loader
GTC vinde Cascade Office Building din Bucuresti

GTC vinde Cascade Office Building din Bucuresti

Cascade Office Building este unul dintre proiectele reprezentative ale Bucurestiului pe piata cladirilor de birouri

GTC a vandut cladirea de birouri Cascade cu un profit net de 1,6 mil. Euro (+20%) fata de achizitia din 2017. Tranzactia pentru cladirea de birouri clasa A din Bucuresti a fost incheiata in iulie cu Hungarian Crown Holding Kft pentru suma de 10,1 mil. Euro.

Cascade Office Building este unul dintre proiectele reprezentative ale Bucurestiului pe piata cladirilor de birouri. Localizata in zona centrala a orasului, pe Strada Buzesti nr. 62-64, Cascade se afla la 7 minute de mers pe jos de Piata Victoriei si la 20 de minute de condus de Aeroportul International Henri Coanda. Cladirea de 4.210 mp a fost finalizata in 2005 si este foarte apreciata de chiriasi pentru facilitatile moderne de economisire a energiei, cum ar fi iluminarea inteligenta, sistemele de control ale temperaturii si instalatiei de climatizare, accesul securizat si monitorizarea video. Cascade Office Building a fost achizitionata de GTC in 2017, cu scopul de a consolida prezenta dezvoltatorului pe piata din Romania. Proiectului i-a fost acordat certificatul LEED Gold, care sa sustina caracterul sustenabil al cladirii.

Strategia noastra presupune mutarea focusului de la cladirile mature la noi oportunitati. Vanzarea Cascade vine in intampinarea implementarii acestei strategii. Cred ca aceasta tranzactie ne va permite sa facem investitii interesante in viitor. In cei 5 ani in care am gestionat cladirea, am finalizat mai multe proiecte de modernizare, obtinand astfel si certificatul LEED Gold. Vanzarea este rezultatul efortului depus de intreaga echipa GTC Romania, careia ii multumesc. Este o mare realizare, asa cum a fost si vanzarea portofoliului de la Belgrad de anul trecut”, spune Zoltan Fekete, CEO GTC.

Tranzactia a fost finalizata in iulie 2022. In acest moment, portofoliul de cladiri de birouri al GTC Romania include: City Gate (Turnurile Sud si Nord), Premium Plaza si Premium Point. Cladirile se afla in Bucuresti si sunt certificate din punct de vedere ecologic.

Despre GTC

Grupul GTC este unul dintre cei mai importanti investitori si dezvoltatori imobiliari, activ in Polonia si in capitalele tarilor din Europa Centrala si de Est. Pe parcursul celor 25 de ani de activitate, GTC a dezvoltat 77 de cladiri de birouri moderne si proprietati de retail cu o suprafata totala de cca. 1,4 milioane mp in Europa Centrala si de Est.

GTC gestioneaza acum in mod activ un portofoliu imobiliar comercial din care fac parte 45 de cladiri care ofera peste 763.000 mp de birouri inchiriabile si spatiu comercial in Polonia, Ungaria, Bucuresti, Belgrad, Zagreb si Sofia. In plus, GTC are in plan dezvoltarea a circa 460.000 mp de proprietati comerciale si de birouri in capitalele Europei Centrale si de Est, din care 51.000 mp se afla in constructie.

GTC S.A. este listata la Bursa de Valori din Varsovia si cotata la Bursa de Valori din Johannesburg.