loader
BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE anunta incetarea progresiva a activitatilor sale in Romania

BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE anunta incetarea progresiva a activitatilor sale in Romania

Infiintata in Romania in anul 2005 sub brandul Cetelem, BNP Paribas Personal Finance a inregistrat succes din punct de vedere comercial, insa activitatea companiei nu a atins dimensiunea necesara pentru a putea absorbi investitiile majore in IT necesare pentru o pozitionare competitiva

BNP Paribas Personal Finance anunta demararea procedurilor de sistare a operatiunilor din Romania ale diviziei de consumer finance, Cetelem.

Cetelem a inaintat catre autoritatile de resort documentatia necesara in vederea incetarii activitatii de acordare de credite de consum pe piata din Romania, in conformitate cu procedurile de reglementare.

Cetelem va asigura continuitatea relatiilor de afaceri cu partenerii si clientii in baza contractelor de credit si carduri aflate in derulare pana la rambursarea integrala si la incetarea obligatiilor contractuale.

BNP Paribas Personal Finance isi ia angajamentul de a indeplini in totalitate obligatiile fata de angajati, clienti, parteneri si autoritati de reglementare.

Infiintata in Romania in anul 2005 sub brandul Cetelem, BNP Paribas Personal Finance a inregistrat succes din punct de vedere comercial, insa activitatea companiei nu a atins dimensiunea necesara pentru a putea absorbi investitiile majore in IT necesare pentru o pozitionare competitiva.

Prin urmare, BNP Paribas Personal Finance a realizat o analiza strategica pentru a identifica optiunile existente in interesul clientilor si al personalului. Din pacate, nu s-a concretizat procesul de identificare a unui partener financiar care sa posede capacitatea de a defini si a asigura un viitor stabil pentru companie.

In consecinta, BNP Paribas Personal Finance anunta demararea procedurilor de intrerupere a activitatilor sale in Romania. Grupul a inaintat catre autoritatile de resort documentatia necesara in vederea incetarii activitatii de acordare de credite de consum pe piata din Romania, in conformitate cu procedurile legislative in vigoare.

Continuitatea activitatii pentru partenerii si clientii ce detin contracte si carduri de credit in derulare va fi asigurata pana la rambursarea integrala si incetarea obligatiilor contractuale.

In aceasta perioada provocatoare, Cetelem va acorda, desigur, tot sprijinul necesar angajatilor sai.

Aceasta decizie vizeaza doar activitatea Cetelem, fara impact asupra altor entitati ale BNP Paribas, care isi vor continua operatiunile si implementarea planurilor de dezvoltare in Romania.

Despre Cetelem - www.cetelem.ro

Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere servicii de credite de consum in magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale, fie la locul vanzarii, fie la distanta, prin telefon sau Internet. In cei peste 15 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.

Despre BNP Paribas Personal Finance

BNP Paribas Personal Finance, subsidiara detinuta in totalitate a Grupului BNP Paribas, este un jucator important in domeniul finantarii consumatorilor in Franta si in Europa, oferind o gama larga de produse de credit de consum. Cu marci precum Cetelem, Cofinoga, Findomestic si AlphaCredit, compania ofera o gama completa de credite personale in magazine, la dealerii auto sau direct clientilor prin intermediul centrelor sale de contact cu clientii si online.

BNP Paribas Personal Finance si-a completat oferta cu produse de asigurare si de economisire pentru clientii sai din mai multe tari, printre care Germania, Franta si Italia.

De-a lungul mai multor ani, BNP Paribas Personal Finance a dezvoltat o strategie activa de parteneriat cu lanturi de magazine, producatori si distribuitori de automobile, site-uri de comert electronic si alte institutii financiare (bancare si de asigurari), bazata pe experienta sa pe piata creditelor si pe capacitatea sa de a oferi servicii integrate adaptate la activitatile de afaceri si la strategia comerciala a partenerilor sai.

Pentru a-si sprijini clientii si partenerii, BNP Paribas Personal Finance se angajeaza sa promoveze accesul la un consum mai responsabil si mai durabil.

Autori

foto
BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE PARIS SUCURSALA BUCURESTI SA