loader
Medicii si asistentele continua si in luna iunie sa fie cei mai cautati candidati pentru joburile din strainatate

Medicii si asistentele continua si in luna iunie sa fie cei mai cautati candidati pentru joburile din strainatate

Circa 12.000 de locuri de munca au fost disponibile in iunie pentru candidatii cu experienta in sectorul medical

Aproape 21.000 de joburi noi au fost postate, doar in luna iunie, pe eJobs.ro, de catre angajatorii din strainatate, in crestere cu 60% fata de luna precedenta. Inca o data, personalul medical reprezinta categoria cea mai cautata atunci cand vine vorba de import de forta de munca.

Astfel, circa 12.000 de locuri de munca au fost disponibile in iunie pentru candidatii cu experienta in sectorul medical, ultimele doua luni marcand o premiera si o schimbare importanta in piata, din acest punct de vedere. ”Romanii au fost intotdeauna vazuti drept candidati ideali pentru industrii precum HoReCa si Turism, IT, Agricultura, Productie sau Transport. Este adevarat ca ne-am confruntat cu o plecare in masa a medicilor, in ultimii ani, insa niciodata cererea de afara pentru medici, asistenti medicali sau infirmieri nu a fost atat de mare si e foarte probabil ca, pana la finalul anului, acest lucru nici sa nu se schimbe”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Cu toate acestea, cand vine vorba de aplicari, Medicina este pe locul 17 in topul domeniilor catre care se orienteaza romanii, atunci cand cauta un loc de munca in afara tarii. De departe, clasamentul este condus de Vanzari, Auto / Echipamente, Service / Reparatii, Transport / Distributie, Merchandising sau Constructii si Instalatii.

Se intampla un fenomen pe care nu l-am mai intalnit de mult – in timp ce, pentru joburile din Romania, competitia a devenit din ce in ce mai puternica, pentru locurile de munca din strainatate pare ca angajatorii se ”bat” pentru candidati. Anul trecut, spre exemplu, aproximativ 20% din numarul total de aplicari era pentru joburile din afara tarii, acum, procentul a scazut la 2%”, explica Bogdan Badea.

Alte domenii pentru care s-au cautat candidati romani au fost Transport / Distributie (4.300 de joburi noi in luna iunie), Auto / Echipamente (4.000 de joburi), Service / Reparatii (3.400 de joburi), Personal calificat (2.870 de joburi), Au pair / Babysitter / Curatenie (2.800 de joburi) sau Productie (2.700 de joburi).

Cele mai multe oferte au fost pentru Marea Britanie si Germania (6.500, respectiv 2.100 de locuri de munca noi, postate in luna iunie), urmate de Olanda, Danemarca, Franta, Belgia, Italia, Irlanda sau Spania. Destul de asemanator a aratat si topul realizat in functie de aplicarile candidatilor romani. Cei mai multi au optat pentru Germania (16.500 de aplicari), Marea Britanie (13.000 aplicari) sau Olanda (12.800 de aplicari). Alte destinatii cautate de romani au fost Belgia, Franta, Italia, Spania sau Danemarca.

Inca suntem mult sub nivelul anului trecut, din punctul de vedere al aplicarilor pentru strainatate – in continuare, cele mai dorite sunt locurile de munca din Romania - insa observam o crestere semnificativa, de 55% fata de luna mai, ceea ce inseamna ca, in ciuda evolutiei din ultima vreme a lucrurilor, candidatii incep sa prinda curaj si sa ia din nou in calcul ideea de a lucra si de a trai in afara tarii”, mai spune Bogdan Badea.

In acest moment, peste 4.500 de locuri de munca in strainatate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare lansata in Romania. eJobs Romania apartine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de date de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. eJobs.ro are un numar de peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de 2 milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic si o baza de fani de peste 300.000 pe Facebook.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL