loader
Noi facilitati bazate pe inteligenta artificiala disponibile in platforma Microsoft Teams - subtitrarea si transcrierea in timp real in limba romana

Noi facilitati bazate pe inteligenta artificiala disponibile in platforma Microsoft Teams - subtitrarea si transcrierea in timp real in limba romana

Transcrierea in timp real din Microsoft Teams este o caracteristica care permite transcrierea automata in timpul intalnirilor online, informatii importante putand fi usor localizate dupa incheierea discutiei

Incepand din luna iulie, platforma Microsoft Teams permite subtitrarea si transcrierea in timp real si in limba romana. Noua optiune lingvistica ofera asadar vorbitorilor de limba romana, care utilizeaza platforma, posibilitati si mai ample in desfasurarea muncii hibride, prin imbunatatirea comunicarii cu ajutorul tehnologiei bazate pe inteligenta artificiala.   

Subtitrarea in timp real din Microsoft Teams este o optiune ce faciliteaza interactiunile intre participantii la meeting, printr-un acces mai facil la schimbul de informatii. Optiunea creeaza subtitrari live ale discutiilor intre participanti. Textul este automat scris in partea de jos a ecranului, fiind insotit si de numele persoanei care vorbeste (cu exceptia cazului in care vorbitorul alege sa nu fie identificat astfel).

Unul dintre beneficiile majore ale acestei facilitati este faptul ca intalnirea este mult mai productiva si mai incluziva pentru persoanele care au deficiente de auz sau care nu cunosc foarte bine o limba straina. In plus, subtitrarea automata ofera suport vizual pentru o mai buna intelegere a discursului, in cazul in care participantii se afla intr-un loc zgomotos.

Transcrierea in timp real din Microsoft Teams este o caracteristica care permite transcrierea automata in timpul intalnirilor online, informatii importante putand fi usor localizate dupa incheierea discutiei. In acelasi timp, transcrierile pot fi salvate ulterior pe desktop sau web. O astfel de functie imbunatateste productivitatea, deoarece participantii la intalnire se pot concentra pe comunicarea in timp real si pot accesa transcrierea dupa ce intalnirea s-a incheiat, pentru a evidentia anumite aspecte.

Disponibilitatea subtitrarii si transcrierii in timp real in limba romana faciliteaza indeplinirea sarcinile zilnice si permite o mai buna planificare a timpului. In timpul intalnirilor online, subtitrarile in timp real vor face intalnirea mai productiva si mai incluziva pentru toti participantii. Chiar daca ati ratat un meeting, datorita transcrierilor in timp real, puteti urmari discutiile care au avut loc si va puteti concentra asupra informatiilor relevante pentru munca dvs.”, spune Lucian Ungureanu, Cloud Business Group Lead, Microsoft Romania.

Cum pot fi accesate noile functii?

Pentru activarea optiunii Subtitrare in timp real, trebuie selectat butonul „Activati subtitrari live” din bara de activitati (indicata prin trei puncte) din meniul video call-ului. In panoul Subtitrari live din partea de jos a ecranului se poate selecta optiunea lingvistica si de acolo Limba Romana. Subtitrarile in limba romana vor aparea in partea de jos a ecranului. De asemenea, subtitrarile pot fi dezactivate urmand aceiasi pasi.

Pentru activarea optiunii Transcriere in timp real, dupa inceperea intalnirii in Microsoft Teams, trebuie selectat butonul „Incepe transcrierea” din bara de activitati. Dupa inceperea transcrierii, selectati Limba Romana. Transcrierea in timp real in limba romana se poate vedea in partea din dreapta a ecranului. Dupa finalizarea acesteia, transcrierea va fi salvata in sectiunea de chat a intalnirii si ulterior poate fi descarcata pe desktop. De asemenea, transcrierea in timp real poate fi dezactivata urmand aceiasi pasi.

Despre Microsoft Teams

Microsoft Teams este un spatiu unic de colaborare si conectare, un instrument de incredere pentru numeroase organizatii, scoli si utilizatori individuali din intreaga lume. In prezent, peste 270 de milioane de persoane utilizeaza aplicatia Teams, iar peste 50% dintre organizatii au standardizat utilizarea Teams, potrivit unui sondaj recent realizat de Morgan Stanley¹. Ca urmare a tranzitiei de la munca la distanta la mediul de lucru hibrid, numarul de dispozitive active Teams Rooms s-a dublat de la un an la altul, iar Teams Phone are acum aproape 80 de milioane de utilizatori activi.

Misiunea Microsoft este aceea de a sprijini fiecare persoana si organizatie din lume sa realizeze mai mult, cu ajutorul solutiilor tehnologice pe care le creeaza. Impreuna, putem transforma regiunea noastra intr-o „inima digitala” a lumii, unde oamenii, organizatiile si comunitatile sunt sprijinite sa se dezvolte si sa creeze oportunitati prin inovarea digitala.

 

¹Weiss, K., Baer, J., and Huang, B. (2021, October 5). CIO Survey Takeaways- Further Solidifying the Leadership Position. (p3). Morgan Stanley Research.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL