loader
Microsoft Ventures anunta Innovate.AI  competitia globala adresata startup-urilor care vor contura viitorul inteligentei artificiale

Microsoft Ventures anunta Innovate.AI competitia globala adresata startup-urilor care vor contura viitorul inteligentei artificiale

Microsoft Ventures, in colaborare cu Madrona Venture Group, Notion Capital si Vertex Ventures Israel, a anuntat azi competitia ce se va desfasura la nivel global, Innovate.AI, menita sa descopere startup-uri care contribuie la dezvoltarea viitoarului inteligentei artificiale.

Incepand de astazi, startup-urile care folosesc tehnologii AI pentru aplicatii, servicii sau platforme sunt incurajate sa isi depuna inscrierile prin intermediul website-ului Microsoft Ventures, pentru a avea sansa de a castiga unul dintre cele patru premii. Un milion de dolari in finantari de capital si 500.000 de dolari in credit Azure se vor acorda cate unui startup din fiecare regiune — America de Nord, Europa si Israel — al patrulea premiu fiind acordat pentru concepte ce folosesc tehnologii AI pentru a genera un impact social pozitiv. Premiul AI for Good este de 500.000 de dolari in finantari oferite de Microsoft Ventures si 500.000 de dolari in credit Azure.

 

„La Microsoft, viitorul se bazeaza pe progresul tehnologiilor AI,” a afirmat Nagraj Kashyap, vicepresedinte corporate si lider global al Microsoft Ventures. „Suntem incantati sa lansam aceasta competitie alaturi de un grup puternic de investitori, care cunosc importanta aplicarii acestor tehnologii pentru amplificarea creativitatii si sustinerea inovatiei in AI pe viitor.”

 

Accesul publicului larg la tehnologii AI si folosirea sporita a acestora in intreaga lume este unul din principiile de baza ale Microsoft. Axandu-se pe companii care realizeaza progrese veritabile in domeniu, Microsoft Ventures aplica practic potentialul de transformare al tehnologiei — maximizarea eficientei, garantarea sigurantei si chiar aducerea de solutii pentru unele dintre cele mai mari provocari ale societatii. Colaborarea cu companii care impartasesc aceleasi angajamente este un pas important inainte in accelerarea inovatiei in AI si incurajarea progresului in designul si dezvoltarea viitoarelor aplicatii inteligente.

 

„Startup-urile sunt deja capabile sa dezvolte business-uri importante pe baza AI la nivel de platforma si aplicatie,” a declarat S. Somasegar, managing director, Madrona Venture Group. „Acum ca acestea pot folosi platformele AI emergente, cresc oportunitatile pentru crearea de business-uri extraordinare, care au in acelasi timp un puternic impact pozitiv asupra societatii. In calitate de parteneri, ne straduim zi de zi sa incurajam inovatii care vor schimba vieti si suntem entuziasmati sa lucram cu Microsoft Ventures pentru a identifica fondatorii si echipele pasionate care vor cladi viitoarea generatie de aplicatii inteligente.”

 


Inscrierile sunt deschise in perioada 10 octombrie – 31 decembrie 2017 pentru urmatoarele regiuni: Europa (EU), Israel si America de Nord (Canada, Mexic si S.U.A.). Companiile vor fi eligibile pentru a candida daca au in ziua inscrierii mai putin de 4 milioane de dolari in capital social, finantare si/sau imprumuturi, si pot prezenta un produs, serviciu sau platforma care utilizeaza sau intentioneaza sa utilizeze tehnologiile AI, asa cum acestea sunt definite de cercetarile stiintifice relevante.

 

„Companiile a trebuit intotdeauna sa supravietuiasca intr-un mediu competitiv, insa in lumea de astazi presiunea este mai mare ca oricand. AI influenteaza extraordinar de rapid toate industriile,” a mentionat Chrysanthos Chrysanthou, partener la Notion Capital. „Prin acest parteneriat cu Microsoft Ventures, suntem incantati sa cunoastem antreprenori care valorifica AI pentru a redefini industrii intregi la scara larga.”

 

Pana la 10 finalisti din fiecare regiune vor primi sansa de a-si prezenta personal inovatia, fiecare concurand pentru a castiga premiul de peste 1 milion de dolari atribuit regiunii respective. Startup-urile vor beneficia in acest fel si de posibilitatea de a isi evalua concurenta, dar si de o potentiala finantare de la partenerii VC regionali. Regulamentul complet si informatiile despre competitie pot fi gasite pe pagina de inscriere a Microsoft Ventures.

 

„Credem ca AI are puterea de a transforma si de a revolutiona fiecare aspect al vietii noastre,” a spus Emanuel Timor, partener general, Vertex Ventures Israel. „Exista oportunitati extraordinare pentru antreprenori de a crea produse noi, de a oferi inovatii AI unice si de a deveni lideri pe piata. Vertex Ventures Israel priveste cu entuziasm parteneriatul cu Microsoft Ventures pentru sustinerea ecosistemului AI si a echipelor extrem de talentate din Israel si din strainatate.”
 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL