercetare-dezvoltare deja existent, aflat in aceeasi zona cu fabrica de componente electronice a companiei din orasul de pe Bega, Continental Automotive Romania avea nevoie de un partener care, din perspectiva instalatiilor electrice, sa fie capabil, prin solutiile sale, sa asigure disponibilitatea continua a energiei electrice, sa previna sau sa identifice rapid defectiunile de natura electrica si sa contribuie, de asemenea, la eficientizarea costurilor cu energia electrica, atat prin eficienta operationala, cat si prin reducerea pierderilor.

Fiind implicat inca din faza de proiectare, Schneider Electric Romania a raspuns acestor cerinte prin echipamente electrice fiabile, integrate in solutii digitale de ultima ora”, a spus Lucian Enaru, Country General Manager, Schneider Electric Romania. „Am putut, astfel, sa ne valorificam experienta in materie de eficienta energetica si sa ne asiguram ca proiectul implementat sprijina clientul nostru sa-si indeplineasca obiectivele de sustenabilitate, obiective derivate din valori pe care le impartasim si noi.”

Tablourile electrice generale furnizate in cadrul proiectului sunt sisteme functionale „type test-ed” PrismaSeT Plus – configurate in varianta comunicanta, integrate in sistemul centralizat de Building Management. Acesta preia informatii de la echipamentele de protectie si de la centralele de masura, monitorizand in permanenta diferiti parametri ai instalatiei, inclusiv con-sumul de energie. Informatiile colectate permit astfel luarea unor decizii si implementarea de actiuni care sa mentina consumurile in limitele dorite.

La Timisoara, am fost in situatia ideala, in care clientul ne-a transmis de la bun inceput obiectivele sale legate de eficienta energetica si siguranta, dorindu-si ca instalatiile electrice ale cladirii sa fie pe masura unui centru de cercetare-dezvoltare – foarte moderne si performante,” explica Lucian Ene, Director de Vanzari Tablotieri si Contractori, Schneider Electric Romania. „Solutia pe care am implementat-o la Timisoara este eficienta si performanta, dar si foarte simplu de gestionat si urmarit.”

Alimentarea tablourilor generale si distributia energiei electrice in interiorul celor doua cladiri au fost realizate prin solutii cu bare capsulate Canalis. Fiabilitatea deosebita a acestora, dovedita in peste 20 de ani de implementare in Romania, este consolidata prin monitorizarea temperaturii in zonele de contact ale tronsoanelor de bara din camera transformatoarelor si din cea a sosirilor la tablourile generale si integrarea informatiilor in sistemul de Building Management.

Barele capsulate au fost prevazute cu senzori de temperatura - cu comunicatie wireless catre un concentrator de date – care transmit informatiile in sistem si genereaza prealerte si alerte in cazul depasirii limitelor prestabilite.

Aceasta solutie, prima oara implementata in Romania, elimina orice risc de deteriorare a conexiunilor de bare din cauza incalzirilor excesive, pe toata durata de utilizare a cladirilor, pentru ca alertele permit realizarea de actiuni de intretinere in timp util.

Proiectul s-a derulat pe parcursul a 12 luni si a fost realizat cu sprijinul partenerilor autorizati ai Schneider Electric Romania: Addict Engineering, parte a grupului Addict Invest – Proiectare, Chorus Marketing & Distribution – pentru solutia de bara capsulata, Eltrex Timisoara – pentru tablouri electrice si integrarea informatiilor de la senzorii de temperatura si de la tablourile electrice in sistemul de building management si CON-A MEP Sibiu in calitate de antreprenor de instalatii electrice.

Despre Schneider Electric

Schneider Electric Romania este subsidiara locala a companiei Schneider Electric, una dintre cele mai performante si mai longevive organizatii, cu 25 de ani de activitate in Romania. Cu un portofoliu de clienti din cele mai diverse domenii economice – de la industria grea la retail, de la constructii la IT- compania furnizeaza in prezent in Romania produse si servicii pe patru piete, toate mari consumatoare de energie electrica si cu obiective de eficientizare a consumului: piata de cladiri comerciale si rezidentiale, piata de industrie, cea de infrastructura si piata de retele si centre de date. Conform datelor globale, aceste patru piete acopera 70% din consumul energetic mondial, iar Schneider Electric furnizeaza pentru toate solutii si sisteme de automatizare si optimizare a consumului.

Avand 300 de angajati care urmeaza cariere locale si internationale, Schneider Electric Romania coor-doneaza in prezent un grup de tari care include Armenia si Republica Moldova. Prin intermediul Bucha-rest Hub, organizatia locala asigura asistenta specializata in 16 limbi pentru clientii Schneider Electric din 25 de tari.

https://www.se.com/ro/ro/ 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL