loader
Microsoft Romania democratizeaza inteligenta artificiala in cadrul AI Day si largeste orizontul posibilitatilor pentru furnizorii si utilizatorii de tehnologie din sectorul de afaceri

Microsoft Romania democratizeaza inteligenta artificiala in cadrul AI Day si largeste orizontul posibilitatilor pentru furnizorii si utilizatorii de tehnologie din sectorul de afaceri

Pe 20 martie, incepand cu ora 9:00, Microsoft Romania organizeaza la Willbrook Platinum Business & Convention Center „AI Day”, un eveniment dedicat impactului inteligentei artificiale si aplicabilitatii acesteia in mediul de afaceri si in societate.

Evenimentul va prezenta unele dintre cele mai inovatoare proiecte bazate pe inteligenta artificiala: Store of the Future, urmatoarea generatie de retail si marketing in cloud, si Breath Base, o platforma care utilizeaza algoritmi avansati de machine learning pentru a diagnostica mult mai rapid si simplu bolile pulmonare, inclusiv cancer. In cadrul evenimentului, vor construi contextul pentru dialog Philippe Rogge, Area President CEE, Microsoft, precum si speakeri din partea Tecknoworks, Rockwell Automation, UiPath si Synerise.

 „Auzim din ce in ce mai des despre efectul transformational pe care inteligenta artificiala il are si il va avea asupra lumii in care traim, iar printre dimensiunile pe care le adreseaza as mentiona: optimizarea afacerilor, accelerarea inovatiilor si cresterea productivitatii, adresarea problematicii saraciei, a dezechilibrelor climatice, crearea de tratamente pentru afectiuni  incurabile astazi, imbunatatirea sistemelor educationale si a modului in care interactionam si colaboram unii cu ceilalti.  Microsoft investeste in tehnologii de tip AI de peste 25 de ani, iar astazi suntem in masura sa oferim solutii diverse cu aplicabilitate concreta in toate industriile,” declara Violeta Luca, General Manager, Microsoft Romania.

Doua din proiectele prezentate in cadrul evenimentului, Store of the Future si Breath Base, sunt un prilej pentru a deschide conversatia despre tehnologie si inovatie aplicata cu liderii actuali ai comunitatii de business din Romania.

Store of the Future este o solutie unica, dezvoltata de compania poloneza Synerise cu ajutorul Microsoft Azure, care imbunatateste experienta clientilor, folosind inteligenta artificiala pentru a analiza datele statistice la nivelul fiecarui client, si pentru a spori vanzarile si imbunatati experienta acestora.

Datele privind respiratia pacientilor supusi examinarii cu dispozitivul eNose, stocate intr-o baza de date online, sunt conectate la Breath Base, o platforma bazata pe inteligenta artificiala, pentru a evalua in timp real cel mai probabil diagnostic. Platforma permite colaborarea dintre medici si cercetatori in personalizarea tratamentului pacientilor.

Evenimentul de pe data de 20 e parte a viziunii Microsoft prin care compania isi propune sa consolideze intelegerea asupra aplicabilitatii inteligentei artificale la nivel national, ajutand la cresterea sectorului tehnologic si avand totodata o contributie valoroasa la nivel social.

Conform sondajului Eurostat din 2018, doar 10,3% dintre intreprinderile romanesti se folosesc in activitatea lor de cloud computing. Mai mult, indicele economiei si societatii digitale (DESI), calculat anul trecut, situeaza Romania pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene. DESI are drept scop masurarea progreselor realizate de statele membre ale UE in directia unei economii si a unei societati digitale.

Agenda completa a evenimentului precum si formularul de inscriere sunt disponibile aici.

 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL